DEMO
FI/ SE
 
 
 

Mäntsälä

Taitokeskus Mäntsälässä pääset itse kutomaan kangaspuilla ohjaajan opastuksella. Kangaspuilla kutomisen tuloksena syntyy itse tehty tekstiili – meillä pääset toteuttamaan ideasi valmiiksi tuotteeksi. Meille voit tulla olitpa sitten ensikertalainen tai kokeneempi kutoja. Aloittelijat oppivat kankaankudonnan perusasiat ja kokeneemmat pääsevät syventämään taitojaan.

Kudottu tuote voi olla matto, huopa, pyyhe, ryijy, sisustuskangas, vaatetus- tai asustekangas tai jopa taidetekstiili. Voit hyödyntää suunnittelusi tukena kankaankudonnan mallistomme valmiita malleja, soveltaa niitä tarpeen mukaan tai suunnitella juuri mieleisesi tuotteen. Loimet on aina valmiiksi rakennettu kangaspuihin, joten sinä pääset suoraan kutomaan. Meille voit esittää myös loimitoiveita ja pyrimme toteuttamaan ne mahdollisuuksien mukaan.

Taitokeskuksessa saat ohjaajalta aina apua kudonnan eri vaiheissa taitokeskuksen aukioloaikoina, mutta meillä voit kutoa joustavasti myös aukioloaikojen ulkopuolella iltaisin ja viikonloppuisin. Ohjaaja auttaa oman kudontavuoron varaamisessa, työn suunnittelussa, toteutustavan- ja materiaalien valinnassa sekä itse kutomisessa sen kaikkine vaiheineen. Ohjaaja auttaa myös tuotteen viimeistelyssä ja taitokeskuksessa käytössäsi ovat ompelukone ja saumuri tätä varten.

Taitokeskuksesta voit ostaa monipuolisesti erilaisia käsityön materiaaleja mm: matonkuteita, ontelokuteita, poppanaa, sisustustekstiileihin ja asusteisiin sopivia kudonta- ja neulelankoja, työvälineitä sekä tee-se-itse-tarvikepaketteja. Voit käyttää kudontaan myös omia materiaalejasi.

Kuinka paljon kutominen maksaa? Katso tarkemmat tiedot täältä

Tarjoamme myös seuraavia palveluja:

  • Yksilölliset käsityönä suunnitellut ja valmistetut tilaustekstiilit kotiin ja julkisiin tiloihin
  • Tilausloimien valmistaminen ja kankaan rakentaminen asiakkaan kangaspuihin
  • Asiakaskäynnit kudonnan eri ongelmatilanteissa/haasteissa
  • Työvälineiden ja kangaspuiden vuokraaminen kotikäyttöön
  • Katso hintatiedot täältä

Kutomossamme on leppoisa ja rentouttava tunnelma, jossa voit kutoa omaan tahtiisi kiireettömässä ilmapiirissä ja mukavassa samanhenkisessä seurassa.

Ota yhteyttä ja kysy lisää ohjaajalta - tule mukaan toimintaamme.

Tervetuloa kutomaan!

Kudonta-ajan varaaminen:

050 468 5814
mantsala@taitoetelasuomi.fi

Myös klikkaamalla tuotteen otsikkoa pääset ilmoittamaan kiinnostuksesi tuotteesta.

Kuvan Orion-matto on kudottu helmipoiminnalla. Tätä mattoa voit kutoa kaikkiin mattoloimiimme.


Uutta kudonnan mallistossa

Nämä tuotteet ovat kudonnan malliston uutuuksia. Haluaisitko kutoa jotain näistä? Katso malliston muut tuotteet ja ilmoita toiveesi klikkaamalla otsikkoa: toiveita toteutetaan mahdollisuuksien mukaan.

Tulossa: Kuusikkomatto 104,5 cm

Tässä loimessa on sidoksena palttina ja kärkitoimikas. Kuvioina voit tehdä esim. graafisia vinoneliöitä, suurta siksak-raitaa tai orgaanisempia muotoja. Suositelemme kuviolliseen mattoon käytettäväksi paksumpaa ja ohuempaa kudetta, joista ohuemmalla kudotaan palttinapohjaa, kun taas paksumpi käytetään pitempinastaisiksi kuviokuteiksi. Loimeen voi kutoa myös perinteistä palttinaista (räsy)mattoa. Loimi kavennetaan toiveesta.

