DEMO
FI/ SE
 
 
 

Korso

Taitokeskus Korsossa pääset kutomaan kangaspuilla ohjaajan opastuksella. Kangaspuilla kutomisen tuloksena syntyy itse tehty tekstiili – meillä pääset toteuttamaan ideasi valmiiksi tuotteeksi. Meille voit tulla olitpa sitten ensikertalainen tai kokeneempi kutoja. Aloittelijat oppivat kankaankudonnan perusasiat ja kokeneemmat pääsevät syventämään taitojaan.

Kudottu tuote voi olla matto, huopa, pyyhe, ryijy, sisustuskangas, vaatetus- tai asustekangas tai jopa taidetekstiili. Voit hyödyntää suunnittelusi tukena kankaankudonnan mallistomme valmiita malleja, soveltaa niitä tarpeen mukaan tai suunnitella juuri mieleisesi tuotteen. Loimet on aina valmiiksi rakennettu kangaspuihin, joten sinä pääset suoraan kutomaan. Meille voit esittää myös loimitoiveita ja pyrimme toteuttamaan ne mahdollisuuksien mukaan.

Taitokeskuksessa saat ohjaajalta apua kudonnan eri vaiheissa taitokeskuksen aukioloaikoina, mutta meillä voit kutoa joustavasti myös aukioloaikojen ulkopuolella iltaisin ja viikonloppuisin. Ohjaaja auttaa oman kudontavuoron varaamisessa, työn suunnittelussa, toteutustavan- ja materiaalien valinnassa sekä itse kutomisessa sen kaikkine vaiheineen. Ohjaaja auttaa myös tuotteen viimeistelyssä.

Taitokeskuksesta voit ostaa monipuolisesti erilaisia käsityön materiaaleja mm: matonkuteita, ontelokuteita, poppanaa, sisustustekstiileihin ja asusteisiin sopivia kudonta- ja neulelankoja, työvälineitä sekä tee-se-itse-tarvikepaketteja. Voit käyttää kudontaan myös omia materiaalejasi.

Kuinka paljon kutominen maksaa? Katso tarkemmat tiedot täältä.

Tarjoamme myös seuraavia palveluja:

  • Tilausloimien valmistaminen ja kankaan rakentaminen asiakkaan kangaspuihin
  • Asiakaskäynnit kudonnan eri ongelmatilanteissa/haasteissa
  • Työvälineiden vuokraaminen kotikäyttöön
  • Katso hintatiedot täältä


Kutomossamme on leppoisa ja rentouttava tunnelma, jossa voit kutoa omaan tahtiisi kiireettömässä ilmapiirissä ja mukavassa samanhenkisessä seurassa.

Ota yhteyttä ja kysy lisää ohjaajalta - tule mukaan toimintaamme.

Tervetuloa kutomaan!

Kudonta-ajan varaaminen:

marras-joulukuussa poikkeuksellisesti

050 3408262
hakunila@taitoetelasuomi.fi

Myös klikkaamalla tuotteen otsikkoa pääset ilmoittamaan kiinnostuksesi tuotteesta.

Uutta kudonnan mallistossa

Nämä tuotteet ovat kudonnan malliston uutuuksia. Haluaisitko kutoa jotain näistä? Katso malliston muut tuotteet ja ilmoita toiveesi klikkaamalla otsikkoa: toiveita toteutetaan mahdollisuuksien mukaan.

Takki/liivikangas

Malliston uutuuksiin kuuluva näyttävä ja yksilöllinen villakangas.
Kangas kudotaan harvaan ja vanutetaan ennen ompelua pesukoneessa tiiviksi ja helposti ommeltavaksi takki- tai liivikankaaksi. Loimen materiaali on täysin suomalaisen lampaan villaa ja lanka on myös kehrätty Suomessa; Mikkelin lähellä, Hiirolassa. Karstavillainen materiaali on kestävä ja kuohkea, eikä nyppyynny herkästi.

Taitotaso: osaaja

Loimen tiedot:
Leveys:98 cm 
Väri: vaaleanharmaa, keskiharmaa ja tummanharmaa
Materiaali: Pirtin kehräämön Villanka ja Lankavan Villava tex 180x2
Sidos: värinvaikutus yhdistetyssä palttinassa ja panamassa
Hinta: 28,50 €/m

Kudevaihtoehdot:
Parhaiten saat kuvion esille kutomalla samoilla väreillä, kuin loimen värit. Voit soveltaa kuitenkin muita, soveltuvia lähivärejä niin, että värien tummuusasteet ovat suhteellisen samoja kuin loimessa. Kangas kudotaan huopuvalla villalangalla.


Matto "Lemmenpolku"

Lemmenpolku, muurahaisenpolku, akanpolku. Veikeä sidos, jolla voit kutoa vaihtelevaa pintaa kolmea eri väriä käyttäen.

Taitotaso: aloittelija, osaaja, taitaja

Loimen tiedot:
Leveys: 98cm
Väri: musta
Materiaali: 15-s. kotimainen kalalanka
Sidos: toimikas
Hinta: 15,30 € / m

Kudevaihtoehdot:
Tähän loimeen voit kutoa leikatulla räsykuteella, ontelokuteella, trikookuteella.Pannunalunen

Jämäkkä puuvillasta ja pellavasta kudottava pannunalunen suojaa keittiösi pöytäpinnat tyylikkäästi. Paksu kudemateriaali muodostaa näyttävän ja kolmiulotteisen pinnan tuotteelle. Värivalintoja ja tekniikkaa varioimalla voit muodostaa pystyraitoja, vaakaraitoja tai ruutumaista kuviointia.

