DEMO
FI/ SE
 
 
 

Havukoski ja Korso

TEKEMISTÄ - TAITOA - ILOISTA MIELTÄ

Opetuspaikat:
Taitokeskus Havukoski, Peltoniemenkuja 3, 01360 Vantaa
Taitokeskus Korso, Korsontie 18, 01450 Vantaa.
Tiedustelut: 050 3447 666 tai havukoski@taitoetelasuomi.fi

Taitotasot: aloittelija, osaaja ja taitaja. Taitotasot antavat suuntaa kurssien valinnalle. Ota rohkeasti yhteyttä; suurin osa kursseistamme sopii kaikille, myös aloittelijoille.

Aloittelija – Kurssi sopii kaikille taitotasosta riippumatta.
Osaaja – Kurssi on jo hiukan vaikeampi ja vaatii keskittymistä.
Taitaja – Kurssi on hieman haastavampi ja saattaa sisältää erikoistekniikoita.

Toivotamme myös alle 12-vuotiaat tervetulleiksi osallistumaan taitokursseillemme vanhemman seurassa. Vanhemmalta veloitamme kurssimaksun ja hänen seurassaan olevalta, alle 12-vuotiaalta lapselta puolet kurssimaksun suuruudesta. Yli 12-vuotiaat maksavat täyden kurssimaksun. Materiaalit veloitamme käytön mukaan.

Klikkaa kurssikohtaisesta linkistä niin pääset ilmoittautumaan.

 

Maalaa oma lankasi

Langan maalaaminen käy kätevästi, kun opit muutaman niksin. Voit värjätä valkoista lankaa tai hyödyntää lankakoriin käyttämättä jääneet langat, kuvioida ja uudistaa ne halutun värisiksi. Tule innostumaan tästä tekniikasta ja maalaamaan lankoja haluamallasi sävyillä. Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, ei vaadi aiempaa osaamista. Värin kiinnitys tapahtuu mikrossa tai värjäämme happoväreillä kattilassa. Väriaineet ostetaan kurssipaikalta, myös lankoja myynnissä.

Opetuspaikka: Taitokeskus Havukoski Peltoniemenkuja 3, 01360 Vantaa

Taitotaso: aloittelija ja osaaja
Aika: To 3.2.2022 klo 17.30-20
Hinta: 29 € + materiaalit
HUOM. Maksu paikan päällä
ILMOITTAUTUMINEN
: Ilmoittaudu Maalaa oma lankasi kurssille tästä.

Saaristo-varjostin

Aloitamme tekniikan opettelun alkeista ja opettelemme makrameetöissä käytettävät helpot perussolmut. Jo muutamalla makrameesolmulla voit valmistaa kauniita ja mielenkiintoisia tuotteita. Tunnelmallinen ja yksilöllinen varjostin on valmistettu ainoastaan yhtä perussolmua käyttäen! Varjostimesta tulee aina oman näköinen, kurssilla saat valita kotiisi sopivat värit ja materiaalit, kerromme myös niksit miten luot varjostimelle yksilöllisen muodon. Opittuasi perusteet, voit edetä haastavampiin töihin ja suunnitella omia malleja.

Kurssilla voi tehdä myös seinävaatteita, amppeleita, hyllykköä tai yrttikeinua. Ilmoittautumisen jälkeen ota yhteyttä taitokeskukseen (havukoski@taitoetelasuomi.fi) jos haluat valita mallin ja värin etukäteen. Materiaalia voi ostaa taitokeskuksesta.

Opetuspaikka: Taitokeskus Havukoski, Peltoniemenkuja 3, 01360 Vantaa

Taitotaso: aloittelija ja osaaja
Aika: La 12.2.2022 klo 12-15
Hinta: 33 € + materiaalit
HUOM. Maksu paikan päällä
ILMOITTAUTUMINEN: Ilmoittaudu Saaristo-varjostin kurssille TÄSTÄ.

Kehrä - kattaustekstiilit

Pyöreällä tabletilla piristät kattauksen. Opittuasi uuden punontatekniikan, voit valmistaa oman värisiä ja kokoisia tabletteja kaikkiin tilanteisiin. Tällä punontatekniikalla on perinteisesti valmistettu pyöreitä tabletteja ja tuotteita kaislasta. Värikkään lisän tekniikkaan ja tuotteisiin saamme materiaalivalinnalla, teemme tabletin paperinarusta. Voit valmistaa pienen tai suuren työn, leikitellä väreillä tai sovitella sävyn kodin muun värimaailman kanssa.

Opetuspaikka taitokeskus Korso, Korsontie 18

Taitotaso: Osaaja
Aika: Ti 15.2.2022, klo 17.30-20.30
Hinta: 33 € + materiaalit
HUOM. Maksu paikan päällä
ILMOITTAUTUMINEN: Ilmoittaudu kehrä-kattaustekstiilit kurssille TÄSTÄ.

