DEMO
FI/ SE
 
 
 

Hyvinkää

TEKEMISTÄ - TAITOA - ILOISTA MIELTÄ

Taitokursseilla ja -starteissa pääset valmistamaan ajankohtaisia ja trendikkäitä tuotteita itselle tai lahjaksi. Taitokursseilla on luvassa mielenkiintoista tekemistä hyvässä ja innostavassa seurassa. Taitostartissa avaamme tekemispaketin ja aloitamme työn ohjatusti yhdessä - onnistut varmasti.

Taitokurssien ja -starttien opetuspaikka on taitokeskus Hyvinkää, Rautatienkatu 11, Hyvinkää.

Tiedustelut: puh. 050 4685 643 tai hyvinkaa@taitoetelasuomi.fi

Klikkaa kurssin nimeä ja pääset ilmoittautumaan.

Kurssi: Boro- ja Sashiko-kirjontaa farkulle

Kauniin vaalean sinisiksi ja reiille kuluneet farkut inspiroivat vapaaseen kirjontaan, sommittelemaan paikkoja ja tilkkuja sopiviin kohtiin. Kurssilla tutustumme perinteisiin Japanilaisiin Boro- ja Sashiko-kirjontoihin, kirjonnoissa käytettäviin pistoihin, kuviomuotoihin, työtapoihin ja -välineisiin. Tällä kurssilla valmistamme yksilöllisiä laukkuja, pussukoita tai muita asusteita. Materiaaliksi kurssillemme riittävät kuluneet farkut ja kokeileva mieli. Tule kurssillemme oppimaan ja ompelemaan kivassa seurassa. Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, ei vaadi aiempaa osaamista.

Aika: Ke 7. ja 14.10.2020 klo 17.30-19.45.
Hinta: 37 € + materiaalit

Kurssi: Makrameekorut

Tule kurssillemme valmistamaan ihanat ja nyt supersuositut makrameekorut lahjaksi tai itselle. Tämä kurssi vie sinut solmeilun saloihin ja kurssillamme pääset opettelemaan makrameekorujen solmintaa.  Opettelemme eri solmiamistekniikoita mm. korvakoruihin, rannekoruihin ja kaulakoruihin.  Muutamalla makrameesolmulla saat loihdittua itsellesi kivoja koruja tällä suositulla ja mukaansa tempaavalla tekniikalla. Tule yksin tai yhdessä ystävän kanssa. Innostu kanssamme koukuttavasta makrameetekniikasta. Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, ei vaadi aiempaa osaamista.

Aika: Ti 13.10.2020 klo 17.30-20.30.
Hinta: 31 € + materiaalit.

Kurssi: Tekemisen iloa! Pyörre- ja Hyrrä-varjostin

Tämä kurssi on syksyn 2020 suosikkikurssimme! Kurssilla valmistat punomalla kattovalaisimen. Pyörre ja Hyrrä ovat kattovalaisimia, jotka luovat ympärilleen taianomaisen valon ja varjon leikin. Varjostimet punotaan valmiisiin kehikoihin Raffia-nauhalla. Nauha on valmistettu 100 % kierrätettävästä puukuidusta. Se on litteää kuten paperinauha, mutta pehmeämpää, muistuttaen niintä. Tule kurssillemme opettelememaan tämän kauniisti valoa läpäisevän kattovalaisimen valmistus. Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, ei vaadi aiempaa osaamista.

Aika: To 15. ja 22.10.2020 klo 17-19.15.
Hinta: 37 € + materiaalit.

Kurssi: Joulukalenteri tai joulutonttu

Onko teidän joulutonttunne paikka kaapin vai takan päällä, vai missä se asustaakaan? Tällä kurssilla valmistamme yksilöllisen ja monivuotisen joulukalenterin tai joulutontun itsellesi, lahjaksi tai koko perheelle joulun odotukseen. Tonttu ihastuttaa ja on kodin hauska jouluinen satuhahmo. Eri käsityötekniikoita käyttämällä saadaan ihastuttava tuote, josta  on iloa lapsille ja aikuisille moneksi vuodeksi. Joulutontulla on pussukka, johon päivän yllätys sujautetaan. Tästä joulutontusta on iloa monta vuotta ja se on ystävä, jota perheessä odotetaan joka joulu. Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, ei vaadi aiempaa osaamista.

Aika: Ke 21.10.2020 klo 17-18.30 ja la 21.11. klo 10-14.30.
Hinta: 37 € + materiaalit.

Kurssi: Laukku korkkikankaasta

Kurssilla ommellaan ekologisesta korkkikankaasta laukkuja. Korkkikangas on valmistettu korkkitammen kuoresta, se on ekologinen ja vastuullinen vaihtoehto nahalle. Valmista laukku juuri sinun suunnitelmiesi ja tarpeesi mukaan. Tule kurssillemme opettelemaan korkkikankaan työstöä ja yhdistämistä muihin materiaaleihin, tule valmistamaan itsellesi uusi laukku. Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, ei vaadi aiempaa osaamista.

Aika: Ti 27. ja to 29.10.2020 klo 17.30-19.45.
Hinta: 37 € + materiaalit.

Kurssi: Juhlava kotelolaukku

Tällä kurssilla valmistetaan kotelomainen pikkulaukku valitsemallasi kankaalla. Voit valita juuri mieleisesi kankaan, josta valmistat laukun. Opitaan työstämään kangas koteloaihion päälle. Voit tuoda mukanasi mieleisesi tiiviin ja ohuen kankaan. Myös trikookangas ja ohut nahka sopivat hyvin tämän laukun valmistamiseen. Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, ei vaadi aiempaa osaamista.

