DEMO
FI/ SE
 
 
 

Hiekkaharju

TEKEMISTÄ - TAITOA - ILOISTA MIELTÄ

Taitokursseilla pääset valmistamaan ajankohtaisia sekä trendikkäitä tuotteita itselle tai lahjaksi. Taitokursseilla on luvassa mielenkiintoista tekemistä hyvässä ja innostavassa seurassa.


Taitokurssien opetuspaikka on Taitokeskus Hiekkaharju, Leinikkitie 22 B, 01350 Vantaa.

Tiedustelut: puh. 050 3451 296 tai hiekkaharju@taitoetelasuomi.fi

Tutustu tarjontaan ja ilmoittaudu kurssikohtaisesta linkistä.


 

Makrameehyllykkö ja yrttiamppeli

Valmistetaan erilaisia hyllyköitä makrameesolminnalla. Hyllyköihin on kaksi erilaista mallia, ja tietenkin voit varioida niistä sinulle sopivan. Voit valmistaa myös yrttiamppelin neliskulmaisella tai pyöreällä pohjalevyllä. Tarvikkeet töihin voit ostaa meiltä. Materiaalit/hyllykkö n. 20 €.

Taitotaso: Osaaja

Aika: Ke 8.9. ja ke 15.9. klo 17.30-19.45

Hinta: 37 € + materiaalit

ILMOITTAUDU TÄSTÄ

Punch Needle -tuftaus 1

Piirrä vapaat viivat ja mielenkiintoiset muodot tai valmista oma työsi suunnittelemiemme mallien mukaan. Opit kurssilla tuftauksen perusteet. Punch needle eli neulatuftaus on helppo ja nopea tapa valmistaa kodin sisustustekstiilejä. Voit valmistaa työstäsi tyynyn, seinätekstiilin tai pannunalustan.Työ valmistuu kätevästi kehikon ja Punch Needle -neulan avulla, jotka saat kurssin ajaksi lainaan. Meillä on myös myynnissä Oxford-tuftausneuloja, pohjakangasta ja työskentelyyn soveltuvia villalankoja.

Taitotaso: Aloittelija

Aika:22.9.klo 17.30-20.30 ja 6.10. klo 17.30-19, 37 €

Hinta: 37 € + materiaalit

ILMOITTAUDU TÄSTÄ

Huiskat ja sudit luonnonmateriaaleista

Kurssillamme opit tekniikat, joilla valmistat erilaisia patasuteja ja muruharjoja riisinoljesta, riisinjuuresta ja bassina-kuidusta. Huiska on perinteisen lakaisuluudan muotoon sidottu harja, jolla saa kätevästi lakaistua muruset pöydältä, roskat pois matoista ja lumet kengistä. Se on myös kaunis koriste keittiössä, terassilla tai mökillä. Sudit soveltuvat hyvin grillien ja valurautapannujen puhdistukseen ja juuresten pesuun. Nämä ovat ihania sisustuksessa ja koristeena keittiössäsi. Materiaalit suteihin voit ostaa taitokeskuksesta.

Taitotaso: Aloittelija

Aika: Ke 29.9. klo 17.30-20.30

Hinta: 31 € + materiaalit

ILMOITTAUDU TÄSTÄ

Hyrrä ja Pyörre -varjostimet

Tekemisen iloa mallistosta!

Kurssilla valmistat punomalla kattovalaisimen varjostimen. Pyörre ja Hyrrä ovat kattovalaisimia, jotka luovat ympärilleen taianomaisen valon ja varjon leikin. Varjostimet punotaan valmiisiin kehikkoihin Raffia-paperinauhalla. Nauha on valmistettu 100 % kierrätettävästä puukuidusta. Se on litteää kuten paperinauha, mutta pehmeämpää ja muistuttaen niintä. Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, ei vaadi aiempaa osaamista.

Taitotaso: Osaaja

Aika: To 30.9. 17.30-19 ja 7.10. klo 17.30-20.30

Hinta: 37 € + materiaalit mallin ja koon mukaan 29/39/45 €.

ILMOITTAUDU TÄSTÄ

Makrameen perusteet

Makramee-solmeilulla voit valmistaa tällä alkeiskurssilla persoonallisia sisustustuotteita, kuten esimerkiksi Saaristo-varjostimia, amppeleita ja helpohkoja seinätekstiilejä. Taitojen ja rohkeuden karttuessa voit siirtyä vaativampiin sisustustekstiileihin. Kuvan varjostin on solmittu rouhealla pellavalangalla, mutta voit solmia sen yhtälailla jollakin muunlaisella langalla. Tällä kurssilla valmistamme erilaisia helppoja ja nopeita makrameetekniikalla toteutettavia sisustustuotteita ja opimme samalla makrameen perusteet.

Taitotaso: Aloittelija

Aika: Ke 13.10. klo 17.30-20.30

Hinta: 31 € + materiaalit

ILMOITTAUDU TÄSTÄ

Makrameekorut

Tule kurssille valmistamaan ihania ja suosittuja makrameekoruja. Tällä kurssilla ehdit kokeilla kahdenerilaisen korumallin valmistamista, ja opit niissä käytettävät solmut. Saat mukaasi useiden erilaisten makrammeekorujen ohjeet. Materiaalit kurssille voit hankkia taitokeskuksesta.

