DEMO
FI/ SE
 
 
 

Hiekkaharju

TEKEMISTÄ - TAITOA - ILOISTA MIELTÄ

Taitokursseilla pääset valmistamaan ajankohtaisia sekä trendikkäitä tuotteita itselle tai lahjaksi. Taitokursseilla on luvassa mielenkiintoista tekemistä hyvässä ja innostavassa seurassa. 


Taitokurssien opetuspaikka on taitokeskus Hiekkaharju, Leinikkitie 22 B, Vantaa.

Tiedustelut: puh. 050 3451 296 tai hiekkaharju@taitoetelasuomi.fi

Klikkaa kurssin nimeä niin pääset ilmoittautumaan kurssille.


Kurssi: Makrameehyllyköt

HUOM! KURSSI SIIRTYY, UUSI AJANKOHTA ILMOITETAAN MYÖHEMMIN.

Valmistetaan erilaisia hyllyköitä makrameesolminnalla. Hyllyköihin on erilaisia malleja, ja  niitä valmistaessa opit myös erilaiset makrameesolmut. Tarvikkeet töihin voit ostaa meiltä. Materiaalit /hyllykkö 15-20 €.

Aika: To 21.1. ja 28.1. klo 17.30-19.45

Hinta: 37 €

Kurssi: Makrameekorut

Tule kurssille valmistamaan ihania ja suosittuja makrameekoruja. Tällä pitkäkestoisemmalla kurssilla valmistat monipuolisesti erilaisia makrameekoruja  ja opit niissä käytettävät erilaiset solmut ja solmintatekniikat.Muutamalla makrameesolmulla saat loihdittua itsellesi kivoja koruja tällä suositulla ja mukaansatempaavalla tekniikalla.  Materiaalit kurssille voit hankkia taitokeskuksesta.

Aika: ke 10.2. ja ke 17.2. klo 17.30-19.45. 


Hinta: 37 €

Kurssi: Hyrrä ja Pyörre -varjostimet

Tekemisen iloa mallistosta!

Kurssilla valmistat punomalla kattovalaisimen varjostimen. Pyörre ja Hyrrä ovat kattovalaisimia, jotka luovat ympärilleen taianomaisen valon ja varjon leikin. Varjostimet punotaan valmiisiin kehikkoihin Raffia-paperinauhalla. Nauha on valmistettu 100 % kierrätettävästä puukuidusta. Se on litteää kuten paperinauha, mutta pehmeämpää ja muistuttaen niintä. Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, ei vaadi aiempaa osaamista.

Aika: To 11.2. klo 17.30-19.00 ja to 18.2. klo 17.30-20.30

Hinta: 37 €

Kurssi: Ostoskassi korkkikankaasta ja nahkapaperista

Valmistamme ostoskassin eli shopperin yhdistäen korkkikangasta, nahkapaperia ja markiisikangasta omien mieltymysten mukaisesti. Kassista voi tehdä myös tukiraudallisen. 

Korkkikangas valmistetaan korkkipuun kaarnasta, höylätään viipaleiksi, tiivistetään ja kiinnitetään alustalle. Se on kevyttä, likaa ja vettä hylkivää sekä kulutusta kestävää. Nahkapaperi on aidon nahan näköistä ja sitä kutsutaan  myös vegaaninahaksi. Se on myös kestävää ja pestävää, ja sitä on montaa eri väriä, mattapintaista ja kiiltävää.   

Aika: La 20.2. klo 10-15

Hinta: 37 € + materiaalit

Kurssi: Kotelolaukku

Tällä kurssilla valmistetaan kotelomallinen pikkulaukku päällystämällä aihio valitsemallasi kankaalla. Voit valita juuri mieleisesi kankaan, josta valmistat laukun. Opitaan aihion päällystys ja kiinnittäminen kehykseen. Voit tuoda mukanasi mieleisesi tiiviin ja ohuen kankaan. Kurssi soveltuu kaikille aiheesta kiinnostuneille, ei vaadi aiempaa osaamista.

Aika: Ti 2.3. klo 17.30-19.45

Hinta: 28 € + materiaalit

Kurssi: Huiskat ja sudit luonnonmateriaaleista

Kurssillamme opit tekniikat, joilla valmistat erilaisia patasuteja ja muruharjoja riisinoljesta, riisinjuuresta ja bassina-kuidusta. Huiska on perinteisen lakaisuluudan muotoon sidottu harja, jolla saa kätevästi lakaistua muruset pöydältä, roskat pois matoista ja lumet kengistä. Se on myös kaunis koriste keittiössä, terassilla tai mökillä. Huiskan voit sitoa joko riisinoljesta tai bassinakuidusta.  Käytämme sidonnassa riisinjuurta ja bassinakuitua ja ne soveltuvat hyvin grillien ja valurautapannujen puhdistukseen ja juuresten pesuun. Nämä ovat ihania sisustuksessa ja koristeena keittiössäsi. 


