DEMO
FI/ SE
 
 
 

Lappeenranta

Onni elää käsityössä!

Taito-kursseilla pääset valmistamaan ajankohtaisia sekä trendikkäitä tuotteita itselle tai lahjaksi. Taito-kursseilla on luvassa mielenkiintoista tekemistä hyvässä ja innostavassa seurassa ammattitaitoisten opettajien johdolla.

Taitokurssien opetuspaikka on Tasihinin talo Kauppakatu 25, Lappeenranta.

Tiesustelut: puh. 040 6849 552, 040 6849 554, marja.koskimaki@taitoetelasuomi.fi

Klikkaa kurssin nimeä, niin pääset ilmoittautumaan kurssille.

Hexagon-kori

Innostus hexagon punontaan alkoi jo syksyllä ja jatkuu varmasti vielä pitkään. Luonnonmateriaalit ja perinteinen punontatekniikka yhdistyvät tässä korissa. Valmistamme kurssilla monikäyttöisen säilytyskorin 100 % luonnonmateriaalista. Punonta on mukavaa ja rentouttavaa puuhaa ja opettelemme tällä kurssilla nauhamaisesta puukuidusta valmistettavaa Hexagon-punontaa. Tule innostumaan tästä tekniikasta ja  ja valmista itsellesi kori luonnonmateriaalista. Kurssilla punotaan vaaleasta tai tummasta rottinki-nauhasta kauniita, ilmavia ja moderneja säilytyskoreja. Kurssilla opetellaan Hexagon-punonnan tekniikkaa ja voit soveltaa sitä taitoa jatkossakin. 

Tule valmistamaan kurssilla moderni säilytyskori, joka ihastuttaa kauneudellaan ja sopii mainiosti moderniin sisustukseen. 

Aika La 10.4. klo 9.00-15.30 (HUOM! Ajankohta muuttunut)

Hinta: 46 € + materiaalit


Pyörre ja Hyrrä valaisin

Tämä kurssi oli syksyn 2020 suosikkikurssimme! Kurssilla valmistat punomalla kattovalaisimen. Pyörre ja Hyrrä ovat kattovalaisimia, jotka luovat ympärilleen taianomaisen valon ja varjon leikin. Varjostimet punotaan valmiisiin kehikkoihin Raffia-paperinauhalla. Nauha on valmistettu 100 % kierrätettävästä puukuidusta. Se on litteää kuten paperinauha, mutta pehmeämpää, muistuttaen niintä. Tule kurssillemme opettelemaan tämän kauniisti valoa läpäisevän kattovalaisimen valmistus. Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, ei vaadi aiempaa osaamista

Aika: Ke 10.2 klo 17 - 18.30 ja ma 15.2. klo 17-20

Hinta: 37 € + materiaalit

Neulotut huivit

Haluaisitko aloittaa uuden harrastuksen, neulomisen ja oppia neulomaan huivin? Tämä kurssi on suunnattu vasta-alkajille ja sekä vaativampaa neulemallia etsivälle. Valittavanasi on kaksi eri  huivimallia. Hattara huivi tai Staccato huivi.

Aika: ke17.2. klo 17 - 20

Hinta: 37 € + materiaalit

Boro- ja Sashikokirjontaa farkulle

Kauniin vaalean sinisiksi ja reiille kuluneet farkut inspiroivat vapaaseen kirjontaan, sommittelemaan paikkoja ja tilkkuja sopiviin kohtiin. Kurssilla tutustumme perinteisiin Japanilaisiin Boro- ja Sashiko-kirjontoihin, kirjonnoissa käytettäviin pistoihin, kuviomuotoihin, työtapoihin ja -välineisiin. Tällä kurssilla valmistamme yksilöllisiä laukkuja, pussukoita tai muita asusteita. Materiaaliksi kurssillemme riittävät kuluneet farkut ja kokeileva mieli. Tule kurssillemme oppimaan ja ompelemaan kivassa seurassa. Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, ei vaadi aiempaa osaamista.

Aika: Ke 24.2. ja 10.3. klo 18 -21
Hinta: 37 € + materiaalit käytön mukaan. Käytämme pääosin kierrätysmateriaaleja.

Macraweaving

Uutta tarjonnassamme! 

Macraweaving -kurssilla valmistetaan  boho-henkinen seinätekstiili.  Tekniikkana macraweaving yhdistää huippusuosittua makramee-solmeilua ja kudontaa. Makramee-solmeillun pohjan päälle kudotaan ja solmitaan hapsuja, lenkkejä, lettejä ja palttinaa. Paksut ja ohuet, sekä karkeat ja pehmeän pörröiset langat tekevät tästä seinätekstiilistä näyttävän katseenvangitsijan kotiisi. Voit suunnitella oman mallisi, valita värisi ja päästää luovuutesi valloilleen.

