DEMO
FI/ SE
 
 
 

Havukoski ja Korso

TEKEMISTÄ - TAITOA - ILOISTA MIELTÄ

Opetuspaikat:
Taitokeskus Havukoski, Peltoniemenkuja 3, 01360 Vantaa
Taitokeskus Korso, Korsontie 18, 01450 Vantaa.
Tiedustelut: 050 3447 666 tai havukoski@taitoetelasuomi.fi

Taitotasot: aloittelija, osaaja ja taitaja. Taitotasot antavat suuntaa kurssien valinnalle. Ota rohkeasti yhteyttä; suurin osa kursseistamme sopii kaikille, myös aloittelijoille.

Aloittelija – Kurssi sopii kaikille taitotasosta riippumatta.
Osaaja – Kurssi on jo hiukan vaikeampi ja vaatii keskittymistä.
Taitaja – Kurssi on hieman haastavampi ja saattaa sisältää erikoistekniikoita.

Toivotamme myös alle 12-vuotiaat tervetulleiksi osallistumaan taitokursseillemme vanhemman seurassa. Vanhemmalta veloitamme kurssimaksun ja hänen seurassaan olevalta, alle 12-vuotiaalta lapselta puolet kurssimaksun suuruudesta. Yli 12-vuotiaat maksavat täyden kurssimaksun. Materiaalit veloitamme käytön mukaan.

Klikkaa kurssikohtaisesta linkistä niin pääset ilmoittautumaan.

 

Makrameen perusteet

Aloitamme tekniikan opettelun alkeista ja opettelemme makrameetöissä käytettävät helpot perussolmut. Jo muutamalla makrameesolmulla voit valmistaa kauniita ja mielenkiintoisia tuotteita. Tunnelmalliset lyhtypurkit ja yksilölliset varjostimet on valmistettu ainoastaan yhtä perussolmua käyttäen! Varjostimesta tulee aina oman näköinen, kurssilla saat valita kotiisi sopivat värit ja materiaalit, kerromme myös niksit miten luot varjostimelle yksilöllisen muodon. Opittuasi perusteet, voit edetä haastavampiin töihin ja suunnitella omia malleja. Aikaisemmin makrameeta tehneet voivat valita vaativamman mallin. Kurssilla voi tehdä seinävaatteita, amppeleita, hyllykköä tai yrttikeinua. Ilmoittautumisen jälkeen ota yhteyttä taitokeskukseen (havukoski@taitoetelasuomi.fi) jos haluat valita mallin ja värin etukäteen. Materiaalia voi ostaa taitokeskuksesta.

Opetuspaikka: Taitokeskus Korso, Korsontie 18, 01450 Vantaa

Taitotaso: aloittelija ja osaaja
Aika: Ti 26.10.2021. klo 17.30-20.30
Hinta: 31 € + materiaalit
HUOM. Maksu paikan päällä
ILMOITTAUTUMINEN
: Ilmoittaudu Makrameen perusteet kurssille tästä

Makrameen perusteet

Aloitamme tekniikan opettelun alkeista ja opettelemme makrameetöissä käytettävät helpot perussolmut. Jo muutamalla makrameesolmulla voit valmistaa kauniita ja mielenkiintoisia tuotteita. Tunnelmalliset lyhtypurkit ja yksilölliset varjostimet on valmistettu ainoastaan yhtä perussolmua käyttäen! Varjostimesta tulee aina oman näköinen, kurssilla saat valita kotiisi sopivat värit ja materiaalit, kerromme myös niksit miten luot varjostimelle yksilöllisen muodon. Opittuasi perusteet, voit edetä haastavampiin töihin ja suunnitella omia malleja.

Aikaisemmin makrameeta tehneet voivat valita vaativamman mallin. Kurssilla voi tehdä seinävaatteita, amppeleita, hyllykköä tai yrttikeinua. Ilmoittautumisen jälkeen ota yhteyttä taitokeskukseen (havukoski@taitoetelasuomi.fi) jos haluat valita mallin ja värin etukäteen. Materiaalia voi ostaa taitokeskuksesta.

Kurssi on täynnä. Ilmoittaudu jonoon havukoski@taitoetelasuomi.fi. Uusi kurssi tulossa Korsoon 26.10.2021.

Opetuspaikka: Taitokeskus Havukoski, Peltoniemenkuja 3, 01360 Vantaa

Taitotaso: aloittelija ja osaaja
Aika: To 4.11.2021 klo 17.30-20.30
Hinta: 31 € + materiaalit
HUOM. Maksu paikan päällä
ILMOITTAUTUMINEN: Ilmoittaudu tästä.


