DEMO
FI/ SE
 
 
 

Nurmijärvi / Klaukkala

TEKEMISTÄ - TAITOA - ILOISTA MIELTÄ

Taitokursseilla pääset valmistamaan ajankohtaisia sekä trendikkäitä tuotteita itselle tai lahjaksi. Taitokursseilla on luvassa mielenkiintoista tekemistä hyvässä ja innostavassa seurassa.

Opetuspaikka: Taitokeskus Klaukkala, Klaukkalantie 72.
Tiedustelut: puh. 050 4685 794 tai klaukkala@taitoetelasuomi.fi

Taitotasot: aloittelija, osaaja ja taitaja. Taitotasot antavat suuntaa kurssien valinnalle. Ota rohkeasti yhteyttä; suurin osa kursseistamme sopii kaikille, myös aloittelijoille.

Aloittelija – Kurssi sopii kaikille taitotasosta riippumatta.
Osaaja – Kurssi on jo hiukan vaikeampi ja vaatii keskittymistä.
Taitaja – Kurssi on hieman haastavampi ja saattaa sisältää erikoistekniikoita.

Toivotamme myös alle 12-vuotiaat tervetulleiksi osallistumaan taitokursseillemme vanhemman seurassa. Vanhemmalta veloitamme kurssimaksun ja hänen seurassaan olevalta, alle 12-vuotiaalta lapselta puolet kurssimaksun suuruudesta. Yli 12-vuotiaat maksavat täyden kurssimaksun. Materiaalit veloitamme käytön mukaan.

Ilmoittaudu klikkaamalla kurssikohtaisesta linkistä: ILMOITTAUDU TÄSTÄ.

Osan kursseista toteutamme Opintokeskus Siviksen tuella.

 

Vanhan lakanan muodonmuutos 1: Härkäpapumaalausta ja teellä värjäystä / Nurmijärvi / Klaukkala

Opi uutta! Kangasta voi kuvioida härkäpapumaalauksin. Tässä tekniikassa maalaat, kuvioit ja värjäät, saat elävän pinnan ja herkät värit.

Valkoinen lakana kuvioidaan aivan uudella tekniikalla käyttäen kotimaisista härkäpavuista saatavaa nestettä sekä mustaa teetä. Juomme teetä tammikuisena päivänä ja hyödynnämme loput teet värjäyksessä. Kevään lisääntyvää valoa odotellessa valmistamme kankaan esimerkiksi tulevan kesän hellehattua varten. Tällä kurssilla saa nauttia rennosta yhdessä olemisesta pimeänä aikana, olla luova ja kokeileva.

Taitotaso: aloittelija
Ajankohta: ti 10.1. ja 17.1.2023 klo 17.30-19.45
Hinta: 41 € Hinta sisältää teetarjoilun.
HUOM. Maksu paikan päällä.

Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu kurssille Vanhan lakanan muodonmuutos tästä

Retkialusta tai pulkkapeite kirjomalla tai tuftaamalla / Nurmijärvi / Klaukkala

Laskiainen lähestyy. Tällä perinteisten rekipeittojen ja keskiaikaisen villaintarsian inspiroimalla kurssilla valmistamme pehmeän retkialustan tai pulkkaan sopivan alustan. Tekniikkana on tuftaus ja helppo kirjonta tai niiden luova yhdistelmä, jolloin osiot yhdistetään toisiinsa yhtenäiseksi pinnaksi oman suunnitelman mukaisesti. Lisää tietoa kurssista löydät ilmoittautumislomakkeen linkistä.

Taitotaso: aloittelija ja osaaja
Ajankohta: Ti 7.2. klo 17.30–20.30 ja to 16.2. klo 17.30–19.45
Hinta: 45 € + materiaalit
HUOM. Maksu paikan päällä

Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu Retkialusta tai pulkkapeite kirjomalla tai tuftaamalla kurssille tästä

​​

Yrttiruukkuja ja amppeleita makrameella / Nurmijärvi / Klaukkala

Toivekurssilla valmistamme yrttiruukkuja ja amppeleita makrameetekniikalla.Alussa opettelemme tärkeimmät perussolmut, mutta annamme myös vinkkejä solmujen variointimahdollisuuksiin.Kurssin aikana havainnollistamme, kuinka voit saada makrameetöihisi vaihtelua käyttämällä punonnassa esimerkiksi liukuvärjättyjä lankoja. Kun opit perustekniikan, voit suunnitella ja valmistaa itse amppelisi ikiomaan ruukku- tai parvekepuutarhaasi.

