DEMO
FI/ SE
 
 
 

Mäntsälä

TEKEMISTÄ - TAITOA - ILOISTA MIELTÄ

Taito-kursseilla pääset valmistamaan ajankohtaisia sekä trendikkäitä tuotteita itselle tai lahjaksi. Taito-kursseilla on luvassa mielenkiintoista tekemistä hyvässä ja innostavassa seurassa.
Taitokurssien opetuspaikka on Taitokeskus Mäntsälä, Karhukuja 4, Mäntsälä.

Tiedustelut: puh. 050 4685 814 tai mantsala@taitoetelasuomi.fi

Klikkaa kurssin nimeä niin pääset ilmoittautumaan kurssille. 


Opintokeskus Sivis tukee opetusta.

Makrameen perusteet

Aloitamme tekniikan opettelun alkeista ja opettelemme makrameetöissä käytettävät helpot perussolmut. Jo muutamalla makrameesolmulla voit valmistaa kauniita ja mielenkiintoisia tuotteita.

Tunnelmalliset, yksilölliset varjostimet on valmistettu ainoastaan yhtä perussolmua käyttäen! Varjostimesta tulee aina oman näköinen, kurssilla saat valita kotiisi sopivat värit ja materiaalit, kerromme myös niksit miten luot varjostimelle yksilöllisen muodon. Opittuasi perusteet, voit edetä haastavampiin töihin ja suunnitella omia malleja.

Taitotaso: aloittelija

Aika: 19.8. ja 2.9. klo 17.30-19.45

Hinta: 37 € + materiaalit

Ilmoittaudu TÄSTÄ

 


Tekemisen iloa malliston: Terho-kori

Terho-korista on jo muodostunut klassikko! Terho-kori on säilytin, mihin voit vaikka päivän ajaksi piilottaa puikoilla olevan käsityön tai aseta kori eteiseen ja täytä villasukilla, huiveilla, pipoilla ja lapasilla. Valmistamme korin luonnonmateriaaleista, juutista ja pellavakankaasta, kurssilla letitämme, punomme ja ompelemme. Värivalinnoilla saat korista juuri omaan sisustukseesi sopivan.

Aika: to 26.8 ja 9.9. klo 17.30-19.45

Hinta: 37 € + materiaalit pieni kori 22€ tai iso kori 44€

Ilmoittaudu TÄSTÄ


Taitoklubi: Neuleklubi aloittelijoille

Kurssi on suunniteltu sinulle neulomisesta kiinnostunut ja innokas tekijä, jonka taidot odottavat vielä puhkeamista kukkaansa! Tule mukaan kurssille, jolla lähdetään liikkeelle neulonnan alkeista. Kurssin aikana teemme erilaisia helppoja, mutta kiinnostavia neuletöitä voit valita muhkean pipon, perus sukan tai lapasen.

Taitotaso: aloittelija

Aika: keskiviikkoisin 22.9.-.27.10. (ei 20.10.) klo17-20.

Hinta: 60 € + materiaalit

Ilmoittaudu TÄSTÄ

Kurssi: Tekemisen iloa malliston: Hyrrä- ja Pyörre-varjostin

Tyylikkäiden ja suomalaiseen kotiin sopivien Pyörre- ja Hyrrä-varjostimien suosio jatkuu. Pyörre- ja Hyrrä-varjostimet ovat osa Taitojärjestön Tekemisen iloa -mallistoa. Kurssilla punomme kehikon päälle tyylikkäät Pyörre- ja Hyrrä-varjostimet. Sinulla on valittavanasi kolme erilaista mallia. Syksy on sisustamisen aikaa ja näillä tunnelmallisilla varjostimilla uudistavat helposti kodin ilmettä, varjostimet luovat kotiisi taianomaisen valon ja varjojen leikin.

Kurssilla pääset hyvään alkuun ja osa punontatyöstä tehdään kotona.

