DEMO
FI/ SE
 
 
 

Mäntsälä

Tule taitotapahtumaan viettämään kanssamme mukavaa päivää käsityön parissa. Taitotapahtumat ovat tapahtumia, jossa pääset helposti tutustumaan käsityön maailmaan. Opit uuden tekniikan, saat ideoita, vinkkejä ja inspiroidut käsillä tekemisestä.

Taitoliitto valitsee Vuoden käsityötekniikan nyt kuudennen kerran ja tänä vuonna se on värjääminen luonnonväreillä. Tänä päivänä merkittävä syy kotivärjäykseen luonnon väriaineilla on kokonaisvaltaisen luontoelämyksen liittäminen käsityöharrastukseen sekä halu vähentää omien tekstiilien kemikaalikuormaa.

https://www.taito.fi/ajankohtaista/vuodenkasityotekniikka2022/

Käsityölauantai 17.9.2022

KURKISTA KUTOMOON KÄSITYÖLAUANTAINA 17.9.2022

Kiinnostaisiko kudonta, muttet oikein tiedä, mistä lähteä liikkeelle? Käsityölauantaina pääset tutustumaan kankaankudonnan aloittamiseen, kutomiseen sekä syksyn ajankohtaisiin loimiin.

Taitokeskus Mäntsälässä voit kokeilla räsymaton kudontaa ja räsyjen leikkaamista. Käsityölauantaina kuulet myös syksyn kurssiuutuuksista ja muista tapahtumista. Myymälässä on tuotetarjouksia.

Tule nauttimaan kuppi kahvia ja tutustu toimintaamme!


Taitokeskus Mäntsälä

Karhukuja 4

mantsala@taitoetelasuomi.fi

puh. 050 4685 814

Neliömetri pellavaa

Neliömetri pellavaa -pellavankasvatusprojekti kutsuu tutustumaan pellavakuidun matkaan aina siemenen viljelystä korjuuseen ja kuidun työstämiseen asti.
Osallistua voi kuka tahansa, jolla on käytettävissä neliön viljelyala, pellavaa voi viljellä vaikka kaupunkipalstan kasvilaatikossa tai isompana alana omalla pellolla.

Neliömetri pellavaa -pellavankasvatusprojektissa innostetaan tutustumaan pellavakuidun matkaan aina siemenen viljelystä korjuuseen ja kuidun työstämiseen asti. Samalla ylläpidetään vanhojen perinnetietoja ja taitoa. Hanke tutustuttaa pellavan alkuperään ja tuotantoon sekä kuidun käsittelyn kulttuuriperintöön.


Lue lisää pellavan kasvatuksesta ja sen perinteestä:
www.taito.fi /neliometri_pellavaa

Pellavankasvatusprojektin2022–2023 toteuttavat yhteistyössä Taitoliitto, Maa- ja kotitalousnaiset, Proagria sekä Suomen maatalousmuseo Sarka. Hanketta tukee Museovirasto.