Sidos: palttina ja 6 -vartinen kärkitoimikas
Loimen leveys: 104,5 cm
Loimi: 15-s. kotimainen vton kalalanka
Loimen hinta: 10,45 €/m

Tulossa: Matto (162,5 cm)

Extraleveissä puissa on 6-vartinen ruusukasloimi. Tähän loimeen voit kutoa perinteisen räsymaton lisäksi suuria ja näyttäviä ruusukasraitoja tai -pintaa. Taitokeskuksessa on ohjeita erilaisiin kuvioihin. Näissä puissa kudotaan seisaaltaan.

Taitotaso: aloittelija, osaaja, taitaja

Loimen tiedot:
Leveys: 162,5 cm
Materiaali: 15-s. kotimainen luonnonvalkoinen kalalanka
Sidos: palttina ja 6-vartinen ruusukas
Hinta: 15,55 € / m

Kudevaihtoehdot:
Tähän loimeen voit kutoa leikatulla tai revityllä räsykuteella, ontelokuteella, trikookuteella, juutilla, moppilangalla jne.


Tulossa: Sokeripalamatto (83 cm)

Sokeripalamattoon voit kutoa kolmella sukkulalla ihastuttavaa perinnemattomallia. Samaan loimeen voi tehdä myös muita kuvioita sekä palttinaa. Näihin on ohjeet Taitokeskus Mäntsälässä. Tiheys on 2,5 l/cm, eli matosta tulee hitusen ohuempi, kuin tyypilliseen mattoloimeen kudottuna. Toiveleveys 70 cm taipuu esimerkiksi käytävä-, sängynvierus- ja kynnysmatoksi.

Loimen leveys: 83 cm

Loimen väri: luonnonvalkoinen

Loimilanka: 15-säikeinen kalalanka tex 30x15

Loimen tiheys: 2,5 lankaa/cm

Kude: Trikoo, räsy, ontelo, punoskuteet, paksu juutti, pellavanaru jne.

Sidos: sokeripala/koristeellinen kärkitoimikas

Loimen hinta: 10,80 €/m


Matto (86,5 cm) Siimes

Tekemisen iloa -malliston Siimes-matto ihastuttaa mielenkiintoisilla kuvioillaan. Graafiset vinoviivat ja soikiot koristavat tämän maton pintaa. Voit suunnitella maton täyteen erilaisia kuvioita tai rytmittää ne raitoina eri kohtiin. Tähän loimeen voit kutoa myös perinteistä räsymattoa.

Taitotaso: aloittelija, osaaja, taitaja

Loimen tiedot:
Leveys: 86,5 cm
Väri: luonnonvalkoinen
Materiaali: 12-säikeinen kotimainen kalalanka
Sidos: palttina ja toimikas
Hinta: 8,10 €/m

Kudevaihtoehdot:
Trikoot, räsykuteet, moppilangat, ontelot, juutti jne.

Pyyhe/Verho/Pöytäliina (90 cm)

Täyspellavainen kylpypyyhe imee kosteutta hyvin, kuivuu erittäin nopeasti ja menee pieneen tilaan. Tämä pyyhe paranee käytössä ja pesussa! Voit kutoa vinoneliöitä tai palttinaa. Erivärisillä ja -vahvuisilla pellavalangoilla valmistat tekstiilistä oman näköisesi ja omiin tarpeisiisi sopivan. Jos käytät ohutta pellavalankaa, esim. aivina 16, saat ohutta pellavakangasta, josta voi tehdä mm. pöytäliinan, verhot, keittiöpyyhkeitä tai täyspellavaista vaatetuskangasta.

Taitotaso: osaaja

Loimen tiedot:
Leveys: 90 cm
Väri: valkaistu ja valkaisematon pellava
Materiaali: kerrattu aivinapellava tex 55x3
Sidos: sidottu vohveli, palttina
Hinta: 29,95 €/m

Kudevaihtoehdot:
Loimeen voi kutoa erilaisilla pellavalangoilla. Esim. rohdin 8:lla kudot pyyhkeitä, aivina 16:lla kudot pöytäliinoja, verhoja, keittiöpyyhkeitä ja vaatetuskangasta. Myös paksummilla pellavilla voit kutoa loimeen.