Taitotaso: aloittelija

Aika: to 23.9. klo 17.30-19.45 ja to 7.10. klo 17.30-20.30

Hinta: 41 € + materiaalit valaisimen koosta riippuen 29-45 €

Ilmoittaudu TÄSTÄ

Kurssi: Boro-paikkausta ja sashiko-kirjontaa farkulle

Boro tarkoittaa tekemisen lopputulosta, tarkasti käännettynä räsyä ja resuista. Sashiko-sana tarkoittaa pieniä pistoja. Yhdistämme nämä kaksi vanhaa, Japanilaista tekniikkaa ja luomme uutta.

Vanha farkku on kaunis materiaali, jota useimmilta löytyy kotivarastoista ja sitä on myös helppo hankkia kirpputoreilta, myös sen sininen väritys on kuin luotu näihin tekniikoihin.

Kurssilla opettelemme perustekniikan, tutustumme perinteisiin kirjontamalleihin ja -kuvioihin, lopuksi saat kokeilla ja suunnitella omat kuviosi, väritykset ja tuotteet.

Aika: to 30.9. ja to 14.10. klo 17.30 -20.30

Hinta: 46 € + materiaalit esim. sashiko-starttipakkaus 16€

Ilmoittaudu TÄSTÄ

Kurssi: Huiskat ja sudit luonnonmateriaaleista

Kurssilla valmistamme erilaisia muruharjoja, suteja ja huiskia luonnonmateriaaleista. Kuituniput kootaan varresta yhteen valitsemillasi langoilla ja väreillä. Kurssilla opettelemme varsien sidonnassa käytettäviä erilaisia solmuja, tapoja ja tekniikoita.

Huiska on perinteisen lakaisuluudan muotoon sidottu harja, jolla saat kätevästi lakaistua muruset pöydältä, roskat pois matoista ja lumet kengistä. Huiskan voit sitoa joko riisinoljesta tai bassinakuidusta.

Riisinjuuresta ja bassinakuidusta valmistettavat harjat soveltuvat hyvin mm. grillin ja valurautapannun puhdistukseen sekä juuresten pesuun.

Taitotaso: aloittelija ja osaaja

Aika: to 28.10. klo 17.30-20.30

Hinta: 31 € + materiaalit 5-7€/kpl

Ilmoittaudu TÄSTÄ

Klubi: Joulua kohden

Tässä klubissamme valmistat yksilöllisen ja monivuotisen joulukalenterin/joulutontun itsellesi, lahjaksi tai koko perheelle joulun odotukseen. Tonttu ihastuttaa ja on hauska jouluinen satuhahmo kodissa. Joulutontulla on pussukka, johon päivän yllätys sujautetaan. Vaihtoehtoisesti voit tehdä pussukan sijasta tuliaiskorin samalla tekniikalla. Klubiin sisältyy myös joulukorttien tekemistä ja makramee-solmeilua. Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, ei vaadi aiempaa osaamista.

Taitotaso: aloittelija ja osaaja

Aika: torstaisin 11.11.-9.12. klo 17.30-20.30.

Hinta: 60€ + materiaalit

Ilmoittaudu TÄSTÄ

Kurssi: Kudottu kuusi

Tämän kuusen kudot vapaasti muotoillen, ihanan rennosti ja luovasti. Aloitamme valitsemalla lankoja ja värejä: valkoista ja luonnon värejä talveen, vihreän sävyt sopivat kuuseen ympäri vuoden. Kuvan kuusessa on tehosteena hentoa pinkkiä! Tälle kurssille voit kokoontua ryhmässä tai yksin, pitää ohessa pikkujoulua tai muuten vaan virittäytyä kauden tunnelmaan. Kudottu kuusi sopii hyvin myös yhteisölliseksi käsityöksi, esimerkiksi työpaikan taukotilaan porukalla valmistetuksi.

Taitotaso: aloittelija

Aika: to 4.11. klo 17.30-20.30

Hinta: 31 € + materiaalit

Ilmoittaudu TÄSTÄ