DEMO
FI/ SE
 
 
 

Ikkunanäyttely

"Kesän heijastuksia / Summer reflections" ikkunamyyntinäyttely Taito Shop Helskyssä 1.-31.8.2018

Heta Salmi

Korumuotoilija Heta Salmi valmistaa piensarjatuotantona veistoksellisia hopeakoruja.

Hän tekee korunsa kestämään aikaa, siksi muotokieli on ajatonta ja pehmeää.

Hän työskentelee Suomen vanhimmassa kultasepän verstaassa Aurumissa, Porvoon vanhassa kaupungissa.

Hän lenkkeilee ja liikkuu paljon luonnossa, tekee jatkuvasti havaintoja ja joskus tienposkessa saattaa olla yksinäinen voikukka, joka kiehtoo arkisuudellaan ja saa pohtimaan sen mahdollisuutta jatkaa elämäänsä koruna.

Summer reflections näyttelyssä SADE on inspiroinut koruntekijää. Pienet pisarat piirtävät omaa taideteostaan järven pintaan. Kaarevat kehät risteilevät keskenään muodostaen valtavan verkoston, jonka yläpuolella kimaltavat yksittäiset, täysin irralliset pienet hopeiset vesipallot.


Alva Henriksson

Kultaseppä-korutaiteilija Alva Henriksson suunnittelee ja valmistaa koruja käsityönä enimmäkseen hopeasta ja Muranon lasista. Hänen tunnetuin ja myydyin koruluomus on Reflection. Reflection on uniikki ja kokonaan käsintehty kaulariipus.

Riipus koostuvat kahdesta osasta; erittäin kiillottuneesta hopeisesta kulhosta ja sen pohjalle kiinnitetystä käsin tehdystä Muranon lasihelmestä. Kun lasihelmen värit ja kuviot heijastuvat, kulhon sisäpintaan syntyy ainutlaatuinen värimaailma.

Myös lasihelmet Alva tekee itse, siksi jokainen helmi on uniikki. Asiakkaan on myös mahdollista saada juuri toivomansa värinen ja kuvioinen lasihelmi kulhon pohjalle.

Kaikki korut valmistetaan käsin Helsingin Arabianrannassa.