DEMO
FI/ SE
 
 
 

Opettajat

Taito Etelä-Suomen käsityö- ja muotoilukoulun ammattitaitoiset opettajamme toimivat opettajina lasten, nuorten ja aikuisten ryhmissä sekä myös kesäleirien opettajina.

Voit tutustua opettajiimme ja lukea heistä lisää alla.

 

Anna Siekkinen

Olen Anna ja opetan Taito käsityö- ja muotoilukoulussa Helsingin keskustassa ja Viikissä lasten käsityön taiteen perusopetuksen ryhmiä.

Olen hiljattain valmistunut käsityönopettajaksi ja olen sekä töissäni, että vapaa-ajallani työskennellyt eri ikäisten ihmisten kanssa opetuksesta ohjaukseen ja asiakaspalveluun.

Rentoudun vapaa-ajallani liikkumalla luonnossa - kuinka kauniita meri ja metsät ovatkaan! Ne herättävät inspiraation usein myös maalaamiseen ja erilaisiin käsitöihin. Viime aikoina olen syventynyt kankaankudontaan. Myös ystävät ja perheenjäsenet ovat tärkeä voimavara ja ilonlähteeni arjessa ja juhlassa.

Opettajana käsityön taiteen perusopetuksessa ilahdun, kun näen oppilaiden innostuvan, keksivän ja oivaltavan. Tunneilla kannustan heitä itseilmaisuun, itsensä ylittämiseen, rohkeaan kokeilemiseen ja ongelmanratkaisuun. Yhdessä harjoittelemme pitkäjänteistä työskentelyä käsityöprosessin alusta, ideoinnista ja suunnittelusta, aina tuotteen loppuun ja valmiiksi saattamiseen asti.

Kivointa on, että näitä elämässä tärkeitä taitoja voi oppia mukavan ja konkreettisen tekemisen äärellä!

Anna

Aira Rautianen

Nimeni on Aira ja olen ollut opettajana Taito käsityö- ja muotoilukoulussa yli 10-vuotta. Olen syntynyt Espoossa ja asunut lähes koko elämäni siellä. Käsillä tekeminen kaikkinensa on kiinnostanut minua ihan pienestä pitäen. Lapsena ja nuorena piirsin ja maalasin enemmän ja soitin myös viulua lyhyen aikaa. Suvussamme kaikki ovat olleet hyviä kädentaitajia, ja nuorena ajattelinkin, etten minä ainakaan ryhdy tähän ammattiin, toisin kuitenkin kävi.

Kiinnostus kaikkeen käsillä tekemiseen on minuun ohjelmoitu ominaisuus. Inspiroidun kaikesta kauniista. Luovuus ja asioihin heittäytyminen on minulle ominaista. Opetan Taiteen perusopetuksessa lapsia ja aikuisia. Minusta on ihana huomata, miten oppilaat löytävät itselleen merkityksekkään maailman käsillä tekemisen parista.

Olen huomannut, että jo pienellä koululaisella kädentaitojen toistuva harjoittelu 2 h/ vko lisää taitoja, verrattuna sellaisiin lapsiin jotka eivät tee käsillä mitään.

Olen myös joogaopettaja ja olen usein miettinyt, että käsillä tekeminen ja siihen keskittyminen vie meitä lähemmäs itseämme, keskittymisen tilaan, jossa ympäristö loittonee. Joogassa tällaista harjoitusta kutsutaan meditoinniksi. Vapaa-ajallani liikun mieluiten luonnossa, metsissä ja rannoilla ja mahdollisuuksien mukaan retkiluistelen.

Aira

Anna Lohko

Olen Anna ja asun Helsingissä. Tässä kaupungissa olen viettänyt jo yli kymmenen vuotta ja kaupungista on tullut kotini. Aina lukion loppuun saakka kasvoin Kuopiossa, jossa tykästyin jo kädentaitoihin. Varsinkin alakoulussa kävin Kuopion kansalaisopistolla ahkerasti tekemässä erilaisia käsitöitä, samaan tapaan kuin meillä Taidolla lapset käyvät Taiteen perusopetuksen käsityö-ja muotoilukoulussakin.