Taitotaso: aloittelija ja osaaja
Ajankohta: to 2.3. klo 17-20 ja 9.3. klo 17.30-18.30
Hinta: 41 € + materiaalit
HUOM. Maksu paikan päällä.

Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu kurssille Yrttiruukkuja ja amppeleita makrameella tästä

Tekemisen iloa: Saviset sisustusruukut / Nurmijärvi / Klaukkala

Nyt saat laittaa kädet saveen ja muotoilla! Saven muotoilu on luovaa ja rentouttavaa. Kurssilla saat suunnitella ja muotoilla käsin oman astiasi.Vaikka olisit käynyt saman kurssin jo aikaisemmin, tällä kurssilla voit oppia uutta, sillä ruukun pintaa on mahdollista kuvioida mielenkiintoisilla kokeilevilla tavoilla ja myös värjätä eri tavoin. Kurssikertojen välissä astian pinta viimeistellään ja toisella kurssikerralla siihen lisätään tekstiiliosat; langat, kuidut tai paperinarut. Kurssin perusmateriaalien maksu on 20 €, johon sisältyy savi, lakka sekä viimeistelyvaiheessa valitsemasi langat, kuidut tai paperinarut. Muiden mahdollisten lisämateriaalien hinta määräytyy käytön mukaan.

Taitotaso: aloittelija ja osaaja
Ajankohta: ti 21.3 ja 4.4 klo 17.30-20.30
Hinta: 51 € + materiaalit alkaen 20 €
HUOM. Maksu paikan päällä.


Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu kurssille Tekemisen iloa: Saviset sisustusruukut tästä

Posliinikorut kierrätysposliinista / Nurmijärvi / Klaukkala

Hyödynnä rikkimenneet vanhat posliiniastiasi ja anna niille uusi mahdollisuus uniikkina koruna. Pilkomme, vasaroimme ja paloittelemme posliinia - kuppeja, lautasia, kulhoja ja koriste-esineitä. Palasista suunnittelemme, hiomme ja kokoamme yksilöllisen korun. Tämän kurssin aloitamme yhdessä. Korun reunojen hiomisen saat tehdä sen jälkeen ohjatusti ja yksilöllisesti taitokeskuksessa aikavälillä 10.5.–26.5. Saat varata itsellesi sopivan ajan ja tehdä hiontatyön rauhassa, ilman tiukkaa aikataulua.

Taitotaso: aloittelija
Ajankohta: ti 9.5. klo 17.30-19 + hionta
Hinta: 35 € + mahdolliset lisämateriaalit.
HUOM. Maksu paikan päällä.


Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu kurssille Posliinikorut kierrätysposliinista tästä

KESÄ KÄSILLÄ - Lapsi - vanhempi -kesäleiri / Nurmijärvi / Klaukkala

Kesäleirin teema on käsityöt ja luontoretkeily. Mikä sen ihanampaa kuin kesäinen luonto ja ulkona leikkiminen. Leirillä inspiroidutaan luonnosta saatavista materiaaleista ja valmistetaan niistä erilaisia käsitöitä yhdessä vanhemman kanssa. Leiriläiset pääsevät muun muassa kutomaan majan seinää, punomaan hyppynarua ja opettelemaan värttinällä kehräämistä. Leiripäivien aikana ulkoilemme lähialueella ja toiminta tapahtuu suurimmaksi osaksi ulkona. Ilmoittautuneille lähetetään tarkempia tietoja leiristä kaksi viikkoa ennen sen alkua.

Ajankohta: ma-pe 12.-16.6. klo 10-15
Hinta: 115 € sisältäen materiaalit + ruokailu omin eväin


Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu KESÄ KÄSILLÄ - Lapsi-vanhempi - kesäleiri tästä