DEMO
FI/ SE
 
 
 

Klaukkala

TEKEMISTÄ - TAITOA - ILOISTA MIELTÄ

Taitokursseilla pääset valmistamaan ajankohtaisia sekä trendikkäitä tuotteita itselle tai lahjaksi. Taitokursseilla on luvassa mielenkiintoista tekemistä hyvässä ja innostavassa seurassa. 

Taitokurssien opetuspaikka on Taitokeskus Klaukkala, Klaukkalantie 72.

Tiedustelut: puh. 050 4685 794 tai klaukkala@taitoetelasuomi.fi

Klikkaa kurssin nimeä niin pääset ilmoittautumaan kurssille.

Kurssi: Pyörre- ja Hyrrä-varjostimet

Pyörre- ja Hyrrä -varjostimet kuuluvat Taitojärjestön Tekemisen iloa-mallistoon. Kurssilla opit valmistamaan punomalla kattovarjostimen, joka luo ympärilleen taianomaisen valon ja varjon leikin. Varjostimet punotaan valmiisiin kehikkoihin Raffia-paperinauhalla. Nauha on valmistettu 100 % kierrätettävästä puukuidusta. Se on litteää kuten paperinauha, mutta pehmeämpää, muistuttaen niintä. Voit valita varjostimen mallin muutamasta eri mallisesta kehikosta. Tule kurssille opettelemaan tämän kauniisti valoa läpäisevän kattovarjostimen valmistus.

Aika: Ke 28.4. klo 17.30-19 ja 5.5.2021 klo 17.30-20.30.
Hinta: Kurssimaksu 37 € + materiaalit 29-45 € varjostimen mallista riippuen.

Huom! Aika siirretty myöhemmäksi koronatilanteen vuoksi. Yllä uusi ajankohta. 

Kurssi: Tekemisen iloa: Terho-kori

Terho -kori on jo klassikko! Tähän upeaan koriin piilotat vaikka keskeneräisen käsityön, aamutossut tai villasukat, tai sitten ideoit sille jotain ihan muuta käyttöä. Tämä säilytyskori valmistetaan aidoista luonnonmateriaaleista: juutista ja pellavakankaasta. Säilytyskori valmistuu juutista letittämällä ja muotoilemalla kerros kerrokselta. Muodoltaan tammenterhoa muistuttava kori kätkee sisäänsä kodin pikkutavaroita ja on kaunis yksityiskohta kodin sisustuksessa. Kori sopii sävyiltään ja ilmeeltään hyvin moderniin sisustukseen ja on itsessään todella kaunis tuote.Tällä korilla on varmasti käyttöä kodin pikkutavaroiden säilytyksessä.

Aika: To 4.3. ja 18.3.2021 klo 17.30-19.45.
Hinta: 37 € + materiaalit. 

Kurssi: Hexagon-kori

Innostus hexagon punontaan alkoi jo syksyllä ja jatkuu varmasti vielä pitkään. Valmistamme kurssilla monikäyttöisen säilytyskorin 100 % luonnonmateriaalista. Punonta on mukavaa ja rentouttavaa puuhaa ja opettelemme tällä kurssilla nauhamaisesta rottingista valmistettavaa Hexagon-punontaa. Tule innostumaan tästä tekniikasta, suunnittele ja valmista itsellesi kori luonnonmateriaalista. Kurssilla punotaan vaaleasta tai tummasta rottinkinauhasta kauniita, ilmavia ja moderneja säilytyskoreja. Kurssilla opetellaan Hexagon-punonnan tekniikka ja voit soveltaa sitä taitoa jatkossakin. Tule valmistamaan kurssilla moderni säilytyskori, joka ihastuttaa kauneudellaan ja sopii mainiosti moderniin sisustukseen. 

Aika: La 24.4.2021 klo 10-16.30.
Hinta: 46 € + materiaalit 47 €.

Huom! Materiaalitoimitusten viivästymisen vuoksi kurssin ajankohta on siirretty huhtikuulle, la 24.4.   


Kurssi: Huiskat ja sudit luonnonmateriaaleista

Tällä kurssilla opit valmistamaan erilaisia muruharjoja, suteja ja huiskia luonnonmateriaaleista. Huiska on perinteisen lakaisuluudan muotoon sidottu harja, jolla saa kätevästi lakaistua muruset pöydältä, roskat pois matoista ja lumet kengistä. Se on myös kaunis koriste keittiössä, terassilla tai mökillä. Huiskan voit sitoa joko riisinoljesta tai bassinakuidusta.
Muruharja valmistetaan riisinjuurta tai bassinakuidusta ja se soveltuu hyvin grillien ja valurautapannujen puhdistukseen ja juuresten pesuun.
Nämä ovat ihania sisustuksessa ja koristeena keittiössäsi.