Pieni ryijy tai kudottu kuusi

Tämän kuusen kudot vapaasti muotoillen, ihanan rennosti ja luovasti. Aloitamme valitsemalla lankoja ja värejä, esimerkiksi klitteriä ja koristeellista jouluksi, valkoista ja luonnon värejä talveen, vihreät sävyt sopivat kuuseen ympäri vuoden. Kuvan kuusessa on tehosteena hentoa pinkkiä! Tälle kurssille voit kokoontua ryhmässä tai yksin, pitää ohessa pikkujoulua tai muuten vaan virittäytyä kauden tunnelmaan.
Pieni ryijy tehdään valmiista tarvikepaketista. Meidän kautta voi tilata mallit: Anemone, Vilja ja Vuoristo. Voit hankkia myös itse tarvikepaketin esim. Taitoshopin verkkokaupan kautta. Kudottu kuusi tehdään ilman kangaspuita. Tämän kuusen kudot vapaasti muotoillen, ihanan rennosti ja luovasti. Kuuseen voit hyödyntää omaa lankavarastoasi.

Opetuspaikka: Taitokeskus Korso, Korsontie 18, 01450 Vantaa

Taitotaso: aloittelija tai osaaja
Aika: Ti 16.11.2021 klo 17.30-19.45.
Hinta: 28 € + materiaalit.
HUOM. Maksu paikan päällä
ILMOITTAUTUMINEN: Ilmoittaudu Kudottu kuusi kurssille tästä.


Harjat ja sudit luonnonmateriaaleista

Kurssilla valmistamme erilaisia muruharjoja, suteja ja huiskia luonnonmateriaaleista. Kuituniput kootaan varressa yhteen valitsemillasi langoilla ja lankaväreillä. Kurssilla opettelemme varsien sidonnassa käytettäviä erilaisia solmuja, tapoja ja tekniikoita.
Huiska on perinteisen lakaisuluudan muotoon sidottu harja, jolla saat kätevästi lakaistua muruset pöydältä, roskat pois matoista ja lumet kengistä. Huiska sidotaan bassinakuidusta.
Riisinjuuresta ja bassinakuidusta valmistettavat harjat soveltuvat hyvin mm. grillin ja valurautapannun puhdistukseen sekä juuresten pesuun.

Kaikki huiskat, sudit ja harjat ovat ihania sisustuksessa ja koristeita keittiössäsi.

Kurssi on TÄYNNÄ, ilmoittaudu varalle, jätä viesti havukoski@taittoetelasuomi.fi

Opetuspaikka: Taitokeskus Korso, Korsontie 18, 01450 Vantaa

Taitotaso: aloittelija ja osaaja
Aika: Ti 30.11.2021, klo 17.30-20.30
Hinta: 31 € + materiaalit
HUOM. Maksu paikan päällä
ILMOITTAUTUMINEN: Ilmoittaudu Harjat ja sudit kurssille tästä.

Räsymatto- ja pitsikynttilät

Tule kurssillemme valmistamaan värikkäitä kynttilöitä syksyn pimeneviin iltoihin. Kynttilöiden valmistus on helppoa ja mukavaa puuhaa. Räsymaton iloinen ja värikäs tunnelma välittyy näissä kynttilöissä. Voit sekoittaa omat sävysi ja raidoittaa kynttilän haluamallasi tavalla. Pitsikynttilöihin tarvitaan litran maitopurkki ja jääpaloja (on tuotava itse mukana).Valmistamme kynttilöitä valamalla (tuo mukana pieniä purkkeja). Kurssillamme voit valmistaa useampia kynttilöitä, vaikka lahjaksi. Tule yksin tai yhdessä ystävän kanssa. Valmista kurssillamme käsitehdyt joululahjat mm. opettajalle, päiväkotiin tms. Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, ei vaadi aiempaa osaamista.

Opetuspaikka: Taitokeskus Havukoski Peltoniemenkuja 3, 01360 Vantaa

Taitotaso: aloittelija ja osaaja
Aika: To 25.11.2021 klo 17.30-19.45
Hinta: 28 € + materiaalit
HUOM. Maksu paikan päällä
ILMOITTAUTUMINEN: Ilmoittaudu Räsymatto- ja pitsikynttilät kurssille tästä.


Sisustuskori rottingista

Kokeile jotakin uutta, uusia koreja ja korimalleja ei voi koskaan olla liikaa.
Tätä maalaismaista koria kutsutaan myös tupakkakoriksi, se on perinteinen malli menneeltä ajalta, sieltä missä tupakanlehtiä kerättiin ja korit saivat olla harvoja - niissä lehdet kuivuivat ja säilyivät ilmavasti. Kori syntyy helpolla tekniikalla lyhyistä rottinkikuidun säikeistä. Reunan huolittelu viimeistelee tämän helpon korin, aseta kori seinälle somisteeksi tai täytä se tärkeillä tavaroilla

Opetuspaikka: Taitokeskus Havukoski, Peltoniemenkuja 3, 01360 Vantaa

Taitotaso: aloittelija
Aika: To 2.12.2021 klo 17.30-19.45
Hinta: 28 € + materiaalit
HUOM. Maksu paikan päällä
ILMOITTAUTUMINEN: Ilmoittaudu Sisustuskori rottingista kurssille tästä.