DEMO
FI/ SE
 
 
 

Mäntsälä

TEKEMISTÄ - TAITOA - ILOISTA MIELTÄ

Taito-kursseilla pääset valmistamaan ajankohtaisia sekä trendikkäitä tuotteita itselle tai lahjaksi. Taito-kursseilla on luvassa mielenkiintoista tekemistä hyvässä ja innostavassa seurassa. 
Taitokurssien opetuspaikka on Taitokeskus Mäntsälä, Mäntymäentie 7, Mäntsälä.

Tiedustelut: puh. 050 4685 814 tai mantsala@taitoetelasuomi.fi

Klikkaa kurssin nimeä niin pääset ilmoittautumaan kurssille.


Opintokeskus Sivis tukee opetusta.

Kurssi: Tekemisen iloa mallistosta! Pyörre- ja Hyrrä-valaisin

Tämä kurssi on syksyn 2020 suosikkikurssimme! Kurssilla valmistat punomalla kattovalaisimen. Pyörre ja Hyrrä ovat kattovalaisimia, jotka luovat ympärilleen taianomaisen valon ja varjon leikin. Varjostimet punotaan valmiisiin kehikkoihin Raffia-paperinauhalla. Nauha on valmistettu 100 % kierrätettävästä puukuidusta. Se on litteää kuten paperinauha, mutta pehmeämpää, muistuttaen niintä. Tule kurssillemme opettelemaan tämän kauniisti valoa läpäisevän kattovalaisimen valmistus. Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, ei vaadi aiempaa osaamista.

Aika: ti 29.9. klo 17.30-19 ja ti 6.10. klo 17.30-20.30

Hinta: 37€ + materiaalit


Kurssi: Punch Needle -tuftaus – jatkaa suosiotaan!

Opi kurssillamme tuftauksen perusteet ja innostu tästä koukuttavasta tekniikasta, joka on maailmalla niin suosittua.  Punch Needle eli neulatuftaus on työtapana helppo ja nopea tapa valmistaa kodin sisustustekstiilejä. Voit aloittaa pienillä kuvioilla ja edetä suuriin pintoihin, voit itse suunnitella vapaasti kuvioita tai hyödyntää valmiita mallejamme. Valmista tyyny, seinätekstiili tai taulu. Työ valmistuu kätevästi kehikon ja Punch Needle -neulan avulla. Tarvittavat työvälineet ja materiaalit voit hankkia kurssiltamme. Miellä on laaja valikoima erilaisia villalankoja ja muita tarvikkeita. Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, ei vaadi aiempaa osaamista.

Aika: ti 20.10 ja 27.10 klo 17.30-19.45

Hinta: 37€ + materiaalit


Kurssi: Ommellut ja kirjotut lapaset ja pipo

Valmistaudu talven viileneviin ilmoihin ompelemalla itsellesi tai lahjaksi yksilölliset lapaset ja pipo.  Kurssilla ompelemme ensin lapaset ja pipon, jonka jälkeen viimeistelemme ne kirjomalla eri tekniikoin. Pienenpieniä ketjupistoja, pykäpistoja vai ristipistoja? Tällä kurssilla opit eri kirjontatekniikoita, joita voit käyttää jatkossa muissakin käsitöissä. Kurssilla voit itse suunnitella lapaset ja pipon, juuri sellaiset kuin haluat. Opettelemme eri kirjontatekniikoita ja voit suunnitella juuri toiveidesi asusteet. Voit myös halutessasi käyttää heijastavia helmiä koristelussa. Nämä helmet loistavat syksyn pimeinä iltoina. Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, ei vaadi aiempaa osaamista.

Aika: ti 10.11. ja 17.11. klo 17.30-19.45

Hinta: 37€ + materiaalit


Kurssi: Joulukalenteri tai joulutonttu

Onko teidän joulutonttunne kaapin vai takan päällä, vai missähän se onkaan? Tällä kurssillamme valmistat yksilöllisen ja monivuotisen joulukalenterin/joulutontun itsellesi, lahjaksi tai koko perheelle joulun odotukseen. Tonttu ihastuttaa ja on hauska jouluinen satuhahmo kodissa. Eri käsityötekniikoita käyttämällä saadaan ihastuttava tuote, josta on iloa lapsille ja aikuisille monta vuotta. Joulutontulla on pussukka, johon päivän yllätys sujautetaan. Tästä joulutontusta on iloa monta vuotta ja se on ystävä, jota perheessä odotetaan joka joulu. Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, ei vaadi aiempaa osaamista.

Aika: to 12.11. klo 17.30-20.30 ja 26.11. klo 17.30-20.30

Hinta: 37€ + materiaalit

Kurssi: Räsymattokynttilät

Tule kurssillemme valmistamaan värikkäitä kynttilöitä syksyn pimeneviin iltoihin. Kynttilöiden valmistus on helppoa ja mukavaa puuhaa. Räsymaton iloinen ja värikäs tunnelma välittyy näissä kynttilöissä. Voit sekoittaa omat sävysi ja raidoittaa kynttilän haluamallasi tavalla. Valmistamme kynttilöitä valamalla. Kurssillamme voit valmistaa useampia kynttilöitä, vaikka lahjaksi. Tule yksin tai yhdessä ystävän kanssa. Valmista kurssillamme käsitehdyt joululahjat mm. opettajalle, päiväkotiin tms. Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, ei vaadi aiempaa osaamista.

Aika: ti 8.12. klo 17.30-20.30

Hinta: 31€ + materiaalit


Kurssi: Patasuti ja muruharja

Tule uudelle kurssillemme valmistamaan ekologinen patasuti ja muruharja. Kurssillamme opit tekniikan, jolla valmistat erilaisia patasuteja ja muruharjoja riisinoljesta, riisinjuuresta ja passina-kuidusta. Innostu tästä tekniikasta ja tee lahjaksi tai itselle muutama kaunis suti, jotka ovat myös ihania sisustuksessa ja koristeena keittiössä. Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, ei vaadi aiempaa osaamista.

Aika: to 10.12. klo 17.30-20.30

Hinta: 31€ + materiaalit