Matto (84,5 cm) musta

Vinoneliöitä, ympyröitä, kukkia ja siksak-raitaa. Tässä loimessa on ruusukasniisintä, joka tarjoaa monipuolisia ja ihastuttavia kuviovaihtoehtoja kutojalle. Kuviot toistuvat maton nurjalla puolella negatiivina. Erilaisilla väriyhdistelmillä luot hauskan leikkisän tai pelkistetyn tyylikkään tuotteen niin lastenhuoneeseen kuin moderniin sisustukseenkin sopivaksi. Tähän loimeen voit kutoa myös perinteistä räsymattoa.

Taitotaso: aloittelija, osaaja, taitaja

Loimen tiedot:
Leveys: 84,5 cm
Väri: musta
Materiaali: 15-s. kotimainen musta kalalanka
Sidos: palttina ja ruusukas
Hinta: 9,40 € / m

Kudevaihtoehdot:
Tähän loimeen voit kutoa leikatulla räsykuteella, ontelokuteella, trikookuteella, juutilla, pellavalla jne.

Seinävaate

90-luvun alun hittikudonnaista Laiskanryijyä pääsee kutomaan Taitokeskus Mäntsälän kutomolla valmiiseen loimeen! Samaan loimeen onnistuvat myös mm. poppana, raanu, perinteinen ryijy ja kuvakudos.

Laiskanryijyssä kudotaan pitkiä nastoja palttinapohjan päälle. Lopuksi kaikki tai osa nastoista leikataan auki, jolloin tuloksena on muhkea vakosamettimainen pinta.

Laiskanryijystä voi tehdä esim. seinätekstiilin tai vaikka ryijytyynyt, joihin saa upotettua nopeasti ja helposti jämälankoja, tai valita tarkoin haluamansa sävyt ja materiaalit.

Loimen tiedot:

Loimen leveys: 68 cm
Väri: luonnonvalkoinen
Loimen tiheys: 4 l/cm
Loimen materiaali: 6-säikeinen kotimainen kalalanka
Sidos: Vakosidos, palttina
Hinta: 9,85 € / m
Kude: Poppana, villalangat, minimoppi, miniontelo, ohueksi leikattu räsy/trikoo yms.

Aaltotoimikashuivi

Aallokko-huivi on ajaton ja tyylikäs asuste vuosiksi eteenpäin. Puuvillasta tai pellavasta valmistettuna se sopii kevääseen ja kesään. Villasta valmistettuna se lämmittää myös syksyn ja talven viimoissa. Huivin pintaa koristavat vinosti aaltoilevat kuviot.

Kutomalla loimeen kaksinkertaisella pellavalangalla saat kudottua laudeliinaa.

Taitotaso: osaaja, taitaja

Loimen tiedot:
Leveys: 58 cm
Väri: pellavanvärinen
Materiaali: puuvillapellava tex 80x2 (40 % pellavaa, 60 % puuvillaa)
Sidos: aaltotoimikas
Hinta:13 €/m

Kudevaihtoehdot:
Pellavalanka 8, 6, 16/2, 16/4, puuvillalanka 74X2, puuvillapellava tai villalangat.

Pyyheliina (49 cm)

Merseroidusta puuvillalangasta luodussa loimessa on kaunis kiilto ja kevään vihreä sekä taivaan sininen raidoitus. Voit kutoa pyyheliinoja ohuella puuvilla- tai pellavalangalla.

Taitotaso: aloittelija, osaaja

Loimen tiedot:
Leveys: 49 cm
Väri: valkoinen, raidoitus: kevään vihreä ja taivaan sininen
Materiaali: merseroitu puuvillalanka ja Bockens puuvillalanka 16/2
Sidos: murtotoimikas
Hinta: 12 €/m

Kudevaihtoehdot:
Loimeen voi kutoa pellavalangalla tai puuvillapellavalla. Tähän sopivat hyvin erilaiset ohuet pellavalangat.Samaan työhön tuleva lanka pitää olla aina samaa materiaalia.Toivomuslista

Toivomuslistalla on tällä hetkellä seuraavat loimet:

  • Matto: musta 160 cm leveä
  • Matto: pellavan värinen 84 cm leveä
  • Ontelopoppana: 50 cm
  • Musta laudeliina

Haluaisitko kutoa jotain näistä tai ehdottaa omaa toivettasi? Klikkaa väliotsikkoa ja ilmoita kiinnostuksesi näihin. Toteutamme toivomuksia kiinnostuksen mukaan ja soveltuvien kangaspuiden vapauduttua.
Olemme yhteydessä sinuun.