DEMO
FI/ SE
 
 
 

Tuusula / Hyrylä

Lupiinilla värjättyjä lankoja

Taitoliitto valitsi Vuoden käsityötekniikan nyt kuudennen kerran. Tänä päivänä merkittävä syy kotivärjäykseen luonnon väriaineilla on kokonaisvaltaisen luontoelämyksen liittäminen käsityöharrastukseen sekä halu vähentää omien tekstiilien kemikaalikuormaa. Tällä vuoden käsityötekniikan valinnalla Taitoliitto haluaa osaltaan herättää keskustelua tekstiilien ja materiaalien vastuullisuudesta ja niiden ympäristövaikutuksista. Teema jatkaa siten luontevasti vuoden 2021 käsityötekniikkaa, joka on ollut parsiminen ja paikkaus. Luonto tarjoaa kotivärjärille laajan aarreaitan erilaisia innostavia kokeilumahdollisuuksia. Kaikkea värjäystä ei voida nykyisillä tuotantomäärillä korvata luonnonväriaineilla, mutta kotioloissa ja pienimuotoisesti harrastaja voi omilla värjäyksillään tukea vastuullista tuotantoprosessia.

”Ekologisempien ja eettisempien tuotteiden valmistaminen edellyttää kestävämpiä ratkaisuja myös värjäykseen. Valitsemalla myrkyttömät väriaineet osaksi omaa käsityön tekemistä, voi samalla iloita sekä kasvivärjäyksen uniikeista värjäystuloksista että edistää vastuullisempaa tapaa valmistaa tuotteita”, toteaa Taitoliiton toiminnanjohtaja Minna Hyytiäinen.

”Itse värjätty ja valmistettu tuote on erityinen ja erityisestä halutaan pitää hyvää huolta. Jo tämä osaltaan vaikuttaa siihen, kuinka pitkään käytämme jotakin tuotetta. Kun tuntee jokaisen työvaiheen ja siihen käytetyn työmäärän, ohjaa se luontevasti pohtimaan omaa kuluttamista”, Hyytiäinen sanoo.

https://www.taito.fi/ajankohtaista/vuodenkasityotekniikka2022/


Tule ostamaan ohjeet ja tarvikkeet purkkivärjäykseen!Ikkunanäyttely 1.9.-30.9. Tuusulan pääkirjaston ikkunassa

Esittelemme Taitokeskus Hyrylän toimintaa .

Taitokeskus Hyrylä ja Taito käsityö- ja muotoilukoulu Etelä-Suomi esittäytyy käsitöiden ja kuvien avulla Tuusulan Pääkirjaston ikkunassa.

Käsityölauantai 17.9.2022 klo 10-15

Käsityölauantai aloittaa syksyn. Käsityölauantaina Taitokeskus esittelee kutomon toimintaa ja syksyn taitokurssien aiheita. Vuonna 2022 värjäämme vastuullisesti villalankoja. Tule kokeilemaan happovärjäystä! Yhden erän värjääminen kestää noin 1,5 tuntia, eikä työn ääressä tarvitse seistä koko aikaa. Perimme vain materiaalimaksun!

Joulukauden avajaiset 12.11. klo 10-15 Makrameeta joulusisustukseen

Tehdään makrameetähtiä joulukuuseen ja kortteihinja valokoristeita ikkunaan. Myös sydämiä ja enkeleleitä...

Kukin oman makunsa mukaan!

Perimme vain materiaalimaksun! Tervetuloa makramee solmeilun pariin!

Valmista Kynttilöitä ja saippuoita non-stop

Joulupajapäivässä valmistamme kynttilöitä eri menetelmin ja valamme saippuoita valmiista massoista. Pieneten lahjavalmistelujen ja yhdessäolon lomassa suunnittelemme uutta käsityövuotta.

Aika: Perjantai 25.11. klo 14-19 ( non- stop)m

Hinta: Jäsenille vain tarvikemaksu, jäsenmaksu 25 €

Jäsenille suunnattu tapahtuma, perimme materiaalimaksun.


Klikkaamalla tapahtuman nimeä voit jättää viestin.


Jouluista tekemistä 10.12. klo 10-15 Mehiläsivahakynttilöitä

Valmistamme mehiläisvahakynttilöitä itselle ja ystävälle. Perimme materiaalimaksun.