DEMO
FI/ SE
 
 
 

Lohja

TEKEMISTÄ - TAITOA - ILOISTA MIELTÄ

Taitokursseilla pääset valmistamaan ajankohtaisia sekä trendikkäitä tuotteita itselle tai lahjaksi. Taitokursseilla on luvassa mielenkiintoista tekemistä hyvässä ja innostavassa seurassa.

Opetuspaikka: Taitokeskus Lohja, Suurlohjankatu 12 (katutasossa), 08100 Lohja.

Taitotasot: aloittelija, osaaja sekä taitaja. Taitotasot antavat suuntaa kurssien valinnalle. Ota rohkeasti yhteyttä; suurin osa kursseistamme sopii kaikille, myös aloittelijoille.

Aloittelija – Kurssi sopii kaikille taitotasosta riippumatta.
Osaaja – Kurssi on jo hiukan vaikeampi ja vaatii keskittymistä.
Taitaja – Kurssi on hieman haastavampi ja saattaa sisältää erikoistekniikoita.

Toivotamme myös alle 12-vuotiaat tervetulleiksi osallistumaan taitokursseillemme vanhemman seurassa. Vanhemmalta veloitamme kurssimaksun ja hänen seurassaan olevalta, alle 12-vuotiaalta lapselta puolet kurssimaksun suuruudesta. Yli 12-vuotiaat maksavat täyden kurssimaksun. Materiaalit veloitamme käytön mukaan.

Tiedustelut: puh.050 4685 806 tai lohja@taitoetelasuomi.fi

Osan kursseista toteutamme Opintokeskus Siviksen tuella.


 

Saaristo-varjostin makrameella

Tunnelmallinen Saaristo-varjostin asettuu moneen sisustukseen ja tilanteeseen, luo tunnelmaa kotiin tai valoa iltaan. Saaristo-varjostimella saat yksilöllisyyttä sisustukseen, piristät talvista kotia tai elokuista puutarhajuhlaa.

Taitotaso: aloittelija, osaaja ja taitaja
Ajankohta: la 17.9. klo 15.00-19.00
Hinta: 36 € + materiaalit
HUOM. Maksu paikan päällä
ILMOITTAUTUMINEN: Ilmoittaudu Saaristo-varjostin makrameella -kurssille


Hexagon-kori

Tyylikäs Hexagon-kori valmistetaan luonnonmateriaalista, vaaleasta nauhamaisesta rottingista. Punonta on mukavaa ja rentouttavaa puuhaa ja opettelemme tällä kurssilla nauhamaisesta rottingista valmistettavaa Hexagon-punontaa.
Korin viimeistelevät tyylikkäät, nahkaiset kannikkeet. Opittuasi hexagon-punonnan, voit valmistaa tekniikalla lisää koreja, pieniä tai suuria ja hyödyntää opittua myös muihin tuotteisiin.

Taitotaso: osaaja
Aika: To 29.9. klo 16.30-20-30
Hinta: 36 € + materiaalit
HUOM. Maksu paikan päällä
ILMOITTAUTUMINEN: Ilmoittaudu Hexagon-kori -kurssille tästä.


Virkattu Allium-kori

Korissa yhdistyvät ekologiset luonnonmateriaalit, sisal- tai manillaköysi ja juuttinaru. Tämä kori sopiikin hyvin boheemiin sisustukseen. Korin kannen voit viimeistellä luonnosta poimitulla oksalla ja saada korille kivan, rouhean ilmeen.

Taitotaso: Aloittelija ja osaaja
Ajankohta: La 15.10.2022 klo 15-17.30 ja ti 25.10 klo 18.00-20.00
Hinta: Kurssimaksu 39 € + materiaalit
HUOM. Maksu paikan päällä.
ILMOITTAUTUMINEN:
Ilmoittaudu tästä Allium-kori-kurssille

Ilmoittautuneille lähetämme lisää ohjeistusta materiaaleista ja valmistautumisesta kurssille. Korin virkkaamista jatketaan kotona kurssin jälkeen.

Ryijy ommellen

Ryijy ihastuttaa kauniilla ja lämpimällä ilmeellään. Kurssilla voit valita erilaisista tarvikepaketeista sisustukseesi sopivan ryijyn. Aloita Tekemisen iloa-malliston Metsälampi-ryijyn valmistaminen ompelemalla tyynyksi tai seinätekstiiliksi.