Taitotaso: Taitaja

Aika: ke 27.10. klo 17.30-20.30

Hinta: 31 € + materiaalit

ILMOITTAUDU TÄSTÄ

Boro-paikkausta ja Sashiko-kirjontaa farkulle

Tule kurssille tuunaamaan vaatteitasi tai valmistamaan vanhoista farkuista jotakin uutta. Paikka paikan päälle, tilkku tilkun viereen ja kaikki kiinnitetään yhteen kauniilla kirjonnoilla – Sashiko-pistoilla ja pistojen muodostamilla kuvioilla. Tällä kurssilla saat suunnitella luovasti omat ideat ja kirjontakuviot, et tarvitse aiempaa osaamista, sillä kokeilunhalu ja innostus riittävät. Sashiko-kirjonta on vanha japanilainen työtapa, jossa kaksi kangaskerrosta liitetään yhteen lyhyillä pistoilla. Sashiko sana tarkoittaakin pieniä pistoja. Tämä kurssi sopii hyvin parsimisen teemavuoteen!

Taitotaso: Aloittelija

Aika: To 14.10. ja 28.10. klo 17.30-20.30

Hinta: 46 €

ILMOITTAUDU TÄSTÄ

Ostoskassi korkkikankaasta ja nahkapaperista

Valmistamme ostoskassin eli shopperin yhdistäen korkkikangasta, nahkapaperia ja markiisikangasta omien mieltymysten mukaisesti. Kassista voi tehdä myös tukiraudallisen.

Korkkikangas valmistetaan korkkipuun kaarnasta, höylätään viipaleiksi, tiivistetään ja kiinnitetään alustalle. Se on kevyttä, likaa ja vettä hylkivää sekä kulutusta kestävää. Nahkapaperi on aidon nahan näköistä ja sitä kutsutaanmyös vegaaninahaksi. Se on myös kestävää ja pestävää, ja sitä on montaa eri väriä, mattapintaista ja kiiltävää. Materiaaleja voit ostaa myös taitokeskuksesta.

Taitotaso: Osaaja

Aika: La 16.10. klo 10-15.00

Hinta: 37 € + materiaalit

ILMOITTAUDU TÄSTÄ

Startti: Makrameella lumihiutaleet

Taitostartissa valmistamme valmiista tekemispaketeista erilaisia makrameelumihiutaleita. Opit samalla makrameesolminnan ja erilaisten lumihiutaleiden ja tähtien punonnan.

Aika: ke 10.11.

1. ryhmä klo 15-16.30 ja 2. ryhmä klo 17.30-19

Hinta: 10 €/ startti + tekemispaketti noin 15 €


Punch Needle -tuftaus 2

Piirrä vapaat viivat ja mielenkiintoiset muodot tai valmista oma työsi suunnittelemiemme mallien mukaan. Opi kurssilla tuftauksen perusteet ja innostu tästä koukuttavasta tekniikasta, joka on maailmalla niin suosittua.Punch needle eli neulatuftaus on työtapana helppo ja nopea tapa valmistaa kodin sisustustekstiilejä. Voit valmistaa työstäsi tyynyn, seinätekstiilin tai pannunalustan.Työ valmistuu kätevästi kehikon ja Punch Needle -neulan avulla, jotka saat kurssin ajaksi lainaan. Taitokeskuksessa on myytävänä Oxford-tuftausneuloja, neuloihin sopivaa pohjakangasta ja työskentelyyn soveltuvia villalankoja.

Taitotaso: Aloittelija

Aika: To 11.11. klo 17.30-20.30 ja 25.11. klo 17.30-19,

Hinta: 37 € + materiaalit

ILMOITTAUDU TÄSTÄ

Startti: Ruoko-, lasiputki-, pilli- ja valohimmelit

Valmistamme pieniä ruoko-, lasiputki-, pilli- ja valohimmeleitä valmiista tekemispaketeista, joita on myytävänä taitokeskuksessa. Ennen Taitostarttia saat listan tekemispaketeista, ja oma tekemispaketti varataan ennakolta.

Aika: 1. ryhmä: To 18.11. klo 15-16.30
2. ryhmäTo 18.11. klo 17.30-19

Hinta: 10 €/startti + tekemispaketti

Räsymatto-, kuppi-, mehiläisvaha- ja pitsikynttilät

Vietä mukava lauantaipäivä kokeillen erilaisten kynttilöiden valantaa. Valamme kurssilla pieniä kapearaitaisia pöytäkynttilöitä steariini/parafiiniseoksesta sekä kuppikynttilöitä soijavahasta. Kuppikynttilät valetaan ekologisesta soijavahasta vanhoihin kahvikuppeihin tai muihin pieniin astioihin, joita voit hankkia vaikka kirpputoreilta. Pitsikynttilöiden pinta taas kuvioidaan pitsimäiseksi jääpalojen avulla. Paistopussikynttilät valetaan soijavahasta paistopusseihin, mistä ne saavat erikoisen muotonsa. Valamme kurssilla pieniä kapearaitaisia pöytäkynttilöitä steariini/parafiiniseoksesta sekä kuppikynttilöitä soijavahasta. Kuppikynttilät valetaan ekologisesta soijavahasta vanhoihin kahvikuppeihin tai muihin pieniin astioihin, joita voit hankkia vaikka kirpputoreilta. Pitsikynttilöiden pinta taas kuvioidaan pitsimäiseksi jääpalojen avulla. Paistopussikynttilät valetaan soijavahasta paistopusseihin, mistä ne saavat erikoisen muotonsa. Mehiläisvahasta voi ohessa pyöritellä eri värisiä mehiläisvahakynttilöitä. Innostu kynttilöiden valmistamisesta!

Taitotaso: Aloittelija

Aika: La 20.11. klo 10-14.00

Hinta: 34 € + materiaalit käytön mukaan

ILMOITTAUDU TÄSTÄ