DEMO
FI/ SE
 
 
 

Hiekkaharju

TEKEMISTÄ - TAITOA - ILOISTA MIELTÄ

Taitokursseilla pääset valmistamaan ajankohtaisia sekä trendikkäitä tuotteita itselle tai lahjaksi. Taitokursseilla on luvassa mielenkiintoista tekemistä hyvässä ja innostavassa seurassa.

Opetuspaikka: Taitokeskus Hiekkaharju, Leinikkitie 22 B, 01350 Vantaa.
Tiedustelut: puh. 050 3451 296 tai hiekkaharju@taitoetelasuomi.fi

Taitotasot: aloittelija, osaaja ja taitaja. Taitotasot antavat suuntaa kurssien valinnalle. Ota rohkeasti yhteyttä; suurin osa kursseistamme sopii kaikille, myös aloittelijoille.

Aloittelija – Kurssi sopii kaikille taitotasosta riippumatta.
Osaaja – Kurssi on jo hiukan vaikeampi ja vaatii keskittymistä.
Taitaja – Kurssi on hieman haastavampi ja saattaa sisältää erikoistekniikoita.

Toivotamme myös alle 12-vuotiaat tervetulleiksi osallistumaan taitokursseillemme vanhemman seurassa. Vanhemmalta veloitamme kurssimaksun ja hänen seurassaan olevalta, alle 12-vuotiaalta lapselta puolet kurssimaksun suuruudesta. Yli 12-vuotiaat maksavat täyden kurssimaksun. Materiaalit veloitame käytön mukaan.

Tutustu tarjontaan ja ilmoittaudu kurssikohtaisesta linkistä.


Punch Needle -tuftaus

Piirrä vapaat viivat ja mielenkiintoiset muodot tai valmista oma työsi suunnittelemiemme mallien mukaan. Kurssilla voit valmistaa Opit kurssilla tuftauksen perusteet. Punch needle eli neulatuftaus on helppo ja nopea tapa valmistaa kodin sisustustekstiilejä. Voit valmistaa työstäsi tyynyn, seinätekstiilin tai pannunalustan.Työ valmistuu kätevästi kehikon ja Punch Needle -neulan avulla, jotka saat kurssin ajaksi lainaan. Meillä on myös myynnissä Oxford-tuftausneuloja, pohjakangasta ja työskentelyyn soveltuvia villalankoja.

KURSSI 1 TÄYNNÄ
Taitotaso
: Aloittelija, osaaja, taitaja
Aika: 22.9.klo 17.30-20.30 ja 6.10. klo 17.30-19, 37 €
Hinta: 37 € + materiaalit
HUOM. Maksu paikanpäällä.
ILMOITTAUTUMINEN: Ilmoittaudu TÄSTÄ

KURSSI 2
Taitotaso: Aloittelija, osaaja, taitaja
Aika: To 11.11. klo 17.30-20.30 ja to 25.11. klo 17.30-19
Hinta: 37 € + materiaalit
HUOM. maksu paikanpäällä.
ILMOITTAUTUMINEN: Ilmoittaudu kurssille punch needle -tuftaus TÄSTÄ

Huiskat ja sudit luonnonmateriaaleista

Kurssillamme opit tekniikat, joilla valmistat erilaisia patasuteja ja muruharjoja riisinoljesta, riisinjuuresta ja bassina-kuidusta. Huiska on perinteisen lakaisuluudan muotoon sidottu harja, jolla saa kätevästi lakaistua muruset pöydältä, roskat pois matoista ja lumet kengistä. Se on myös kaunis koriste keittiössä, terassilla tai mökillä. Sudit soveltuvat hyvin grillien ja valurautapannujen puhdistukseen ja juuresten pesuun. Nämä ovat ihania sisustuksessa ja koristeena keittiössäsi. Materiaalit suteihin voit ostaa taitokeskuksesta.

1. KURSSI TÄYNNÄ
Taitotaso
: Aloittelija, osaaja, taitaja
Aika: Ke 29.9. klo 17.30-20.30
Hinta: 31 € + materiaalit
HUOM. maksu vain paikanpäällä
ILMOITTAUTUMINEN: Ilmoittaudu TÄSTÄ

2. KURSSI TÄYNNÄ
Taitotaso: Aloittelija, osaaja, taitaja
Aika: To 28.10. klo 17.30-20.30
Hinta: 31 € + materiaalit
HUOM. maksu vain paikanpäällä
ILMOITTAUTUMINEN: Ilmoittaudu TÄSTÄ

3. KURSSI
Taitotaso: Aloittelija, osaaja, taitaja
Aika: Ti 16.11. klo 17.30-20.30
Hinta: 31 € + materiaalit
HUOM. maksu vain paikanpäällä
ILMOITTAUTUMINEN: Ilmoittaudu KURSSILLE HUISKAT JA SUDIT TÄSTÄ

Makrameekorut

Tule kurssille valmistamaan ihania ja suosittuja makrameekoruja. Tällä kurssilla ehdit kokeilla kahdenerilaisen korumallin valmistamista, ja opit niissä käytettävät solmut. Saat mukaasi useiden erilaisten makrammeekorujen ohjeet. Materiaalit kurssille voit hankkia taitokeskuksesta.

