DEMO
FI/ SE
 
 
 

Klaukkala

TEKEMISTÄ - TAITOA - ILOISTA MIELTÄ

Taitokursseilla pääset valmistamaan ajankohtaisia sekä trendikkäitä tuotteita itselle tai lahjaksi. Taitokursseilla on luvassa mielenkiintoista tekemistä hyvässä ja innostavassa seurassa.
Kursseja lisätään toukokuun aikana. Nyt näkyvät kesäkurssit ja koronatilanteen vuoksi syksyyn siirtyneet kurssit.

Taitokurssien opetuspaikka on Taitokeskus Klaukkala, Klaukkalantie 72.

Tiedustelut: puh. 050 4685 794 tai klaukkala@taitoetelasuomi.fi

Klikkaa kurssin nimeä niin pääset ilmoittautumaan kurssille.


 

Kurssi: Koululaisten kesäleiri - luovasti kutoen

Kutomista luovasti ja värikkäästi! Leirillä opitaan ja kokeillaan erilaisia kudonta -tekniikoita ja materiaaleja. Voit valmistaa kutomalla esimerkiksi maton, sisustustyynyn tai laukku-kankaan. Päästä luovuutesi valloilleen ja inspiroidu väreistä.  Lisäksi leirillä valmistetaan pienempiä kudontatöitä luovasti eri tekniikoin ja materiaalein. 

Ilmoittautumiset 31.5.mennessä. Mukaan mahtuu 6-8  osallistujaa.
Laita viestikenttään osallistujan nimi ja ikä. 

Aika:   Ma-to 14.-17.6. klo 10-14.
Hinta: Kurssimaksu 50 €+materiaalit 20-60 € käytön mukaan.


Kurssi: Aikuisten käsityöleiri - kudontaa sylikangaspuilla

Joko olet kokeillut kutomista sylikangaspuilla? Luo oma loimesi ja kudo vaikka kotona, metsässä, kalliolla, rannalla tai terassilla – ihanan vapaata ja luovaa kutomista, josta innostut varmasti. Kutoisitko kaulaliinan, keittiöpyyhkeen vai jotain muuta. Tällä taitokurssilla opit kutomaan sylikangaspuilla, suunnittelemaan niihin sopivan loimen ja kutomaan oman, yksilöllisen tuotteesi. Kokeile sinäkin rohkeasti tätä luovaa kudontaa!
Saat pirta- eli sylikangaspuut käyttöösi kurssin ajaksi. 

Aika: Ma-to 28.6.-1.7.2021 klo 10-14.
Hinta: 60 € + materiaalit.

Kurssi: Boro-paikkausta ja Sashiko-kirjontaa Farkulle

Tule kurssille DIY tuunaamaan vaatteitasi. Paikka paikan päälle, tilkku tilkun viereen ja kaikki kiinnitetään yhteen kauniilla kirjonnoilla – Sashiko-pistoilla ja pistojen muodostamilla kuvioilla.Tällä kurssilla saat suunnitella luovasti omat ideat ja kirjontakuviot, et tarvitse aiempaa osaamista, kokeilunhalu ja innostus riittävät. Sashiko-kirjonta on vanha japanilainen työtapa, jossa kaksi kangaskerrosta liitetään yhteen lyhyillä pistoilla. Sashiko sana tarkoittaakin pieniä pistoja.Tällä kurssilla opit tekniikat jolla voit uudistaa vanhoja vaatteitasi kirjomalla tai luoda samalla jotain uutta. Tämä kurssi sopii hyvin parsimisen ja paikkaamisen teemavuoteen!
Opettajana Marjo Vainio.
Koronatilanteen vuoksi kurssi on siirretty syyskuulle. Ohessa uudet ajat.

Aika: To 16.9. ja 23.9. klo 17.30-19.45
Hinta: 37 € + materiaalit.

