DEMO
FI/ SE
 
 
 

Havukoski ja Korso

TEKEMISTÄ - TAITOA - ILOISTA MIELTÄ

Taitokurssien opetuspaikka on

Taitokeskus Havukoski, Peltoniemenkuja 3, 01360 Vantaa 

Taitokeskus Korso, Korsontie 18, 01450 Vantaa.

Tiedustelut: 050 3447 666 tai havukoski@taitoetelasuomi.fi


Klikkaa kurssin nimeä niin pääset ilmoittautumaan kurssille.


 

Makrameen perusteet

Aloitamme tekniikan opettelun alkeista ja opettelemme makrameetöissä käytettävät helpot perussolmut. Jo muutamalla makrameesolmulla voit valmistaa kauniita ja mielenkiintoisia tuotteita. Tunnelmalliset lyhtypurkit ja yksilölliset varjostimet on valmistettu ainoastaan yhtä perussolmua käyttäen! Varjostimesta tulee aina oman näköinen, kurssilla saat valita kotiisi sopivat värit ja materiaalit, kerromme myös niksit miten luot varjostimelle yksilöllisen muodon. Opittuasi perusteet, voit edetä haastavampiin töihin ja suunnitella omia malleja. Aikaisemmin makrameeta tehneet voivat valita vaativamman mallin. Kurssilla voi tehdä seinävaatteita, amppeleita, hyllykköä tai yrttikeinua. Ilmoittautumisen yhteydessä valitaan malli. Materiaalia voi ostaa taitokeskuksesta.

Opetuspaikka: Taitokeskus Korso, Korsontie 18, 01450 Vantaa

Taitotaso: aloittelija ja osaaja
Aika: Ti 5.10.2021. klo 17.30-20.30
Hinta: 31 € + materiaalit

ILMOITTAUTUMINEN:
Ilmoittaudu tästä

Maalaa omat lankasi

Langan maalaaminen käy kätevästi, kun opit muutaman niksin. Voit värjätä valkoista lankaa tai hyödyntää lankakoriin käyttämättä jääneet langat, kuvioida ja uudistaa ne halutun värisiksi. Tule innostumaan tästä tekniikasta ja maalaamaan lankoja haluamallasi sävyillä. Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, ei vaadi aiempaa osaamista. Värin kiinnitys tapahtuu mikrossa tai väjäämme happoväreillä kattilassa. Väriaineet ostetaan kurssipaikalta, myös lankoja myynnissä.

Opetuspaikka Taitokeskus Havukoski Peltoniemenkuja 3, 01360 Vantaa

Klikkaa kurssin nimeä niin pääset ilmoittautumaan.

Taitotaso: aloittelija ja osaaja
Aika: To 7.10.2021 klo 17.30-19.45
Hinta: 28 € + materiaalit

ILMOITTAUTUMINEN:
Ilmoittaudu tästä.


Makrameen perusteet

Aloitamme tekniikan opettelun alkeista ja opettelemme makrameetöissä käytettävät helpot perussolmut. Jo muutamalla makrameesolmulla voit valmistaa kauniita ja mielenkiintoisia tuotteita. Tunnelmalliset lyhtypurkit ja yksilölliset varjostimet on valmistettu ainoastaan yhtä perussolmua käyttäen! Varjostimesta tulee aina oman näköinen, kurssilla saat valita kotiisi sopivat värit ja materiaalit, kerromme myös niksit miten luot varjostimelle yksilöllisen muodon. Opittuasi perusteet, voit edetä haastavampiin töihin ja suunnitella omia malleja.

Aikaisemmin makrameeta tehneet voivat valita vaativamman mallin. Kurssilla voi tehdä seinävaatteita, amppeleita, hyllykköä tai yrttikeinua. Ilmoittautumisen yhteydessä valitaan malli. Materiaalia voi ostaa taitokeskuksesta.

Opetuspaikka Taitokeskus Havukoski, Peltoniemenkuja 3, 01360 Vantaa

Taitotaso: aloittelija ja osaaja
Aika: To 4.11.2021 klo 17.30-20.30
Hinta: 31 € + materiaalit

ILMOITTAUTUMINEN:
Ilmoittaudu tästä.