Aika: Ti 9.3. klo 17.30-20.30

Hinta: 31 €

Kurssi: Boro-paikkausta ja Sashiko-kirjontaa farkulle

Tule kurssille tuunaamaan vaatteitasi tai valmistamaan vanhoista farkuista jotakin uutta. Paikka paikan päälle, tilkku tilkun viereen ja kaikki kiinnitetään yhteen kauniilla kirjonnoilla – Sashiko-pistoilla ja pistojen muodostamilla kuvioilla. Tällä kurssilla saat suunnitella luovasti omat ideat ja kirjontakuviot, et tarvitse aiempaa osaamista, kokeilunhalu ja innostus riittävät. Sashiko-kirjonta on vanha japanilainen työtapa, jossa kaksi kangaskerrosta liitetään yhteen lyhyillä pistoilla. Sashiko sana tarkoittaakin pieniä pistoja. Tämä kurssi sopii hyvin parsimisen teemavuoteen!

Aika: to 11.3. ja 18.3. klo 17.30-19.45

Hinta: 37 €

Kurssi: Unelmien tila - iloa ja voimaa väreistä

Kurssilla suunnitellaan luovia menetelmiä käyttäen unelmien huone tai tila - joko todellinen olemassa oleva tai kuvitteellinen. Kurssilla herätellään luovuutta intuitiivisella maalaamisella sekä perehdytään väreihin ja niiden merkityksiin.  Opettaja Elina Jaakkola esittelee myös värikkäitä sisustuskokonaisuuksia, joita hän on rakentanut eri sisustuslehtiin. Kurssilla tehdään moodboard ja muita kuvia suunniteltavasta tilasta. Kurssilla maalataan ja kuvioidaan kangasta eri tekniikoin ja valmistetaan siitä sisustustuote suunniteltuun tilaan esim. seinätekstiili tai tyynyliina. Kurssin tavoitteena on antaa osallistujille eväitä suunnitella tila tai huone luovia menetelmiä käyttäen sekä herätellä jokaisen luovia ajatuksia ja taitoja. Kurssilla viritellään pohdintaa, miten väreillä voi vaikuttaa tunteisiin ja sitä kautta myös tilasta muodostuvaan tunnelmaan.

Kurssilla käytetään helppoja maalaus- ja suunnittelutekniikoita, ja osallistuminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta maalaamisesta, piirtämisestä, kirjoittamisesta tai kankaanpainannasta.


Aika: ti 16.3. klo: 17.30-20.30, ti 23.3. klo: 17.30-20.30, 

pe 26.3. klo: 17-20, la 27.3. klo: 10-15.45, su 28.3. klo:10-15.45 

ja ti 30.3. klo 17.30-20.30.

Hinta: ilmoitetaan myöhemminKurssi: Makramee sisustuksessa

Makramee-solmeilulla voit valmistaa tällä alkeiskurssilla persoonallisia sisustustuotteita, kuten esimerkiksi varjostimia, amppeleita ja pieniä seinätekstiilejä. Taitojen ja rohkeuden karttuessa voit siirtyä vaativampiin sisustustekstiileihin. Kuvan varjostin on solmittu rouhealla pellavalangalla, mutta voit solmia sen yhtälailla jollakin muunlaisella langalla. Sopisiko tämä sinun terassille, mökille, puutarhajuhliin vai toimiiko se amppelina - sinä päätät.Tällä kurssilla valmistamme erilaisia helppoja ja nopeita makrameetekniikalla toteutettavia sisustustuotteita ja opimme samalla makrameen perusteet.

Aika: La 20.3. klo 11-14.30

Hinta: 31 € + materiaalit

Kurssi: Punch Needle -tuftaus 2

Piirrä vapaat viivat ja mielenkiintoiset muodot tai valmista oma työsi suunnittelemiemme mallien mukaan. Opi kurssilla tuftauksen perusteet ja innostu tästä koukuttavasta tekniikasta, joka on maailmalla niin suosittua.  Punch needle eli neulatuftaus on työtapana helppo ja nopea tapa valmistaa kodin sisustustekstiilejä. Voit valmistaa työstäsi tyynyn, seinätekstiilin tai pannunalustan.  Työ valmistuu kätevästi kehikon ja Punch Needle -neulan avulla, jotka saat kurssin ajaksi lainaan. Taitokeskuksessa on myytävänä Oxford-neuloja, neuloihin sopivaa pohjakangasta ja työskentelyyn soveltuvia villalankoja. 

To 25.3. klo 17.30-20.30 ja to 8.4. klo 17.30-19

Hinta: 37 €

Kurssi: Verkkokassi

Tällä kurssilla opit perinteisen verkonkudontatekniikan ja opit valmistamaan sillä näyttäviä verkkokasseja. Aloituskerralla katsomme tarvittavat työvälineet ja materiaalit sekä aloitamme pohjan virkkaamisen. Pohja virkataan kotona valmiiksi. Virkatun pohjan tilalla voi käyttää myös valmista nahkapohjaa. Opettelemme verkonkudonnan ja kudomme kassin seinämää alkuun. Kassiin kiinnitetään nahkasangat. 

Aika: Ti 4.5. klo 17.30-19.00 ja ti 11.5. klo 17.30-19.45
Hinta: 34 € + materiaalit