Aika: Ke 28.10.2020 klo 17.30-19.45.
Hinta: Kurssimaksu 28 € + materiaalit

Kurssi: Laukku nahkapaperista

Kurssilla ompelemme ekologisesta nahkapaperista laukkuja. Nahkapaperi on ekologinen materiaali, joka kestää hyvin käyttöä ja sitä kutsutaan myös vegaaninahaksi.  Nahkapaperia voi ommella, koristella sekä pestä, jolloin siitä tulee vielä rustiikkisemman näköistä. Suunnittele ja valmista laukku omaan tarpeeseesi tai hyödynnä valmiita kaavoja ja ohjeitamme. Tule kurssillemme opettelemaan materiaalin työstöä ja valmistamaan itsellesi laukku. Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, ei vaadi aiempaa osaamista.

Aika: Ke 4. ja to 5.11.2020 klo 17.30-19.45.
Hinta: 37 € + materiaalit.

Kurssi: Hexagon-kori

Valmistamme kurssilla monikäyttöisen säilytyskorin 100 % luonnonmateriaalista. Punonta on mukavaa ja rentouttavaa puuhaa ja opettelemme tällä kurssilla nauhamaisesta rottingista valmistettavaa Hexagon-punontaa. Tule innostumaan tästä tekniikasta, suunnittele ja valmista itsellesi kori luonnonmateriaalista. Kurssilla punotaan vaaleasta tai tummasta rottinkinauhasta kauniita, ilmavia ja moderneja säilytyskoreja. Kurssilla opetellaan Hexagon-punonnan tekniikka ja voit soveltaa sitä taitoa jatkossakin. Tule valmistamaan kurssilla moderni säilytyskori, joka ihastuttaa kauneudellaan ja sopii mainiosti moderniin sisustukseen. Kurssi sopii kaikille aiheesta  kiinnostuneille, ei vaadi aiempaa osaamista.

Aika: Ke 11.11.2020 klo 17.30-19.45 ja la 14.11. klo 11-16.
Hinta: 46 € + materiaalit.

Kurssi on täynnä, mutta varalle otetaan nimiä.

Kurssi: Kirjotut lapaset ja pipo

Valmistaudu talven viileneviin ilmoihin ompelemalla itsellesi tai lahjaksi yksilölliset lapaset ja pipo. Kurssilla ompelemme ensin lapaset ja pipon, jonka jälkeen viimeistelemme ne kirjomalla eri tekniikoin. Pienenpieniä ketjupistoja, pykäpistoja vai ristipistoja? Tällä kurssilla opit kirjontatekniikoita, joita voit käyttää jatkossa muissakin käsitöissäsi. Kurssilla voit itse suunnitella lapaset ja pipon, juuri sellaiset kuin haluat. Opettelemme eri kirjontatekniikoita ja voit suunnitella toiveidesi asusteet. Voit myös halutessasi käyttää heijastavia helmiä koristeleussa. Nämä helmet loistavat syksyn pimeinä iltoina. Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, ei vaadi aiempaa osaamista.

Aika: Ti 17. ja 24.11.2020 klo 17.30-19.45.
Hinta: 37 € + materiaalit.

Kurssi: Maalaa oma lankasi

Langan maalaaminen käy kätevästi kun opit muutaman niksin. Voit värjätä valkoista lankaa tai hyödyntää lankakoriin käyttämättä jääneet langat, kuvioida ja uudistaa ne halutun värisiksi. Tule innostumaan tästä tekniikasta ja maalaamaan lankoja haluamillasi sävyillä. Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, ei vaadi aiempaa osaamista.
Aika: To 26.11.2020 klo 17.30-20.30.
Hinta: 31 € + materiaalit.

Kurssi: Tekemisen iloa! Block printing - kuvioi kangasta painamalla ja Sashiko-kirjomalla

Valmistamme pienen sisustussetin! Lauantain aikana suunnittelemme kuviot ja painamme omaa kangasta, torstaina kankaat viimeistellään kirjotakuvioin. Kankaasta voit valmistaa pikkuliinan tai muun sisustustuotteen. Valmis kangas kuvataan ja kuvaa voidaan hyödyntää tarjottimen, leikkuulaudan tai muun laminoitavan tuotteen kuviointiin.

Aika: La 28.11.2020 klo 10-14.30 ja ti 1.12. klo 17.30-19.45.
Hinta: 37 € + materiaalit.

Kurssi: Räsymattokynttilät

Tule kurssillemme valmistamaan värikkäitä kynttilöitä syksyn pimeneviin iltoihin. Kynttilöiden valmistus on helppoa ja mukavaa puuhaa. Räsymaton iloinen ja värikäs tunnelma välittyy näissä kynttilöissä. Voit sekoittaa omat sävysi ja raidoittaa kynttilän haluamallasi tavalla. Valmistamme kynttilöitä valamalla. Kurssillamme ehdit valmistaa useita kynttilöitä, vaikka lahjaksi. Tule yksin tai yhdessä ystävän kanssa. Valmista kurssillamme käsintehdyt joululahjat mm. opettajalle, päiväkotiin tms. Kkrssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, ei vaadi aiempaa osaamista.

Aika: La 5.12.2020 klo 10-14.
Hinta: 31 € + materiaalit.