DEMO
FI/ SE
 
 
 
Matkustajia III luokan vaunussa 1930-luvulla. Kuva Foto Roos. Suomen Rautatiemuseon kokoelmat.

Neulo junasukka -tapahtuma

Suomen Rautatiemuseolla neulotaan junasukkia hyväntekeväisyyteen

Suomen Rautatiemuseossa Hyvinkäällä järjestetään lauantaina 1.10 klo 12-15 käsityötapahtuma, jossa neulotaan suuren suosion saavuttaneita junasukkia. Sukan malli on perinteinen ja Junasukka-nimityksen se on saanut vasta myöhemmin.

Suomen Rautatiemuseo tarjoaa yhdessä Taitokeskus Hyvinkään kanssa tilaisuuden opetella junasukan neulomista 1940-luvun junanvaunussa.Ota mukaan omat sukkapuikot ja lankaa. Tapahtumassa on jaossa sukan ohjetta. Sukkia neulotaan myös museon kokoustilassa, jonne on esteetön kulku.

Tapahtuma käynnistää Rautatiemuseon ja Taitokeskus Hyvinkään yhteisen villasukkakeräyksen, jonka lahjoitukset kohdistetaan ukrainalaisille. Sukkia voi toimittaa Hyvinkään Taitokeskukseen tai Suomen Rautatiemuseoon myös postitse. Keräys on voimassa vuoden 2022 loppuun saakka.

Esillä tapahtumassa ovat alkuperäiset junasukat vuodelta 1940. Sukkien nykyinen omistaja Terttu Latvala on paikalla neulomassa ja hän lahjoittaa keräykseen itse kutomiaan junasukkia.

Tapahtumassa julkistetaan Taito Etelä-Suomen suunnittelema aikuisten junasukkamalli ja tapahtumassa on saatavilla ohjeet aikuisten junasukkaan.

Tapahtumapäivänä Suomen Rautatiemuseo on auki klo 12–17. Tapahtumaan pääsee Rautatiemuseon pääsymaksulla (10/7/5€) sekä museokortilla.

 

Lisätietoja: amanuenssi Ilsi Lantunen, p. 040 6539187, ilsi.lantunen@rautatiemuseo.fi 

kehittämispäällikkö Marjo Vainio, p. 050 4084547, marjo.vainio@taitoetelasuomi.fi 

 

Junasukan tarina alkaa tammikuussa 1940, jolloin Vaasa kokee pahimmat pommituksensa talvisodan aikana. Myös rautatietä pommitetaan ja rata on poikki. Junanvaunussa radan korjausta odottaa myös äiti pienen vauvansa kanssa. Lämpötila on alkanut laskea ja tulevana yönä värjötellään -30 asteen pakkasessa…

Lue Rautatiemuseon sivuilta miten koskettava tarina jatkuu! https://rautatiemuseo.fi/fi/neulo-junasukka-rautatiemuseolla