Makrameen perusteet

Aloitamme tekniikan opettelun alkeista ja opettelemme makrameetöissä käytettävät helpot perussolmut. Jo muutamalla makrameesolmulla voit valmistaa kauniita ja mielenkiintoisia tuotteita. Tunnelmallinen ja yksilöllinen Saaristo-varjostin on valmistettu ainoastaan yhtä perussolmua käyttäen! Varjostimesta tulee aina oman näköinen, kurssilla saat valita kotiisi sopivat värit ja materiaalit, kerromme myös niksit miten luot varjostimelle yksilöllisen muodon. Opittuasi perusteet, voit edetä haastavampiin töihin ja suunnitella omia malleja. Aikaisemmin makrameeta tehneet voivat valita vaativamman mallin. Kurssilla voi tehdä myös seinävaatteita, amppeleita, hyllykköä tai yrttikeinua. Ilmoittautumisen jälkeen ota yhteyttä taitokeskukseen (havukoski@taitoetelasuomi.fi) jos haluat valita mallin ja värin etukäteen. Materiaalia voi ostaa taitokeskuksesta.

Opetuspaikka: Taitokeskus Korso, Korsontie 18, 01450 Vantaa

Taitotaso: aloittelija ja osaaja
Aika: La 12.3.2022. klo 12-15
Hinta: 33 € + materiaalit
HUOM. Maksu paikan päällä
ILMOITTAUTUMINEN
: Ilmoittaudu Makrameen perusteet kurssille TÄSTÄ.

Sisustuskori rottingista

Kokeile jotakin uutta, uusia koreja ja korimalleja ei voi koskaan olla liikaa.
Tätä maalaismaista koria kutsutaan myös tupakkakoriksi, se on perinteinen malli menneeltä ajalta, sieltä missä tupakanlehtiä kerättiin ja korit saivat olla harvoja - niissä lehdet kuivuivat ja säilyivät ilmavasti. Kori syntyy helpolla tekniikalla lyhyistä rottinkikuidun säikeistä. Reunan huolittelu viimeistelee tämän helpon korin, aseta kori seinälle somisteeksi tai täytä se tärkeillä tavaroilla

Opetuspaikka: Taitokeskus Havukoski, Peltoniemenkuja 3, 01360 Vantaa

Taitotaso: aloittelija
Aika: To 17.3.2021 klo 17.30-20.30
Hinta: 33 € + materiaalit
HUOM. Maksu paikan päällä
ILMOITTAUTUMINEN: Ilmoittaudu Sisustuskori rottingista kurssille TÄSTÄ.

Kynttilälyhty tai varjostin rottingista

Tuttu rottinkimateriaali taipuu myös lampunvarjostimeen tai kynttilälyhtyyn. Valitse rottingin väri (vaalea tai tumma) omaan sisustukseesi sopivaksi ja puno kurssillamme tämä helppo mutta näyttävä ja yksilöllinen varjostin. Kynttilälyhty punotaan lasisen purkin päälle, ihanan turvallinen ja tunnelmallinen elokuun iltoihin.

Opetuspaikka taitokeskus Havukoski, Peltoniemenkuja 3

Taitotaso: osaaja
Aika: La 9.4.2022 klo 11-15
Hinta: 36+ materiaalit
HUOM. Maksu paikan päällä
ILMOITTAUTUMINEN: Ilmoittaudu Kynttilälyhty ja varjostin kurssille TÄSTÄ.

Huiskat ja sudit

Kurssilla valmistamme erilaisia muruharjoja, suteja ja huiskia luonnonmateriaaleista. Kuituniput kootaan varressa yhteen valitsemillasi langoilla ja lankaväreillä. Kurssilla opettelemme varsien sidonnassa käytettäviä erilaisia solmuja, tapoja ja tekniikoita.
Huiska on perinteisen lakaisuluudan muotoon sidottu harja, jolla saat kätevästi lakaistua muruset pöydältä. Huiska sidotaan bassinakuidusta.
Riisinjuuresta ja bassinakuidusta valmistettavat sudit soveltuvat hyvin mm. grillin ja valurautapannun puhdistukseen sekä juuresten pesuun. Kaikki huiskat, sudit ja harjat ovat ihania sisustuksessa ja koristeita keittiössäsi.

Opetuspaikka: Taitokeskus Korso, Korsontie 18, 01450 Vantaa

Taitotaso: aloittelija ja osaaja
Aika: La 7.5.2022, klo 12-15
Hinta: 33 € + materiaalit
HUOM. Maksu paikan päällä
ILMOITTAUTUMINEN: Ilmoittaudu Harjat ja sudit kurssille TÄSTÄ.