DEMO
FI/ SE
 
 
 

Ajankohtaista käsityö- ja muotoilukoulussa

Lukuvuoden 2021-2022 opetuspisteet ja ryhmät.

Jatkavien oppilaiden ilmoittatuminen alkaa 1.4.2021

Uusien oppilaiden ilmoittauminen alkaa 19.4.2021

Ilmoittautuminen tehdään sähköisesti Eepos-palvelussa https://taitoetelasuomi.eepos.fi

Klikkaamalla otsikkoa näet lisätietoja aiheesta.

 

Lukuvuoden 2020-2021 aikataulu

Käsityökoulun ryhmät kokoontuvat syys- ja kevätlukukaudella 15 kertaa kerran viikossa 2-3 oppituntia kerrallaan. Oppitunnin pituus on 45 min. Lähiopetusta on lukuvuodessa 60 tai 90 oppituntia. Erityistapauksissa opetusta voidaan antaa poikkeavana ajankohtana (viikonloppuna) tai etäopetuksena.

Lukuvuoden 2020-2021 teema

Kiinnostaako värkkääminen puusta ja metallista vai ovatko kankaat, langat ja värisommittelu mieleisempää?  Rentoudutko käsillä tekemisen parissa? Käsityö- ja muotoilukoulussa opit mm. kankaankudontaa, nikkarointia, punontaa ja ompelua innostavassa seurassa. 

Eepos

Eepos on oppilaitoshallintojärjestelmä, joka on käytössä Taito Etelä-Suomen käsityö- ja muotoilukoulussa. Se on monipuolinen ja helppokäyttöinen järjestelmä oppilaitoksen kokonaisvaltaiseen hallinnointiin: oppilasrekisterit, laskutus, sähköinen asiointi ja kommunikointi opettajien, oppilaiden ja vanhempien välillä sekä oppilaan opintotietojen säilytys koko opintopolun ajan.

Ajankohtaista Covid-19

Aluehallintoviraston 58 g pykälää koskevan päätöksen johdosta 1.3.2021 lukien vain 12-vuotiaiden ja sitä nuorempien lasten harrastustoiminta on mahdollista jatkaa kontaktiopetuksessa.

Yläkouluikäiset ja sitä vanhemmat oppilaat

  • Vantaalla ja Helsingissä yläkouluikäiset ja sitä vanhemmat oppilaat siirtyvät etäopetukseen 1.–31.3.2021, myös aikuisten opetus jatkuu etäopetuksena.
  • Muilla paikkakunnilla yläkouluikäiset ja sitä vanhemmat oppilaat siirtyvät etäopetukseen 8.–31.3.2021, myös aikuisten opetus jatkuu etäopetuksena.Pienet tekijät hanke

Käsityö- ja muotoilukoulu on mukana Pienet tekijät hankkeessa Hyvinkään lasten ja nuorten kuvataidekoulun, Hämeenlinnan visuaalisten taiteiden Aimokoulun ja Rovaniemen kuvataidekoulun kanssa. Hankkeen sisältöjä ovat mm. taiteella vaikuttaminen, ympäristö ja lähiympäristön tutkiminen, ympäristöteokset, taideteot, mielipiteen ilmaisu, ilmastokriisi, yhteisöllisyys, yhdessä tekeminen. Hankkeeseen kuuluu olennaisena osana kesäkuussa 2021 järjestettävä leirikoulu Pykeijaan sekä erilaiset vierailut ja yhteistyöt hankekoulujen välillä sekä näyttelyt.