Innostu kanssamme tästä tekniikasta ja ilmoittaudu mukaan.

Aika: Ma 1.3. klo 17-19.30 ja to 4.3. klo 17 - 19.30

Hinta: 37€ + materiaalit

Miniseinätekstiili tai kudottu kangasmerkki

Mini-seinätekstiili on persoonallinen ja moderni sisustustekstiili, jonka voit toteuttaa luovasti ja suunnitella sellaiseksi kuin haluat. Mini-seinätekstiili on tämän ajan moderni versio ryijystä. Kudotulla kangasmerkillä uudistat, paikkaat tai muodistat vaatteitasi. Itsetehdyllä kangasmerkillä voit helposti piristää tylsäksi käynyttä takkia tai laukkua. Kutominen onnistuu helposti pienellä kudontakehyksellä. Työhösi voit hyödyntää erilaisia jämä-lankoja ja materiaaleja.

Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, ei vaadi aiempaa osaamista.


Aika: La 13.3. klo 9 -14

Hinta: 37 € + materiaalit

Keväinen kranssi

Kuivakukkia, kanervaa, heinää, pellavaa, laventelia vai eukalyptuksen oksia-mistä on sinun kranssi tehty! Valmista kranssi, josta juuri sinä pidät. Kranssiin voit käyttää erilaisia havuja, oksia ja muita kranssiin sopivia kasveja. Aiempaa kokemusta kranssin sitomisesta et tarvitse. Kaiken tarvittavan materiaalin saat hankittua taitokeskuksesta, mutta halutessasi voit tuoda materiaalia myös mukanasi.

Tule yksin tai yhdessä ystävän kanssa.

Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, ei vaadi aiempaa osaamista.

Aika: Ma 29.3. klo 17 - 20

Hinta: 31 € + materiaalit

Trikoo ompelua

Kiinnostaako trikoovaatteiden ompelu saumurilla, tule ompelemaan oma yksilöllinen vaatteesi. Ompele trikoosta tunika/paita aikuiselle tai paita/housut lapselle. Tarjolla ihania, laadukkaita PaaPiin trikoita Taito Shopin popup myynnistä 13. - 24.4. Voit tuoda myös oman trikookankaan.

Aika: Ke 14.4. klo 17 - 20

Hinta: 31 € + materiaalit


Virkattu kori - Allium

Tule toteuttamaan sisustukseesi sopiva Allium- tai Lilli-kori:

Ihastu sinäkin tähän Allium uutuus korimalliin kodin sisustuksessa!

Allium-kori valmistetaan virkaten luonnonmateriaaleista. Korin muodon ja koon voit määritellä itse, oman tarpeesi ja käytettävissä olevan tilan mukaan. Korissa yhdistyy ekologiset luonnonmateriaalit, manillaköysi ja juuttinaru. Tämä kori sopiikin hyvin boheemiin sisustukseen. Korin kannen voit viimeistellä luonnosta löytämällä oksalla, saaden siihen näin rouheamman ilmeen. Tällä kurssilla opit valmistamaan virkkaamalla kuvan Allium-korin.

Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, ei vaadi aiempaa osaamista. 

Aika: Ke 21.4. klo 18 - 21. HUOM! yhteiskurssi Lilli-korin kanssa

Hinta: 31 € + materiaalit

Virkattu kori - Lilli

Lilli-korissa on kiehtova virkattu pinta ja vahva levypohja, sopii moneen käyttötarkoitukseen sisustuksessa.

Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, ei vaadi aiempaa osaamista. 

Aika: Ke 21.4. klo 18 - 21, HUOM! yhteiskurssi Allium-korin kanssa

Hinta: 31 € + materiaalit

Makramee sisustuksessa

Makramee-solmeilulla voit valmistaa persoonallisia sisustustuotteita, esimerkiksi varjostimia, amppeleita, pieniä seinätekstiilejä.Taitojen ja rohkeuden karttuessa voit siirtyä vaativampiin sisustustekstiileihin. Kuvan varjostin on solmittu rouhealla pellavalangalla - sopisiko tämä sinun terassille, mökille, puutarhajuhliin vai toimiiko se amppelina - sinä päätät.Tällä kurssilla valmistamme erilaisia makramee-tekniikalla toteutettuja sisustustuotteita. Voit itse valita, mitä tuotteita haluat valmistaa.

Aika: Ti 4.5. klo 17 - 20

Hinta 31 € + materiaalit.