DEMO
FI/ SE
 
 
 

Luumäki

Käsityölauantai ja kurkkaa kutomoon 19.9.

Käsityölauantai klo 10-14, tervetuloa!

Käsityölauantaina kannattaa lähteä taitokeskukseen tutustumaan syksyn toimintaan ja kokeilemaan vuoden 2020 käsityötekniikkaa - vuolemista. Olet lämpimästi tervetullut tutustumaan toimintaamme, syksyn taitokurssien, -klubin ja - starttien aiheisiin. Otamme ilolla vastaan uusia asiakkaita toimintaamme, niin kursseille kuin kutomoon. Aiempaa kokemusta kutomossakaan ei tarvita, me opastamme alkuun. Tutustu Käsityölauantaina myös kutomon tarjontaan, voit myös vaikuttaa, esittää toiveita ja ideoitasi!

Suomalaisilla on erityinen  suhde luontoon ja metsässä liikkumiseen sekä puuhun materiaalina. Vuoden 2020 käsityötekniikka on vuoleminen. Taitotuokiossa pääset kokeilemaan vuoden käsityötekniikkaa vuolemista ja valmistamaan itsellesi kerinpuikon. 

Kurkkaa kutomoon  klo 10-14. Käsityöt ovat aikaa itselle ja ne tuovat tullessaan iloa elämääsi. Lähde rohkeasti kurkaamaan kutomoon ja innostumaan kudonnan maailmasta. Mietitkö miten taitokeskuksessa toimitaan, onko kankaankudonta vaikeaa ja voisitko sinäkin osata? Kaikkiin näihin ja moneen muuhunkin kysymykseen saat vastauksen paikan päällä. Sinä onnistut kanssamme varmasti. Pääset kokeilemaan kangaspuilla kutomista ohjaajan opastuksella, tutustumaan kudonnan eri mahdollisuuksiin, saat vinkkejä ja koet mukavaa yhdessäoloa samanhenkisten ihmisten kanssa. 

Tule innostumaan kudonnasta ja löytämään uusi harrastus, jossa mieli lepää ja arjen huolet unohtuvat! kutomot ovat avoinna kaikille taidoista riippumatta, eli voit olla aloitteleva käsityön harrastaja tai kokenut taitaja. Olet tervetullut mukaan toimintaamme, löydä uusi koukuttava harrastus ja kohtaa kutomossa samanhenkisiä ystäviä. Kutomossa tekeminen on mukavaa, rentouttavaa ja taatusti arkeasi piristävää. 

Kurkkaa kutomoon -tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille!

Roosa nauha päivä pe 9.10.

Vietämme Roosa nauha -päivää perjantaina 9.10. klo 11.30 -16. Taitokeskukset ja Taito Shop osallistuvat valtakunnalliseen Roosa nauha -keräykseen. Olethan kanssamme tukemassa rintasyöpätutkimusta! Taitokeskukset ovat jo kahdeksannen kerran mukana Roosa nauha -keräyksessä. Taitojärjestö lahjoittaa jokaisesta myydystä Roosa nauha -tuotteestaan 10 % osuuden  Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräykseen. Keräystä tukevina tuotteina myymme ihania Roosa nauha -villalankoja ja langoille suunniteltuja neulemallikirjoja. Tule taitokeskukseen ja Taito Shoppiin tutustumaan Roosa nauha -lankoihin ja opettelemaan intialaisen peukalokiilan neulomista lapaseen.

Roosa nauha -lapasta neulomme klo 12-13.30. Opettelemme samalla uudenlaisen peukalokiilan neulomisen. Intailainen peukalokiila istuu kauniisti käteen ja lapasemme kirjoneulekuvio myötäilee kauniisti peukalokiilan muotoa. Tervetuloa tutustumaan lapasmalliin ja aloittamaan työ. 10 € + materiaalimaksu.

Taitokeskus 50 -vuotta juhlanäyttely Luumäen kirjastossa 1.10. - 30.10.

Taitokeskus tulee toimineeksi Luumäellä tänä vuonna 50 -vuotta. Juhlan kunniaksi kootaan Luumäen pääkirjastoon juhlanäyttely. Näyttely on avoinna kirjaston aukioloaikoina.

Näyttelyn avajaiset pidetään kirjastolla to 1.10. Lisätietoja myöhemmin.

Käsityön äärellä ke 14.10.

Käsityön äärellä neulekahvila on kaikille avoin ja maksuton tapahtuma ke 14.10. klo 17-20. Tule mukaan oman työsi kanssa taitokeskukselle.

Käsitöiden tekeminen vaatii pitkäjänteisyyttä. Onko sinulle tuttua keskeneräiseksi jääneet käsityöt: kantapäähän asti kudotut sukat, parittomat lapset tai neuleen yksinäiset kappaleet. Jokainen kesken jäänyt käsityö kantaa mukanaan omaa muistojen tarinaa ajastaan. Järjestämme käsityön äärellä -tapahtumia, jossa pääset yhdessä muiden kanssa tekemään kesken jääneet käsityösi valmiiksi. Tule käsityön äärelle -tapahtumaan ja tuo mukanasi kesken jäänyt käsityösi. Mukavassa seurassa saat ideoita ja työ valmistuu kuin itsestään. Koe vertaistuen voima ja yhdessä tekemisen innostavuus.

Tule käsityön äärelle -tapahtumaan viettämään mukavaa yhdessäoloa ja kokemaan onnistumisen iloa.


Joulun avaus to 5.11.

Tervetuloa joulun avaukseen taitokeskukseen to 5.11. klo 12-17!  
Taitokeskusten odotettu joulun avaus tulee taas! Tule taitokeskukseen nauttimaan kupillinen lämmintä glögiä sekä tutustumaan joulun ajan monipuoliseen toimintaan, saat ideoita tunnelmallisen joulun luomiseen ja käsin valmistettujen joululahjojen tekemiseen. Taitokeskuksissa on mukavaa toimintaa ja yhdessäoloa koko perheelle!

Taitotuokiossa pääset oppimaan uutta sekä valmistamaan itsellesi, tai lahjaksi jouluisen käsityön. Käsillä tehty lahja on merkki välittämisestä ja joulun paras lahja.  Lisätietoja myöhemmin.