DEMO
FI/ SE
 
 
 

Havukoski

Taitokeskus Havukoskella pääset kutomaan kangaspuilla ohjaajan opastuksella. Kangaspuilla kutomisen tuloksena syntyy itse tehty tekstiili – meillä pääset toteuttamaan ideasi valmiiksi tuotteeksi. Meille voit tulla olitpa sitten ensikertalainen tai kokeneempi kutoja. Aloittelijat oppivat kankaankudonnan perusasiat ja kokeneemmat pääsevät syventämään taitojaan.

Kudottu tuote voi olla matto, huopa, pyyhe, ryijy, sisustuskangas, vaatetus- tai asustekangas tai jopa taidetekstiili. Voit hyödyntää suunnittelusi tukena kankaankudonnan mallistomme valmiita malleja, soveltaa niitä tarpeen mukaan tai suunnitella juuri mieleisesi tuotteen. Loimet on aina valmiiksi rakennettu kangaspuihin, joten sinä pääset suoraan kutomaan. Meille voit esittää myös loimitoiveita ja pyrimme toteuttamaan ne mahdollisuuksien mukaan.

Taitokeskuksessa saat ohjaajalta apua kudonnan eri vaiheissa taitokeskuksen aukioloaikoina, mutta meillä voit kutoa joustavasti myös aukioloaikojen ulkopuolella iltaisin ja viikonloppuisin. Ohjaaja auttaa oman kudontavuoron varaamisessa, työn suunnittelussa, toteutustavan- ja materiaalien valinnassa sekä itse kutomisessa sen kaikkine vaiheineen. Ohjaaja auttaa myös tuotteen viimeistelyssä.

Taitokeskuksesta voit ostaa monipuolisesti erilaisia käsityön materiaaleja mm: matonkuteita, ontelokuteita, poppanaa, sisustustekstiileihin ja asusteisiin sopivia kudonta- ja neulelankoja, työvälineitä sekä tee-se-itse-tarvikepaketteja. Voit käyttää kudontaan myös omia materiaalejasi.

Kuinka paljon kutominen maksaa? Katso tarkemmat tiedot täältä.

Tarjoamme myös seuraavia palveluja:

  • Tilausloimien valmistaminen ja kankaan rakentaminen asiakkaan kangaspuihin
  • Asiakaskäynnit kudonnan eri ongelmatilanteissa/haasteissa
  • Työvälineiden vuokraaminen kotikäyttöön
  • Katso hintatiedot täältä


Kutomossamme on leppoisa ja rentouttava tunnelma, jossa voit kutoa omaan tahtiisi kiireettömässä ilmapiirissä ja mukavassa samanhenkisessä seurassa.

Ota yhteyttä ja kysy lisää ohjaajalta - tule mukaan toimintaamme.

Tervetuloa kutomaan!

Kudonta-ajan varaaminen:

Mirja Kilpiä
050 3447 666
havukoski@taitoetelasuomi.fi

Myös klikkaamalla tuotteen otsikkoa pääset ilmoittamaan kiinnostuksesi tuotteesta.

Uutta kudonnan mallistossa

Nämä tuotteet ovat malliston uutuuksia. Haluaisitko kutoa jotain näistä? Katso malliston muut tuotteet ja ilmoita toiveesi klikkaamalla otsikkoa: toiveita toteutetaan mahdollisuuksien mukaan.

Ontelopoppana

Ontelopoppana on käytännöllinen kudonnainen kodissa. Sitä käytetään esimerkiksi tuolin, keinutuolin tai penkin päällisenä. Kaksinkertaisena kudottavaan kankaaseen muodostuu taskuja, jotka täytetään vanulla. Pehmeä istuinalusta myös suojaa huonekalua käytössä. Voit kutoa ontelopoppanaan oman näköisiäsi raitoja eri värisillä materiaaleilla.

Taitotaso: aloittelija, osaaja, taitaja

Loimen tiedot:
Leveys: 50 cm
Väri: musta
Materiaali: 6-s. kotimainen kalalanka
Sidos: ontelo
Hinta: 16,40 € / m

Kudevaihtoehdot:
Tähän loimeen voit kutoa leikattulla poppanalla, räsykuteella (noin 1,5 cm), miniontelokuteella, ohuella trikookuteella.


