DEMO
FI/ SE
 
 
 

Klaukkala

TEKEMISTÄ - TAITOA - ILOISTA MIELTÄ

Taitokursseilla pääset valmistamaan ajankohtaisia sekä trendikkäitä tuotteita itselle tai lahjaksi. Taitokursseilla on luvassa mielenkiintoista tekemistä hyvässä ja innostavassa seurassa.

Kursseja lisätään touko-kesäkuun aikana. Nyt näkyvät kesäkurssit ja koronatilanteen vuoksi syksyyn siirtyneet kurssit.

Taitotasot antavat suuntaa kurssien valinnalle. Ota rohkeasti yhteyttä, suurin osa kursseistamme sopii kaikille, myös aloittelijoille.

Taitotasot: aloittelija, osaaja, taitaja

Taitokurssien opetuspaikka on Taitokeskus Klaukkala, Klaukkalantie 72.

Tiedustelut: puh. 050 4685 794 tai klaukkala@taitoetelasuomi.fi

Ilmoittautuminen syksyn kursseille: klikkaa kurssin kohdalla ILMOITTAUDU TÄSTÄ.


 

Boro-paikkausta ja Sashiko-kirjontaa farkulle

Vanha farkku on kaunis ja ilmeikäs materiaali, siihen sopivat pienet Sashiko-pistot ja Boro-paikkaukset, ne tuovat uutta ilmettä, vahvistavat ja koristavat pintaa. Kurssilla opettelemme perustekniikat, tutustumme perinteisiin kirjontamalleihin ja -kuvioihin, lopuksi saat kokeilla ja suunnitella omat kuviosi, väritykset ja tuotteet. Tällä kurssilla opit tekniikat jolla voit uudistaa vanhoja vaatteitasi kirjomalla ja luoda samalla jotain uutta.
Tämä kurssi sopii hyvin parsimisen ja paikkaamisen teemavuoteen.
Opettajana Marjo Vainio.

Taitotaso: aloittelija
Aika: To 16.9. ja 23.9. klo 17.30-19.45
Hinta: 37 € + materiaalit.

ILMOITTAUDU TÄSTÄ

Pyörre- ja Hyrrä-varjostimet

Pyörre- ja Hyrrä-varjostimet kuuluvat Taitojärjestön Tekemisen iloa-mallistoon. Kurssilla opit valmistamaan punomalla kattovarjostimen, joka luo ympärilleen taianomaisen valon ja varjon leikin. Varjostimet punotaan valmiisiin kehikkoihin Raffia-paperinauhalla. Nauha on valmistettu 100 % kierrätettävästä puukuidusta. Se on litteää kuten paperinauha, mutta pehmeämpää, muistuttaen niintä. Voit valita varjostimen mallin muutamasta eri mallisesta kehikosta. Tule kurssille opettelemaan tämän kauniisti valoa läpäisevän kattovarjostimen valmistus.

Taitotaso: aloittelija ja osaaja
Aika: To 30.9. klo 17.30-19 ja 7.10. klo 17.30-20.30.
Hinta: 37 € + materiaalit 29-45 € varjostimen mallista riippuen.

ILMOITTAUDU TÄSTÄ


Punch needle -tuftaus

Jäällä, Kevät, Pisarat ja Syksy ovat omia mallejamme, kurssillamme voit valmistaa näitä tai omia suunnitelmiasi. Tässä tekniikassa kuvioilla ja kuviomuodoilla ei ole rajoja, voit luonnostella vapaasti kaarevia muotoja, suuria pintoja tai pieniä yksityiskohtia. Kurssilla opit tuftauksen perusteet tai voit ohjatusti toteuttaa haastaviakin malleja. Valmista esimerkiksi tyyny, seinätekstiili tai taulu.
Tarvittavat työvälineet saat käyttöösi kurssin ajaksi ja materiaalit voit hankkia kurssilta tai hyödyntää omia lankojasi.

Taitotaso: aloittelija ja osaaja
Aika: to 14.10 ja 28.10. klo 17.30-19.45.
Hinta: 37 € + materiaalit

ILMOITTAUDU TÄSTÄ


Hexagon-kori

Innostus hexagon punontaan alkoi jo viime syksynä ja jatkuu varmasti vielä pitkään. Valmistamme kurssilla monikäyttöisen säilytyskorin 100 % luonnonmateriaalista. Punonta on mukavaa ja rentouttavaa puuhaa ja opettelemme tällä kurssilla nauhamaisesta rottingista valmistettavaa Hexagon-punontaa. Tule innostumaan tästä tekniikasta, suunnittele ja valmista itsellesi kori luonnonmateriaalista. Kurssilla punotaan vaaleasta tai tummasta rottinkinauhasta kauniita, ilmavia ja moderneja säilytyskoreja. Kurssilla opetellaan Hexagon-punonnan tekniikka ja voit soveltaa sitä taitoa jatkossakin. Tule valmistamaan kurssilla moderni säilytyskori, joka ihastuttaa kauneudellaan ja sopii mainiosti moderniin sisustukseen.