Taitotaso: aloittelija

Loimen tiedot:
Leveys: 21 cm
Väri: pellavanvärinen
Materiaali: Veera-pellavalanka
Sidos: kudekuviollinen
Hinta: 9,40 €/m

Kudevaihtoehdot:
Tähän loimeen voi kutoa monenlaisilla eri materiaaleilla. Voit kutoa pohjan poppanalla, paperinarulla tai Veera-pellavalla ja paksumman kuviokuteen Pauliina-punoskuteella, paksulla paperinyörillä, Fantti-villalangalla tai käyttämällä suoria puun oksia. Kutomolta löytyy myös valmiita, sopivia puupulikoita. Ihanan helppo ja nopea kudottava :)!


Poppana

Poppana on perinteinen ohuesta puuvillakuteesta valmistettu sängynpeitto. Poppana voi kuitenkin olla myös montaa muuta asiaa, kuten tyyny, tabletti, kaitaliina, seinävaate, kori tai vaikka laukku!
Materiaaliksi sopivat poppanakude, erilaiset puuvillalangat tai räsyistä leikatut kuteet.


Taitotaso:
aloittelija

Loimen tiedot:
Leveys: 35 cm
Väri: valkoinen
Materiaali: 6-s. kotimainen kalalanka
Sidos: palttina ja kuvikas
Hinta: 6,00 €/m

Kudevaihtoehdot:
Tähän loimeen voit kutoa poppanalla, ohueksi leikatulla räsykuteella, puuvillalangalla.
Loimessa voi kutoa ruudullista kaitaliinaa.

Kaitaliina

Itse kudottu kaitaliina on kaunis ja kestävä käyttötuote vuosiksi eteenpäin.
Tämän loimen lankamateriaali on hieman paksumpi, täyspellavainen Veera-pellavalanka, jonka rouheus mahdollistaa hyvinkin modernin ja ilmeikkään tuotteen valmistamisen. Loimeen voit kauniita tuotteita kattaukseen: voit kutoa esim. kaitaliinaa tai tabletteja. Sidos mahdollistaa erilaisia variaatioita: voit kutoa yksinkertaista palttinaa tai selkeän graafisia kuviokuderaitoja tai -ruutuja.

Taitotaso: aloittelija, osaaja

Loimen tiedot:
Leveys: 40 cm
Väri: musta
Materiaali: Veera-pellava tex 240x4
Sidos: kudekuviollinen
Hinta: 12,00 €/m

Kudevaihtoehdot: Veera-pellava tai muut keskipaksut langat.

Keittiöpyyhe

Itse kudottu pyyheliina on kaunis ja kestävä käyttötuote vuosiksi eteenpäin. Pellavasta kudottuna pyyhe imee hyvin kosteutta ja kestää käyttöä. Tämän tuotteen pinta on miellyttävän sileä ja jämäkkä olematta kuitenkaan jäykkä. Loimessa oleva sidos on moderni ja tyylikäs. Lempiväreilläsi loihdit keittiöösi sopivan värisen pyyhkeen.

Taitotaso: aloittelija, osaaja

Loimen tiedot:
Leveys: 50 cm
Väri: valkoinen
Materiaali:
puuvilla tex 30x2
Sidos: muunneltu toimikas
Hinta: 13,10 €/m

Kudevaihtoehdot:
Loimeen voi kutoa pellavalangalla tai puuvillapellavalla. Tähän sopivat myös erilaiset ohuet pellavalangat. Värillisillä langoilla saat vaihtelua.


Matto

Ruusukas on perinteinen mattosidos, jota voi muunnella monella eri tapaa. Voit kutoa mattoon graafista kolmiokuviota kauttaaltaan tai vain vaikka raidoiksi. Palttinapolkuset mahdollistavat yksinkertaisenkin poljennan, jolloin voit herkutella vaikka eri väreillä. Tähän loimeen voit kutoa myös perinteistä räsymattoa.

Taitotaso: aloittelija, osaaja, taitaja

Loimen tiedot:
Leveys: 80 cm
Väri: valkoinen
Materiaali: 15-s. kotimainen kalalanka
Sidos: ruusukas
Hinta: 11,20 € / m

Kudevaihtoehdot:
Tähän loimeen voit kutoa leikattulla räsykuteella, ontelokuteella, trikookuteella.

Toivomuslista

Toivomuslistalla on tällä hetkellä seuraavat loimet:

Aallokko-toimikashuivi, puuvillapellavaloimi. Kudottavissa talviversio pehmeästä alpakkamerino-langasta.


Haluaisitko kutoa jotain näistä tai ehdottaa omaa toivettasi? Klikkaa väliotsikkoa ja ilmoita kiinnostuksesi näihin. Toteutamme toivomuksia kiinnostuksen mukaan ja soveltuvien kangaspuiden vapauduttua.

Olemme yhteydessä sinuun.