DEMO
FI/ SE
 
 
 

Pirkka-lanka-päivä la 2.10.

Taito Shop Helsingissä vietetään Pirkka-lanka -päivää lauantaina 2.10 klo 10-17!

Tervetuloa tutustumaan Pirkka-langasta kudottuihin Helsinki-neuleiden mallitöihin sekä kuulemaan vinkit niiden neulontaan.

Pirkka-lanka on merkittävä osa suomalaista lankahistoriaa

Pirkka-lanka on Taito Pirkanmaan tuottama oma käsityölanka. Se on tuottanut käsityölankoja jo 1960-luvulta lähtien. Alkuvaiheen tuotekehitystä helpotti se, että Tampereen käsityökaupungissa oli lähes joka korttelissa joko lankavärjäämö tai kehräämö.

Taito Pirkanmaan lippulaivatuote, Pirkka-villalanka tuli markkinoille laajamittaisesti 70-luvun alussa. Laadukkaan langan takana on vuosikymmeniä jatkunut tuotekehitystyö, ja hillitystä värimaailmasta löytyy sävyjä varmasti jokaisen makuun.

Pirkka-langan laadun takana on oma villasekoitus, joka tehdään norjalaisen yhteistyökumppanimme kehräämössä. Suomessa tehdyn jatkojalostuksen osuus on kuitenkin suuri, yli puolet koko langan tuotantoketjusta ja tämän vuoksi saammekin kutsua sitä suomalaiseksi langaksi.

Pirkka-langat värjätään Hämeenkyrössä, pitkäaikaisen yhteistyökumppanimme PMK Värjäämö Oy:n padoissa. Värjäyksessä käytetään EU-standardien mukaisia värejä, ja toiminta on ympäristöviraston antamien ympäristöohjeiden mukaista.

Pirkka-lankojen laadun takaa myös yksitellen tarkistaminen ja vyöttäminen Taito Pirkanmaalla.

Pirkka-langat ovat kestäviä, kierrätettäviä eikä värjäysprosessi kuormita luontoa. Lankojen jalostaminen tapahtuu pienellä alueella, jolloin kuljetukset ovat mahdollisimman vähäisiä.

Taito Pirkanmaan Pirkka-villalangoissa on ihania sävyjä, joita on helppo yhdistellä keskenään. Lanka sopii monenlaisiin pintoihin, kuten kirjoneuleisiin ja palmikoihin.

Paksu Pirkka-lanka:

  • Paksu Pirkka sopii parhaiten käsinneulontaan, paksujen lankojen neulekoneille, kudontaan sekä huopiin.
  • DK-vahvuinen lanka: tex 285 x 2, 100 g, 175 m
  • Puikkosuositus 3½-4 on neulepaitaan hyvä, mutta esimerkiksi lapasiin suosittelemme 2½-3 puikkoja.
  • Tiheys: 21 s x 29 krs = 10 cm
  • Pehmeä 100 % villalanka
  • Tuulettamalla ja käsinpesten neule säilyy pitkään kauniina.
  • Pirkka-langan värivalikoimassa yli 80 väriä. Ohuessa ja paksussa Pirkassa on samat värit.