DEMO
FI/ SE
 
 
 

Hyvinkää

 

Neliömetri pellavaa

Neliömetri pellavaa -pellavankasvatusprojekti kutsuu tutustumaan pellavakuidun matkaan aina siemenen viljelystä korjuuseen ja kuidun työstämiseen asti.
Osallistua voi kuka tahansa, jolla on käytettävissä neliön viljelyala, pellavaa voi viljellä vaikka kaupunkipalstan kasvilaatikossa tai isompana alana omalla pellolla.

Neliömetri pellavaa -pellavankasvatusprojektissa innostetaan tutustumaan pellavakuidun matkaan aina siemenen viljelystä korjuuseen ja kuidun työstämiseen asti. Samalla ylläpidetään vanhojen perinnetietoja ja taitoa. Hanke tutustuttaa pellavan alkuperään ja tuotantoon sekä kuidun käsittelyn kulttuuriperintöön.


Lue lisää pellavan kasvatuksesta ja sen perinteestä:
www.taito.fi /neliometri_pellavaa

Pellavankasvatusprojektin2022–2023 toteuttavat yhteistyössä Taitoliitto, Maa- ja kotitalousnaiset, Proagria sekä Suomen maatalousmuseo Sarka. Hanketta tukee Museovirasto.


Denim-matot hyväntekeväisyyteen

Taito Etelä-Suomi ry ja Masi Company Oy jatkavat yhteistyötä tekstiilihävikin pienentämiseksi ja materiaalien uusiokäytössä.

Suomalainen tekstiilialan yritys Masi Company Oy ja Taito Etelä-Suomi ry valmistavat keväällä-kesällä 2022 ylijäämäfarkkumateriaalista denim-mattoja hyväntekeväisyyteen.

Matot kudotaan Hyvinkään taitokeskuksessa ja kaikki halukkaat pääsevät kutomaan osansa tähän hyvään tarkoitukseen -toivotamme kaikki innokkaat kutojat mukaan kutomaan taitokeskukseen.

Tällä hetkellä maton kutominen on työn alla taitokeskus Hyvinkään kutomossa. Valmiit matot myydään kesän ja syksyn aikana ja matoista saatu tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä HOPE ry:lle.

Masi Company Oy on kotimainen tekstiilialan yritys, joka on perustettu vuonna 1972. Masi Companyn tuotemerkkejä ovat Very Nice, Sail & Ski, Lee Cooper ja Fredriksson. Vastuullisena yrityksenä Masi Company kehittää toimintaansa kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti ja keskittyykin tekstiilihävikkinsä pienentämiseen.

Me Taito Etelä-Suomessa toimimme vastuullisesti ja kestävän kehityksen arvojen mukaisesti. Haluamme olla osaltamme mukana tekstiilijätteen uusiokäytössä; ideoinnissa, suunnittelussa ja itse toteutuksessa -tarjoamme laitteet, tilat ja vahvan kudonnan ja käsityön osaamisemme tähän yhteistyöhön.

Lisätietoa yhteistyöstä:

Milla Satola

toiminnanjohtaja

Taito Etelä-Suomi ry

p. 044 4938 185

milla.satola@taitoetelasuomi.fi

https://www.taitoetelasuomi.fi/

Kesä käsillä - koululaisten kesäleiri

Kesä käsillä -koululaisten kesäleirit

Tervetuloa mukaan tekemisen mukavaan meininkiin yksin tai yhdessä kaverin kanssa!

Sisustaen kesään! Tällä leirillä tutustutaan erilaisiin tekniikoihin, kun valmistamme sisustustuotteita omaan huoneeseen. Kudotaan kangaspuilla esim. matto, liina, kori tai tyyny. Lisäksi voi valmistaa makrameetekniikalla esim. amppelin tai seinätekstiilin.Ilmoittautuneille lähetetään tarkempia tietoja leiristä kaksi viikkoa ennen sen alkua.

Ajankohta: 6-10.6.2022 klo 10-15
Paikka: Taitokeskus Hyvinkää
Opettaja: Eeva Pirttiaho
Hinta: 110 € sisältäen materiaalit, ruokailu omin eväin
ILMOITTAUTUMINEN:tästä


Aikuisten kesäleiri

Taitokeskus Hyvinkään viihtyisä miljöö kutsuu kaikkia käsityön ystäviä viettämään muutaman alkukesän päivän käsitöiden parissa.

Taitokeskus Hyvinkään kesäleirillä käytämme materiaalina farkkua, muokkaamme farkkuvaatteitta Boro-paikkauksin, kirjomme Sashiko-pistoja ja valmistamme mm. laukkuja, pussukoita, kukkaroita ja monipuolisesti erilaisia käyttötuotteita jokaisen omiin tarpeisiin.

Lisätietoja:
Taitokeskus Hyvinkää
hyvinkaa@taitoetelasuomi.fi, 050 4685 643 tai
marjo.vainio@taitoetelasuomi.fi, 050 408 4547