DEMO
FI/ SE
 
 
 

Klaukkala

TEKEMISTÄ - TAITOA - ILOISTA MIELTÄ

Taitokursseilla pääset valmistamaan ajankohtaisia sekä trendikkäitä tuotteita itselle tai lahjaksi. Taitokursseilla on luvassa mielenkiintoista tekemistä hyvässä ja innostavassa seurassa. 

Taitokurssien opetuspaikka on Taitokeskus Klaukkala, Klaukkalantie 72.

Tiedustelut: puh. 050 4685 794 tai klaukkala@taitoetelasuomi.fi

Klikkaa kurssin nimeä niin pääset ilmoittautumaan kurssille.

Kurssi: Makramee sisustuksessa ja yrttikeinu

Makrameen suosio jatkuu. Tällä kurssilla opit erilaisia makrameesolmuja. Voit valmistaa seinätekstiilin, amppelin tai yrttikeinun. Kun opit perussolmut, voit jatkaa harrastusta ja suunnitella myös itse malleja. Kerää metsäretkellä sopiva keppi seinätekstiilin ripustuskepiksi. Kuvassa yrttikeinu. Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, ei vaadi aiempaa osaamista. 
Ilmoittautumisen yhteydessä kerro mitä haluat tehdä ja väritoiveesi. 

Aika: Ke 23.9. klo 17.30-19.45
Hinta: Kurssimaksu 28 € + materiaalit. 
Kurssi on täynnä. Järjestämme toisen rinnakkaiskurssin.

Aika: To 1.10 klo 17.30-19.45
Hinta: Kurssimaksu 28 € + materiaalit.
Ilmoittautumisen yhteydessä mainitse että on lokakuun kurssi. 

Kurssi: Ommellut ja kirjotut lapaset

Valmistaudu talven viileneviin ilmoihin ompelemalla itsellesi tai lahjaksi yksilölliset lapaset ja pipo. Kurssilla ompelemme ensin lapaset ja pipon, jonka jälkeen viimeistelemme ne kirjomalla eri tekniikoin. Pienen pieniä ketjupistoja, pykäpistoja vai ristipistoja? Tällä kurssilla opit eri kirjontatekniikoita, joita voit käyttää muissakin käsitöissä. Kurssilla voit itse suunnitella toiveidesi asusteet. Voit myös käyttää heijastavia helmiä koristelussa. Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, ei vaadi aiempaa osaamista.

Aika: To 24.9 ja 1.10. klo 17.30-19.45
Hinta: Kurssimaksu 37 € + materiaalit.

Huom! Tämä kurssi on siirretty pidettäväksi myöhemmin. Ilmoita kiinnostuksesi, niin sovitaan uutta aikaa. 

Kurssi: Punch Needle -tuftaus

Opi kurssillamme tuftauksen perusteet ja innostu tästä koukuttavasta tekniikasta, joka on maailmalla niin suosittua. Punch Needle eli neulatuftaus on työtapana helppo ja nopea tapa valmistaa kodin sisustustekstiilejä. Voit aloittaa pienillä kuvioilla ja edetä suuriin pintoihin, voit itse suunnitella vapaasti kuvioita tai hyödyntää valmiita mallejamme. Valmista esim. tyyny, seinätekstiili tai taulu. Työ valmistuu kätevästi kehikon ja Punch Needle -neulan avulla. Tarvittavat työvälineet ja materiaalit voit hankkia kurssillamme. Meillä on laaja valikoima erilaisia villalankoja, voit myös käyttää omia materiaaleja. Työvälineet saat käyttöösi kurssin ajaksi. Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, ei vaadi aiempaa osaamista.

Aika: To 8.10 ja 15.10 klo 17.30-19.45
Hinta: 37 € + materiaalit.

Kurssi: Tekemisen iloa! Pyörre- ja Hyrrä-varjostin

Tämä kurssi on syksyn 2020 suosikkikurssimme! Kurssilla valmistat punomalla kattovalaisimen. Pyörre ja Hyrrä luovat ympärilleen taianomaisen valon ja varjon leikin. Varjostimet punotaan valmiisiin kehikoihin Raffia-paperinauhalla. Nauha on valmistettu 100 %:sta kierrätettävästä puukuidusta. Se on litteää kuin paperinauha, mutta pehmeämpää, muistuttaen niintä.
Tule kurssillemme opettelemaan tämän kauniisti valoa läpäisevän kattovalaisimen valmistus. Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, ei vaadi aiempaa osaamista.

Aika: To 22.10 klo 17.30-19 ja 29.10. klo 17.30-20.30.
Hinta: Kurssimaksu 37 € + materiaalit. 

Kurssi: Joulupuu

Millainen on sinun joulupuusi? Moderni vai perinteinen malli. Päästä luovuutesi valloilleen ja kokoa joulupuu joko luonnon kepeistä, alumiiniputkesta tai puurimasta. Valitsi sisustukseesi sopiva malli ja tule valmistamaan unelmiesi joulupuu kurssillemme. Valmista koristeet joulupuuhun eri käsityötekniikoilla mm. pienet himmelit lasipilleistä, tähtiä helmistä, sydämiä makrameella jne. Kurssilla opettelemme kaikkien näiden tekniikoiden valmistusta. Valitse mieluisesi malli ja toteutustapa ja valmista sinun joulupuusi. Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, ei vaadi aiempaa osaamista.

Aika: 12.11. ja 19.11. klo 17.30-19.45
Hinta: Kurssimaksu 37 € + materiaalit.

Kurssi: Räsymattokynttilät ja kuppikynttilät soijavahasta

Tule kurssillemme valmistamaan värikkäitä kynttilöitä syksyn pimeneviin iltoihin. Kynttilöiden valmistus on helppoa ja mukavaa puuhaa. Räsymaton iloinen ja värikäs tunnelma välittyy näissä kynttilöissä. Voit sekoittaa omat sävysi ja raidoittaa kynttilän haluamallasi tavalla. Valmistamme kynttilöitä valamalla. Kurssillamme voit valmistaa useampia kynttilöitä, vaikka lahjaksi. Tule yksin tai yhdessä ystävän kanssa. Valmista kurssillamme käsitehdyt joululahjat mm. opettajalle, päiväkotiin tms. Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, ei vaadi aiempaa osaamista.
Tällä kurssilla valmistat kynttilöitä vanhoihin kahvikuppeihin. Valitse mieluisia kuppeja, vaikka kierrätyskeskuksesta ja tule mukaan kuppikynttiläkurssille. Innostu kynttilän valmistamisesta, se onnistuu helposti ja kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille. 
Ota mukaan esim. tyhjiä maitotölkkejä ja muita purkkeja.

Kuppikynttilät valetaan nimensä mukaisesti kahvikuppiin. Tuo mukanasi 4-6 kpl kuppeja, vanhat kahvikupit sopivat tähän tarkoitukseen mainiosti. 

Aika: To 26.11. klo 17.30-20.30
Hinta: Kurssimaksu 31 € + materiaalit.Kurssi: Patasuti ja muruharja

Tule uudelle kurssillemme valmistamaan ekologinen patasuti ja muruharja. Kurssillamme opit tekniikan, jolla valmistat erilaisia patasuteja ja muruharjoja riisinoljesta, riisinjuuresta ja passina-kuidusta. Innostu tästä tekniikasta ja tee lahjaksi tai itselle muutama kaunis suti, jotka ovat myös ihania sisustuksessa ja koristeena keittiössä. Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, ei vaadi aiempaa osaamista.

Aika: To 3.12. klo 17.30-20.30
Hinta: 31 € + materiaalit.