Vapaa-aikani ja työni on nivoutunut yhteen ammatinvalintojeni myötä. Minua ovat aina kiinnostaneet visuaaliset asiat, erilaiset tarinat ja polut. Tällä hetkellä vietän paljon aikaaliikkuvan kuvan parissa. Kuvaus kiehtoo ja sitä haluan opetella lisää.

Pidän myös kovasti saarista ja merenrannoista. Niissä oleilu rauhoittaa ja toisaalta sytyttää matkustamisen kipinän. Kuuntelen mielelläni musiikkia, kun puuhastelen. Tykkään liikkua joogan parissa, mutta nautin myös vauhdikkaammistakin treeneistä.

Ystävien näkeminen ilahduttaa!

Opetan TPO:ssa tällä hetkellä aikuisia. Kankaanpainanta ja värjäys ovat omimmat tekniikkani. Aikuisten syventävien ryhmän kurssi yhdistelee eri tekniikoita ja luova suunnittelutehtävä rakentui kauniin tekstin ympärille. Kurssin keskipiste on vaatteiden uudistamisessa tai niistä saatavien materiaalien hyödyntämisessä omassa työssä. Kaikki tekevät erilaisen projektin. On upeaa huomata, kuinka taitavia oppilaita minulla on. Heidän ajatuksensa ja ideansa kasvavat ja saavat uusia muotoja ja merkityksiä.

Käsitöiden parissa oppii niin tärkeitä ja jopa koskettavia asioita itsestä ja muista, sen lisäksi että se tuottaa joskus otsan rypistyksiäkin, mutta myös hurjasti iloa.

Anna


Saija Korpinen

Olen Saija ja työskentelen Tuusulan lasten- ja nuorten käsityön taiteen perusopetuksen opettajana. Asun Tuusulassa ja työskentelen ohjaajana Taito Etelä-Suomen Mäntsälän taitokeskuksessa. Olen aiemmin työskennellyt pitkään lasten ja nuorten parissa perhepäivähoitajana ja lastenhoitajana.

Nautin luonnosta ja vuodenaikojen vaihtelusta.

Lasten taiteen perusopetuksessa mielestäni parasta on, itse käsillä tekeminen. Kädentaidot auttavat tekijäänsä keskittymään, rentoutumaan ja ne kehittävät sekä luovuutta, että ongelmanratkaisutaitoja.

Minusta parasta on se, että lapset suunnittelevat annetuista aiheista oman näköisensä työt. Kun työssä näkyy oma kädenjälki, se saa minut aina hymyilemään ja iloiselle tuulelle. Tekniikat opetellaan yhdessä kokeilemalla, eikä lopputuloksen pidäkään olla tarkka ja täsmällinen - mallin mukainen, vaan ihastuttavan yritteliäs, missä näkyy - ilo tehdä ja opetella.

Saija

Tanja Valta

Olen Tanja ja työskentelen Taito Etelä-Suomen kösityö- ja muotoilukoulussa Hakunilan ryhmien opettajana.

Koulutukseltani olen tekstiilisuunnittelija ja työskentelen myös opetuksen ohessa kuosisuunnittelijana. Kuosieni aiheet vaihtelevat kukista pelkistettyihin geometrisiin pintoihin. Olet saattanut törmätä kuoseihini esimerkiksi Nanson mallistoissa.

Lapsia ja nuoria opettaessani, he ovat asiakkaitani ja pyrin suunnittelemaan opetusohjelman heidän näköiseksi. Opettaessa saan auttaa heitä löytämään omakohtaisen innostuksen luovaan työskentelyyn, ideoiden kehittelyyn ja ennakkoluulottomaan työskentelyyn. Pyrin pitämään oman työskentelyni vireen leikkimielisenä ja kokeilullisena ilman liiallista vakavuutta, jollaisen asenteen haluan tarjota myös opetuksessani.

Elämässäni kietoutuvat yhteen, niin työ, harrastukset kuin lapsiperheen arki. Vapaa-ajallani olen intohimoinen kukkien- ja luonnonharrastaja, joiden pariin pääsen tehdessäni ikebana-asetelmia, hoitaessani puutarhaa sekä liikkuessani luonnossa.

Tanja