Aloitamme yhdessä ryijyn solmimisen valmiille pohjakankaalle, aloituskerran opeilla osaat ommella ryijyn valmiiksi. Jos kuitenkin tarvitset apua, saat sen taitokeskuksesta.

Lisäksi Taito Etelä-Suomen mallistosta löytyy muitakin valmiita tarvikepaketteja kuten Anemone-ryijy. Tästä ryijystä löytyy neljä eri värivaihtoehtoa: syksy, talvi, kevät ja kesä.


Taitotaso: Aloittelija, osaaja ja taitaja
Ajankohta: Ma 24.10. klo 17.30-19.45
Hinta: 29 € + materiaalit
HUOM. Maksu paikan päällä
ILMOITTAUTUMINEN: Ilmoittaudu Ryijy ommellen -kurssille

Ryijyn valmistamista jatketaan omatoimisesti kurssikerran jälkeen.

Tekemisen iloa: Saviset sisustusruukut

Nyt saat laittaa kädet saveen ja muotoilla! Ruukku viimeistellään paperinarulla tai muulla kuidulla. Saven muotoilu on luovaa ja rentouttavaa. Kurssilla saat suunnitella ja muotoilla käsin oman astiasi. Kurssikertojen välissä astian pinta viimeistellään ja toisella kurssikerralla siihen lisätään tekstiiliosat; langat, kuidut tai paperinarut.

Taitotaso: osaaja
Aika: to 3.11. klo 16.30-18.45 ja to 17.11. klo 16.30-19.30
Hinta: 43 € + materiaalit
HUOM. Maksu paikan päällä
ILMOITTAUTUMINEN: Ilmoittaudu Saviset sisustusruukut -kurssille tästä.

Himmelit eri tekniikoin

Voit valmistaa kanssamme perinteisen tai modernin himmelin, materiaalina käytämme esimerkiksi järviruokoa. Valittavanasi monta erilaista mallia. Himmeli voi koristaa kotia vuodenajasta riippumatta, tehdään siitä nyt oman näköinen - perushimmelin voi koristaa vanhan perinteen mukaan mm. helmin, lankatupsuin, tilkuin tai vaikka kristallein. Valittavanasi on useita erilaisia malleja ja materiaaleja himmelin valmistukseen ja viimeistelyyn.

Taitotaso: aloittelija, osaaja ja taitaja
Aika: La 12.11. klo 15-18
Hinta: 33 € + materiaalit
HUOM. Maksu paikan päällä
Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu Himmelit eri tekniikoin -kurssille tästä.

Kehrä -kattaustekstiilit

Pyöreällä tabletilla piristät kattauksen. Opittuasi uuden punontatekniikan, voit valmistaa oman värisiä ja kokoisia tabletteja kaikkiin tilanteisiin - arkeen ja juhlaan. Tämä punontatekniikka saa inspiraationsa tavasta, jolla on perinteisesti valmistettu pyöreitä tabletteja ja tuotteita kaislasta. Värikkään lisän tekniikkaan ja tuotteisiin saadaan materiaalivalinnalla, sillä tabletti tehdään paperinarusta. Voit valmistaa pienen tai suuren työn, lähteä leikittelemään tai sovittaa värisävyn kodin muun värimaailman kanssa.


Taitotaso: osaaja
Aika: Ma 28.11 klo 17.30-20.30
Hinta: 33 € + materiaalit
HUOM. Maksu paikan päällä
ILMOITTAUTUMINEN: Ilmoittaudu Kehrä-kattaustekstiilit -kurssille tästä

Mehiläisvahakynttilät vanhempi-lapsi -kurssi

Tule valmistamaan ihania mehiläisvahakynttilöitä yhdessä lapsen kanssa!

Kurssilla valmistetaan helppoja ja ihania mehiläisvahakynttilöitä yhdessä lapsen kanssa. Kynttilöitä valmistaessa voi antaa mielikuvituksen viedä ja kynttilöistä voi muodostaa jopa jouluisen maiseman.

Taitotaso: Aloittelija, osaaja ja taitaja
Ajankohta: La 10.12. klo 15-17.15
Hinta: 29 € + materiaalit
HUOM. Maksu paikan päällä
ILMOITTAUTUMINEN: Ilmoittaudu Mehiläisvahakynttilät -kurssille