Taitotaso: osaaja
Aika: La 30.10. klo 10-15.
Hinta: 37 € + materiaalit 47 €.

ILMOITTAUDU TÄSTÄ


Virkattu Allium-kori

Ihastu tähän sisustuskoriin! Tämän virkatun korin muodon ja koon voit määritellä itse, oman tarpeesi mukaan.
Korissa yhdistyvät ekologiset luonnonmateriaalit, sisal- tai manillaköysi ja juuttinaru. Tämä kori sopiikin hyvin boheemiin sisustukseen. Korin kannen voit viimeistellä luonnosta poimitulla oksalla ja saada korille kivan, rouhean ilmeen.
Voit virkata myös kulhomaisen korin ilman kantta ja loppumateriaaleista pannunalusen.
Kerro ilmoittautumisen yhteydessä minkä väristä juuttinarua haluat.

Taitotaso: aloittelija ja osaaja
Aika: To 21.10. klo 17.30-20.30
Hinta: 31 € + materiaalit

ILMOITTAUDU TÄSTÄ


Macraweaving

Uusi kurssi tarjonnassa! Macraweave -kurssilla valmistetaan boho-henkinen seinätekstiili. Tekniikkana macraweaving yhdistää huippusuosittua makramee-solmeilua ja kudontaa. Makramee-solmeillun pohjan päälle kudotaan ja solmitaan hapsuja, lenkkejä, lettejä ja palttinaa. Paksut ja ohuet, sekä karkeat ja pehmeän pörröiset langat tekevät tästä seinätekstiilistä näyttävän katseenvangitsijan kotiisi.
Voit ostaa materiaaleja taitokeskuksesta tai käyttää omia lankavarastojasi.
Kuvassa yksityiskohta seinävaatteesta.

Taitotaso: osaaja
Aika: To 4.11 ja 18.11. klo 17.30-20.30
Hinta: 46 € + materiaalit

ILMOITTAUDU TÄSTÄ


Huiskat ja sudit luonnonmateriaaleista

Tällä kurssilla opit valmistamaan erilaisia muruharjoja, suteja ja huiskia luonnonmateriaaleista. Huiska on perinteisen lakaisuluudan muotoon sidottu harja, jolla saa kätevästi lakaistua muruset pöydältä, roskat pois matoista ja lumet kengistä. Se on myös kaunis koriste keittiössä, terassilla tai mökillä. Huiskan voit sitoa joko riisinoljesta tai bassinakuidusta.
Muruharja valmistetaan riisinjuurta tai bassinakuidusta ja se soveltuu hyvin grillien ja valurautapannujen puhdistukseen ja juuresten pesuun.
Nämä ovat ihania sisustuksessa ja koristeena keittiössäsi.

Taitotaso: aloittelija ja osaaja
Aika: To 11.11. klo 17.30-20.30.
Hinta: 31 € + materiaalit 5-7 €/kpl.

ILMOITTAUDU TÄSTÄ

Kudottu kuusi

Tämän kuusen kudot vapaasti muotoillen, ihanan rennosti ja luovasti. Aloitamme valitsemalla lankoja ja värejä, esimerkiksi glitteriä ja koristeellista jouluksi, valkoista ja luonnon värejä talveen, vihreät sävyt sopivat kuuseen ympäri vuoden. Kuvan kuusessa on tehosteena hentoa pinkkiä! Tälle kurssille voit kokoontua ryhmässä tai yksin, pitää ohessa pikkujoulua tai muuten vaan virittäytyä kauden tunnelmaan.
Voit ostaa materiaalit taitokeskuksesta tai käyttää omia lankojasi.

Taitotaso: osaaja
Aika: To 25.11. klo 17.30-20.30
Hinta: 31 € + materiaalit

ILMOITTAUDU TÄSTÄ


Räsymatto- ja soijavahakynttilät

Kynttilä on täynnä tunnelmaa, räsymattomaiset raidat luovat kodikkaan valon, mielen täyttävät lämpö ja hyvä olo. Räsymattokynttilät syntyvät raita raidalta ja siinä välissä ehdit valaa soijavahasta kynttilöitä. Uutuutena on paistopussikynttilät soijavahasta.

Taitotaso: aloittelija
Aika: To 2.12. klo 17.30-19.45
Hinta: 28 € + materiaalit

ILMOITTAUDU TÄSTÄ