Pieni ryijy tai kudottu kuusi

Tämän kuusen kudot vapaasti muotoillen, ihanan rennosti ja luovasti. Aloitamme valitsemalla lankoja ja värejä, esimerkiksi klitteriä ja koristeellista jouluksi, valkoista ja luonnon värejä talveen, vihreät sävyt sopivat kuuseen ympäri vuoden. Kuvan kuusessa on tehosteena hentoa pinkkiä! Tälle kurssille voit kokoontua ryhmässä tai yksin, pitää ohessa pikkujoulua tai muuten vaan virittäytyä kauden tunnelmaan.
Pieni ryijy tehdään valmiista tarvikepaketista. Meidän kautta voi tilata mallit: Anemone, Vilja ja Vuoristo. Voit hankkia myös itse tarvikepaketin esim. Taitoshopin verkkokaupan kautta. Kudottu kuusi tehdään ilman kangaspuita. Tämän kuusen kudot vapaasti muotoillen, ihanan rennosti ja luovasti. Ilmoittautumisen yhteydessä varataan työ.

Opetuspaikka Taitokeskus Korso, Korsontie 18, 01450 Vantaa

Taitotaso: aloittelija tai osaaja
Aika: Ti 16.11.2021 klo 17.30-19.45.
Hinta: 28 € + materiaalit.

ILMOITTAUTUMINEN:
Ilmoittaudu tästä.


Harjat ja sudit luonnonmateriaaleista

Kurssilla valmistamme erilaisia muruharjoja, suteja ja huiskia luonnonmateriaaleista. Kuituniput kootaan varressa yhteen valitsemillasi langoilla ja lankaväreillä. Kurssilla opettelemme varsien sidonnassa käytettäviä erilaisia solmuja, tapoja ja tekniikoita.
Huiska on perinteisen lakaisuluudan muotoon sidottu harja, jolla saat kätevästi lakaistua muruset pöydältä, roskat pois matoista ja lumet kengistä. Huiskan voit sitoa joko riisinoljesta tai bassinakuidusta.
Riisinjuuresta ja bassinakuidusta valmistettavat harjat soveltuvat hyvin mm. grillin ja valurautapannun puhdistukseen sekä juuresten pesuun.

Kaikki huiskat, sudit ja harjat ovat ihania sisustuksessa ja koristeita keittiössäsi.

Opetuspaikka Taitokeskus Korso, Korsontie 18, 01450 Vantaa

Taitotaso: aloittelija ja osaaja
Aika: Ti 30.11.2021, klo 17.30-20.30
Hinta: 31 € + materiaalit

ILMOITTAUTUMINEN:

Ilmoittaudu tästä.

Räsymatto- ja pitsikynttilät

Tule kurssillemme valmistamaan värikkäitä kynttilöitä syksyn pimeneviin iltoihin. Kynttilöiden valmistus on helppoa ja mukavaa puuhaa. Räsymaton iloinen ja värikäs tunnelma välittyy näissä kynttilöissä. Voit sekoittaa omat sävysi ja raidoittaa kynttilän haluamallasi tavalla. Pitsikynttilöihin tarvitaan litran maitopurkki ja jääpaloja (on tuotava itse mukana).Valmistamme kynttilöitä valamalla (tuo mukana pieniä purkkeja). Kurssillamme voit valmistaa useampia kynttilöitä, vaikka lahjaksi. Tule yksin tai yhdessä ystävän kanssa. Valmista kurssillamme käsitehdyt joululahjat mm. opettajalle, päiväkotiin tms. Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, ei vaadi aiempaa osaamista.

Opetuspaikka Taitokeskus Havukoski Peltoniemenkuja 3, 01360 Vantaa

Taitotaso: aloittelija ja osaaja
Aika: To 25.11.2021 klo 17.30-19.45
Hinta: 28 € + materiaalit

ILMOITTAUTUMINEN:
Ilmoittaudu tästä.


Sisustuskori rottingista

Kokeile jotakin uutta, uusia koreja ja korimalleja ei voi koskaan olla liikaa.
Tätä maalaismaista koria kutsutaan myös tupakkakoriksi, se on perinteinen malli menneeltä ajalta, sieltä missä tupakanlehtiä kerättiin ja korit saivat olla harvoja - niissä lehdet kuivuivat ja säilyivät ilmavasti. Kori syntyy helpolla tekniikalla lyhyistä rottinkikuidun säikeistä. Reunan huolittelu viimeistelee tämän helpon korin, aseta kori seinälle somisteeksi tai täytä se tärkeillä tavaroilla

Opetuspaikka Taitokeskus Havukoski, Peltoniemenkuja 3, 01360 Vantaa

Taitotaso: aloittelija
Aika: To 2.12.2021 klo 17.30-19.45
Hinta: 28 € + materiaalit

ILMOITTAUTUMINEN:
Ilmoittaudu tästä.