DEMO
FI/ SE
 
 
 

Ikkunanäyttely

Studio Taina Otsamon ja Star trikoon yhteinen ikkunamyyntinäyttely 
Taito Shop Helskyssä 30.1.-28.2.2018.

STAR TRIKOO

Perinteinen laamapaita
Lähes kaikilla meistä on muistoja lapsuuden laamapaidoista – kevyt, pehmeä ja lämmin, kuin toinen iho yllä. Star Trikoo (entinen Vaasan Trikootehdas Ky) on valmistanut jo lähes 50 vuotta perinteisin menetelmin tätä aitoa suomalaista laatutuotetta. Neulos valmistetaan sekin tietysti Suomessa – ilman turhia pintakäsittely- ja viimeistelyaineita. Näin saadaan luonnol­linen, turvallinen vaate, joka ei ärsytä herkkääkään ihoa eikä kuormita turhaan luontoa. Lopputuloksen­ ­kruunaa yli satavuotiaan koneen jokaisen paidan kaula-aukkoon neuloma pitsimäinen nauhakuja.

Laamapaita on monipuolinen vaate
Laamapaitoja on saatavilla kahdella eri hihapituudella ja housuja pitkälahkeisten lisäksi myös polvipituisina. Käyttäjät ovat huomanneet, että laamapaidasta on moneksi; se ei missään tapauksessa ole pelkkä aluspaita, vaan joustava, pehmeä ja luonnollinen käyttövaate.

Lahmann-neulos yli sadan vuoden takaa
Laamapaidan historia ja nimi juontavat 1800-luvun lopun Saksaan. Lääkäri Johann Heinrich Lahmann halusi luoda materiaalin, joka kestäisi käyttöä ja säilyttäisi joustavuutensa ja lämmittävät ominaisuutensa pesusta toiseen. Näin syntyi "Lahmann-neulos"; materiaali, jonka lämpö ja hengittävyys perustuu kuitujen väliin jäävään ilmaan. Pehmeät puuvillavaatteet levisivät nopeasti ympäri Eurooppaa ja saavuttivat suuren suosion. Suomalaisten suussa Lahmannin alusvaatteet kääntyivät laamapaidoiksi ja -housuiksi – keksijänsä nimeä mukaillen. 

STUDIO TAINA OTSAMO

Taina Otsamo, s.1956on ryijytaiteilija, joka suunnittelee ja toteuttaa omaa ryijymallistoaan Studiollaan Lumijoen Varjakassa Liminganlahden rannalla.

Studio Taina Otsamon ryijytaide syntyy luonnon keskellä, rauhallisessa metsämaisemassa kävelyretkillä. Sieltä tulee ideoita uudenlaisiin ryijymalleihin, perinteisestä ryijystä poikkeavaan tyyliin, graafiseen kuviointiin.

Mallistoon kuuluu sekä valmiita ryijyjä että tarvikepaketteja. Pohjakankaalle ommellen ryijyn tekeminen onnistuu aloittelijaltakin ja on helppoa, rauhoittavaa ja palkitsevaa. Mallisto löytyy kotisivuilta osoitteesta www.studiotainaotsamo.net.

Tervetuloa!

Lisätietoja:

www.studiotainaotsamo.net
www.startrikoo.com