Aika: To 27.5.2021. klo 17.30-20.30.
Hinta: 31 € + materiaalit 5-7 €/kpl.
Materiaalitoimitusten viivästymisen vuoksi kurssi on siirretty toukokuun loppupuolelle. 

Kurssi: Boro-paikkausta ja Sashiko-kirjontaa Farkulle

Tule kurssille DIY tuunaamaan vaatteitasi. Paikka paikan päälle, tilkku tilkun viereen ja kaikki kiinnitetään yhteen kauniilla kirjonnoilla – Sashiko-pistoilla ja pistojen muodostamilla kuvioilla.Tällä kurssilla saat suunnitella luovasti omat ideat ja kirjontakuviot, et tarvitse aiempaa osaamista, kokeilunhalu ja innostus riittävät. Sashiko-kirjonta on vanha japanilainen työtapa, jossa kaksi kangaskerrosta liitetään yhteen lyhyillä pistoilla. Sashiko sana tarkoittaakin pieniä pistoja.Tällä kurssilla opit tekniikat jolla voit uudistaa vanhoja vaatteitasi kirjomalla tai luoda samalla jotain uutta. Tämä kurssi sopii hyvin parsimisen ja paikkaamisen teemavuoteen!
Opettajana Marjo Vainio.

Hinta: La 20.3.2021 klo 10-15
Hinta: 37 € + materiaalit.

Kurssi: Makramee sisustuksessa

Makrameen suosio jatkuu. Tällä kurssilla opit erilaisia makrameesolmuja. Voit valmistaa esim. seinätekstiilin, amppelin, hyllyn. Kun opit perussolmut, voit jatkaa harrastusta ja suunnitella myös itse malleja. Kerää metsäretkellä sopiva keppi seinätekstiilin ripustuskepiksi. 
Kuvan varjostin on solmittu rouhealla pellavalangalla - sopisiko tämä sinun terassillesi, mökille, puutarhajuhliin vai toimiiko se amppelina - sinä päätät.

Aika: To 25.3. ja 8.4.2021. klo 17.30-19.45.
Hinta: Kurssimaksu 37 € + materiaalit. 

Ilmoittautumisen yhteydessä kerro mitä haluat tehdä ja väritoiveesi. 

Kurssi: Punch needle -tuftaus

Piirrä vapaat viivat ja mielenkiintoiset muodot tai valmista oma työsi suunnittelemiemme mallien mukaan. Jäällä, Kevät, Pisarat tai Syksy ovat uutta mallistossamme - innostu ja ryhdy työhön taitokurssillamme. Opi kurssilla tuftauksen perusteet ja innostu tästä koukuttavasta tekniikasta,joka on maailmalla niin suosittua. Punch needle -eli neulatuftaus on työtapana helppo ja nopea tapa valmistaa kodin sisustustekstiilejä. Voit aloittaa pienillä kuvioilla ja edetä suuriin pintoihin, voit itse suunnitella vapaasti kuvioita tai hyödyntää valmiita mallejamme. Valmista tyyny, seinätekstiili tai taulu. Työ valmistuu kätevästi kehikon ja Punch needle-neulan avulla. Tarvittavat työvälineet saat käyttöösi kurssin ajaksi ja materiaalit voit hankkia kurssilta tai hyödyntää omia lankojasi. 

Aika: to 22.4 ja 29.4.2021 klo 17.30-19.45.
Hinta: 37 € + materiaalit


Kurssi: Aikuisten käsityöleiri - kudontaa sylikangaspuilla

Joko olet kokeillut kutomista sylikangaspuilla? Luo oma loimesi ja kudo vaikka kotona, metsässä, kalliolla, rannalla tai terassilla – ihanan vapaata ja luovaa kutomista, josta innostut varmasti. Kutoisitko kaulaliinan, keittiöpyyhkeen vai jotain muuta. Tällä taitokurssilla opit kutomaan sylikangaspuilla, suunnittelemaan niihin sopivan loimen ja kutomaan oman, yksilöllisen tuotteesi. Kokeile sinäkin rohkeasti tätä luovaa kudontaa!
Saat pirta- eli sylikangaspuut käyttöösi kurssin ajaksi. 

Aika: Ma-to 28.6.-1.7.2021 klo 10-14.
Hinta: 60 € + materiaalit.