Taitotaso: Osaaja, taitaja
Aika: ke 27.10. klo 17.30-20.30
Hinta: 31 € + materiaalit
HUOM. maksu paikanpäällä
ILMOITTAUTUMINEN: Ilmoittaudu kurssille makrameekorut TÄSTÄ

Boro-paikkausta ja Sashiko-kirjontaa farkulle

Tule kurssille tuunaamaan vaatteitasi tai valmistamaan vanhoista farkuista jotakin uutta. Paikka paikan päälle, tilkku tilkun viereen ja kaikki kiinnitetään yhteen kauniilla kirjonnoilla – Sashiko-pistoilla ja pistojen muodostamilla kuvioilla. Tällä kurssilla saat suunnitella luovasti omat ideat ja kirjontakuviot, et tarvitse aiempaa osaamista, sillä kokeilunhalu ja innostus riittävät. Sashiko-kirjonta on vanha japanilainen työtapa, jossa kaksi kangaskerrosta liitetään yhteen lyhyillä pistoilla. Sashiko sana tarkoittaakin pieniä pistoja. Tämä kurssi sopii hyvin parsimisen teemavuoteen!

Taitotaso: Aloittelija, osaaja, taitaja
Aika: To 14.10. ja 28.10. klo 17.30-20.30
Hinta: 46 €
HUOM: maksu paikanpäällä
ILMOITTAUTUMINEN: Ilmoittaudu TÄSTÄ

Startti: Makrameella lumihiutaleet

Taitostartissa valmistamme valmiista tekemispaketeista erilaisia makrameelumihiutaleita. Opit samalla makrameesolminnan ja erilaisten lumihiutaleiden ja tähtien punonnan.

Aika: ke 10.11. klo 17.30-19
Hinta: 10 €/ startti + tekemispaketti noin 15 €
HUOM. maksu paikanpäällä


Startti: Ruoko-, lasiputki-, pilli- ja valohimmelit

Valmistamme pieniä ruoko-, lasiputki-, pilli- ja valohimmeleitä valmiista tekemispaketeista, joita on myytävänä taitokeskuksessa. Ennen Taitostarttia saat listan tekemispaketeista, ja oma tekemispaketti varataan ennakolta.

Aika: 1. ryhmä: To 18.11. klo 15-16.30
2. ryhmä: to 18.11. klo 17.30-19

Hinta: 10 €/startti + tekemispaketti
HUOM: maksu paikanpäällä.

Hyrrä ja Pyörre -varjostimet

Kurssilla valmistat punomalla kattovalaisimen varjostimen. Pyörre ja Hyrrä ovat kattovalaisimia, jotka luovat ympärilleen taianomaisen valon ja varjon leikin. Varjostimet punotaan valmiisiin kehikkoihin Raffia-paperinauhalla. Nauha on valmistettu 100 % kierrätettävästä puukuidusta. Se on litteää kuten paperinauha, mutta pehmeämpää ja muistuttaen niintä. Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, ei vaadi aiempaa osaamista.

Taitotaso: Aloittelija, osaaja, taitaja
Aika: Ke 24.11. klo 17.30-19 ja ke 1.12. klo 17.30-20.30
Hinta: 37 € + materiaalit mallin ja koon mukaan 29/39/45 €.
ILMOITTAUTUMINEN: Ilmoittaudu kurssille Hyrrä ja Pyörre -valaisimet TÄSTÄ

Räsymatto-, kuppi-, mehiläisvaha- ja pitsikynttilät

Vietä mukava lauantaipäivä kokeillen erilaisten kynttilöiden valantaa. Valamme kurssilla pieniä kapearaitaisia pöytäkynttilöitä steariini/parafiiniseoksesta sekä kuppikynttilöitä soijavahasta. Kuppikynttilät valetaan ekologisesta soijavahasta vanhoihin kahvikuppeihin tai muihin pieniin astioihin, joita voit hankkia vaikka kirpputoreilta. Pitsikynttilöiden pinta taas kuvioidaan pitsimäiseksi jääpalojen avulla. Paistopussikynttilät valetaan soijavahasta paistopusseihin, mistä ne saavat erikoisen muotonsa. Mehiläisvahasta voi ohessa pyöritellä eri värisiä mehiläisvahakynttilöitä. Innostu kynttilöiden valmistamisesta!


Taitotaso: Aloittelija, osaaja
Aika: La 20.11. klo 10-14
Hinta: 34 € + materiaalit käytön mukaan
HUOM. maksu paikanpäällä
ILMOITTAUTUMINEN: Ilmoittaudu TÄSTÄ

Räsymatto-, kuppi- ja paistopussikynttilät

Kokeile erilaisten kynttilöiden valantaa! Valamme kurssilla pieniä kapearaitaisia pöytäkynttilöitä steariini/parafiiniseoksesta sekä kuppi- ja paistopussikynttilöitä soijavahasta. Kuppikynttilät valetaan ekologisesta soijavahasta vanhoihin kahvikuppeihin tai muihin pieniin astioihin, joita voit hankkia vaikka kirpputoreilta. Paistopussikynttilät valetaan soijavahasta paistopusseihin, mistä ne saavat erikoisen muotonsa. Mehiläisvahasta voit ohessa pyöritellä eri värisiä mehiläisvahakynttilöitä. Innostu kynttilöiden valmistamisesta!


Taitotaso: Aloittelija, osaaja
Aika: To 2.12. klo 17.30-20.30
Hinta: 31 € + materiaalit käytön mukaan
HUOM. maksu paikanpäällä
ILMOITTAUTUMINEN: Ilmoittaudu kynttilänvalukurssille TÄSTÄ