Kurssi: Pyörre- ja Hyrrä-varjostimet

Pyörre- ja Hyrrä -varjostimet kuuluvat Taitojärjestön Tekemisen iloa-mallistoon. Kurssilla opit valmistamaan punomalla kattovarjostimen, joka luo ympärilleen taianomaisen valon ja varjon leikin. Varjostimet punotaan valmiisiin kehikkoihin Raffia-paperinauhalla. Nauha on valmistettu 100 % kierrätettävästä puukuidusta. Se on litteää kuten paperinauha, mutta pehmeämpää, muistuttaen niintä. Voit valita varjostimen mallin muutamasta eri mallisesta kehikosta. Tule kurssille opettelemaan tämän kauniisti valoa läpäisevän kattovarjostimen valmistus.
Koronatilanteen vuoksi kurssi on siirretty syksyyn, ohessa uudet ajat. 

Aika: To 30.9. ja 7.10. klo 17.30-20.30.
Hinta: Kurssimaksu 37 € + materiaalit 29-45 € varjostimen mallista riippuen.


Kurssi: Huiskat ja sudit luonnonmateriaaleista

Tällä kurssilla opit valmistamaan erilaisia muruharjoja, suteja ja huiskia luonnonmateriaaleista. Huiska on perinteisen lakaisuluudan muotoon sidottu harja, jolla saa kätevästi lakaistua muruset pöydältä, roskat pois matoista ja lumet kengistä. Se on myös kaunis koriste keittiössä, terassilla tai mökillä. Huiskan voit sitoa joko riisinoljesta tai bassinakuidusta.
Muruharja valmistetaan riisinjuurta tai bassinakuidusta ja se soveltuu hyvin grillien ja valurautapannujen puhdistukseen ja juuresten pesuun.
Nämä ovat ihania sisustuksessa ja koristeena keittiössäsi.

Aika: Ke 13.10.2021. klo 17.30-20.30.
Hinta: 31 € + materiaalit 5-7 €/kpl.

Kurssi: Punch needle -tuftaus

Piirrä vapaat viivat ja mielenkiintoiset muodot tai valmista oma työsi suunnittelemiemme mallien mukaan. Jäällä, Kevät, Pisarat tai Syksy ovat uutta mallistossamme - innostu ja ryhdy työhön taitokurssillamme. Opi kurssilla tuftauksen perusteet ja innostu tästä koukuttavasta tekniikasta,joka on maailmalla niin suosittua. Punch needle -eli neulatuftaus on työtapana helppo ja nopea tapa valmistaa kodin sisustustekstiilejä. Voit aloittaa pienillä kuvioilla ja edetä suuriin pintoihin, voit itse suunnitella vapaasti kuvioita tai hyödyntää valmiita mallejamme. Valmista tyyny, seinätekstiili tai taulu. Työ valmistuu kätevästi kehikon ja Punch needle-neulan avulla. Tarvittavat työvälineet saat käyttöösi kurssin ajaksi ja materiaalit voit hankkia kurssilta tai hyödyntää omia lankojasi. 
Koronatilanteen vuoksi kurssi on siirretty syksyyn, ohessa uudet ajat. 

Aika: to 14.10 ja 28.10.2021 klo 17.30-19.45.
Hinta: 37 € + materiaalit


Kurssi: Hexagon-kori

Innostus hexagon punontaan alkoi jo syksyllä ja jatkuu varmasti vielä pitkään. Valmistamme kurssilla monikäyttöisen säilytyskorin 100 % luonnonmateriaalista. Punonta on mukavaa ja rentouttavaa puuhaa ja opettelemme tällä kurssilla nauhamaisesta rottingista valmistettavaa Hexagon-punontaa. Tule innostumaan tästä tekniikasta, suunnittele ja valmista itsellesi kori luonnonmateriaalista. Kurssilla punotaan vaaleasta tai tummasta rottinkinauhasta kauniita, ilmavia ja moderneja säilytyskoreja. Kurssilla opetellaan Hexagon-punonnan tekniikka ja voit soveltaa sitä taitoa jatkossakin. Tule valmistamaan kurssilla moderni säilytyskori, joka ihastuttaa kauneudellaan ja sopii mainiosti moderniin sisustukseen. 
Koronatilanteen vuoksi kurssi on siirretty syksyyn, ohessa uusi aika. 

Aika: La 30.10.2021 klo 10-16.
Hinta: 37 € + materiaalit 47 €.