Villahuivi 109 cm

Villahuivi tuo lämpöä niin ulkona kuin sisälläkin käytettäessä.Tämä huivi on saanut idean Lapinhuivista. Loimen raidoituksella kudotaan neliöhuivi ja hapsut kiertää ympäri huivin.

Taitotaso: aloittelija, osaaja

Loimen tiedot:
Leveys: 109 cm 
Väri: luonnonvalkoinen pohja, raitoina tumma liila, aniliini ja keltainen
Materiaali: Lankavan kampalanka tex 118 x 2
Sidos: toimikas
Hinta: €/m


Matto

Tähän mattoon voit kutoa pystyraitoja tai perinteisiä vaakaraitoja eri värisillä kuteilla. Voit myös kutoa niin, että ainoastaan valitsemasi kauniit kuteet näkyvät, jolloin matosta tulee paksuhko ja tiivis. Tähän loimeen voit kutoa myös perinteistä räsymattoa. Loimi tulee puihin helmikuun lopulla.

Taitotaso: aloittelija, osaaja, taitaja

Loimen tiedot:
Leveys: 90 cm
Väri: musta
Materiaali: 15-s. kotimainen kalalanka
Sidos: palttina ja ripsi
Hinta: 10,10 € / m

Kudevaihtoehdot:
Tähän loimeen voit kutoa leikattulla räsykuteella, ontelokuteella, trikookuteella.
Loimeen voi kutoa kuvan Orion-mattoa.Siimes-matto

Tekemisen iloa -malliston uusin mattotulokas ihastuttaa mielenkiintoisilla kuvioillaan. Graafiset vinoviivat ja soikiot koristavat tämän maton pintaa. Voit suunnitella maton täyteen erilaisia kuvioita tai rytmittää ne raitoina eri kohtiin. Tähän loimeen voit kutoa myös perinteistä räsymattoa.

Taitotaso: aloittelija, osaaja, taitaja

Loimen tiedot:
Leveys: 85 cm
Väri: musta
Materiaali:15-s. kotimainen kalalanka
Sidos: palttina ja 6-vartisen ruusukkaan muunnos
Hinta: 9,80 € / m

Kudevaihtoehdot:
Tähän loimeen voit kutoa leikatulla räsykuteella, ontelokuteella, trikookuteella.

Matto

Tähän mattoon voit kutoa pystyraitoja tai perinteisiä vaakaraitoja eri värisillä kuteilla. Voit myös kutoa niin, että ainoastaan valitsemasi kauniit kuteet näkyvät, jolloin matosta tulee paksuhko ja tiivis. Tähän loimeen voit kutoa myös perinteistä räsymattoa.

Taitotaso: aloittelija, osaaja, taitaja

Loimen tiedot:
Leveys: 72 cm
Väri: valkoinen
Materiaali: 15-s. kotimainen kalalanka
Sidos: palttina ja ripsi
Hinta: 6,80 € / m

Kudevaihtoehdot:
Tähän loimeen voit kutoa leikattulla räsykuteella, ontelokuteella, trikookuteella.
Loimeen voi kutoa kuvan Orion-mattoa.


Pyyhe/laudeliina

Itse kudottu pyyhe- tai laudeliina on kaunis ja kestävä käyttötuote vuosiksi eteenpäin. Pellavasta kudottuna pyyhe imee hyvin kosteutta ja kestää käyttöä.

Taitotaso: aloittelija, osaaja

Loimen tiedot:
Leveys: 61 cm
Väri: Raitaloimi, puna-lila sävyjä.
Materiaali: puuvilla tex 74x2
Sidos: toimikas
Hinta: 16,60 €/m

Loimi onpunertavan/lilan sävynen. Iloinen raitaloimi.

Kudevaihtoehdot:
Loimeen voi kutoa pellavalangalla tai puuvillapellavalla. Tähän sopivat myös erilaiset ohuet pellavalangat. Värillisillä langoilla saat vaihtelua. Samaan työhön tuleva lanka pitää olla aina samaa materiaalia.
Toivomuslista

Toivomuslistalla on tällä hetkellä seuraavat loimet:

  • 84 cm ruusukasmatto valkoisella loimella.

Haluaisitko kutoa jotain näistä tai ehdottaa omaa toivettasi? Klikkaa väliotsikkoa ja ilmoita kiinnostuksesi näihin. Toteutamme toivomuksia kiinnostuksen mukaan ja soveltuvien kangaspuiden vapauduttua.

Olemme yhteydessä sinuun.