DEMO
FI/ SE
 
 
 

Hiekkaharju

TEKEMISTÄ - TAITOA - ILOISTA MIELTÄ

Taitokursseilla pääset valmistamaan ajankohtaisia sekä trendikkäitä tuotteita itselle tai lahjaksi. Taitokursseilla on luvassa mielenkiintoista tekemistä hyvässä ja innostavassa seurassa.

Opetuspaikka: Taitokeskus Hiekkaharju, Leinikkitie 22 B, 01350 Vantaa.
Tiedustelut: puh. 050 3451 296 tai hiekkaharju@taitoetelasuomi.fi

Taitotasot: aloittelija, osaaja ja taitaja. Taitotasot antavat suuntaa kurssien valinnalle. Ota rohkeasti yhteyttä; suurin osa kursseistamme sopii kaikille, myös aloittelijoille.

Aloittelija – Kurssi sopii kaikille taitotasosta riippumatta.
Osaaja – Kurssi on jo hiukan vaikeampi ja vaatii keskittymistä.
Taitaja – Kurssi on hieman haastavampi ja saattaa sisältää erikoistekniikoita.

Toivotamme myös alle 12-vuotiaat tervetulleiksi osallistumaan taitokursseillemme vanhemman seurassa. Vanhemmalta veloitamme kurssimaksun ja hänen seurassaan olevalta, alle 12-vuotiaalta lapselta puolet kurssimaksun suuruudesta. Yli 12-vuotiaat maksavat täyden kurssimaksun. Materiaalit veloitame käytön mukaan.

Tutustu tarjontaan ja ilmoittaudu kurssikohtaisesta linkistä.

Toteutamme osan kursseista opintokeskus Siviksen tuella.


 

Luovasti kirjoen

Kurssilla leikittelemme muodoilla, väreillä ja materiaaleilla sekä piirrämme neulalla ja langalla vapaasti kuvioita kankaalle. Opettelemme aluksi helppoja kirjontapistoja sekä tutustumme tarvittaviin välineisiin ja materiaaleihin. Voit myös kuvioida käyttämääsi pohjakangasta maalaamalla tai leimailemalla tai aplikoida kirjontapohjalle paloja muista kankaista. Suunnittelemme ja valmistamme luovasti kirjoen pieniä töitä. Tarvitset mukaasi palan tukevaa puuvilla- tai pellavakangasta, joka voi olla myös esim. vanha astiapyyhe, pöytäliina, vaate tai kuviollinen painokangas, sekä haluamasi värisiä muliini- tai helmilankoja. Materiaaleja ja muita tarvikkeita voit ostaa myös taitokeskuksesta, ja kirjontakehikon saat tarvittaessa lainaksi taitokeskuksesta.

Taitotaso: Aloittelija
Ajankohta: To 9.3., 23.3. ja 30.3. klo 17.30-19.45
Hinta: 53 € + materiaalit
Opettaja: Tiina Valaranta
HUOM. Maksu paikan päällä
ILMOITTAUTUMINEN: Ilmoittaudu Luovasti kirjoen -kurssille TÄSTÄ

Pyörre ja Hyrrä -varjostimet

Tyylikkäiden ja suomalaiseen kotiin sopivien Pyörre- ja Hyrrä-varjostimien suosio jatkuu. Pyörre- ja Hyrrä-varjostimet ovat osa Taitojärjestön Tekemisen iloa -mallistoa. Kurssilla punomme kehikon päälle tyylikkäät varjostimet selluloosakuituisesta nauhasta. Sinulla on valittavanasi kolme erilaista mallia ja neljä väriä. Näillä tunnelmallisilla varjostimilla uudistat helposti kodin ilmettä, varjostimet luovat kotiisi taianomaisen valon ja varjojen leikin.
Kurssilla pääset hyvään alkuun työskentelyssä, ja osa punontatyöstä tehdään kotona.

Taitotaso: Aloittelija, osaaja, taitaja
Aika: Ke 5.4. klo 17.30-18.15 ja ke 12.4. klo 17.30-19.45.
Hinta: 35 € + materiaalit mallin ja koon mukaan 29€ / 39 €.
Opettaja: Tiina Valaranta
HUOM. Maksu paikan päällä
ILMOITTAUTUMINEN:Ilmoittaudu kurssille Pyörre ja Hyrrä -varjostimet TÄSTÄ

Punch needle -tuftaus 2 TÄYNNÄ!

Piirrä vapaat viivat ja mielenkiintoiset muodot tai valmista oma työsi suunnittelemiemme mallien mukaan. Opit kurssilla neulalla tuftaamisen perusteet. Punch needle eli neulatuftaus on helppo ja nopea tapa valmistaa kodin sisustustekstiilejä. Voit valmistaa työstäsi tyynyn, pienen seinätekstiilin tai pannunalustan. Työ valmistuu kätevästi kehikon ja Punch needle -neulan avulla, jotka saat kurssin ajaksi lainaan. Meillä on myynnissä Oxford-tuftausneuloja, pohjakangasta ja työskentelyyn soveltuvia villalankoja.

Taitotaso: Aloittelija, osaaja, taitaja
Aika: Ti 25.4. klo 17.30-20.30 ja ti 9.5.klo 17.30-19
Hinta: 41 € + materiaalit oman käytön mukaan
Opettaja: Tiina Valaranta
HUOM. maksu paikan päällä

ILMOITTAUTUMINEN: Ilmoittaudu kurssille punch needle -tuftaus 2 TÄSTÄ

Tekemisen iloa: Saviset sisustusruukut

Nyt saat laittaa kädet saveen ja muotoilla! Saven muotoilu on luovaa ja rentouttavaa. Kurssilla saat suunnitella ja muotoilla käsin oman astiasi esim. rasian, amppelin tai kulhon. Ruukku viimeistellään paperinarulla tai muulla kuidulla virkaten tai ommellen. Kurssikertojen välissä astian pinta viimeistellään kotona ja toisella kurssikerralla siihen lisätään tekstiiliosat; langat, kuidut tai paperinarut. Käytettävä savi on ilmakuivuvaam, ja savea on saatavilla eri väreissä.
Ruukkua valmistetaan kotona kurssikertojen välissä.

Taitotaso: aloittelija, osaaja
Aika: Ke 26.4. ja 10.5. klo 17.30-19.45
Hinta: 41 € + materiaalit n. 20 € (sis. 1 kg savea, narut ja lakka)
Opettaja: Tiina Valaranta
HUOM. Maksu paikan päällä
ILMOITTAUTUMINEN: Saviset sisustusruukut -kurssille TÄSTÄ

Huiskat ja sudit luonnonmateriaaleista

Kurssillamme opit tekniikat, joilla valmistat erilaisia patasuteja ja muruharjoja riisinjuuresta, arenga- ja bassina-kuiduista. Huiska on perinteisen lakaisuluudan muotoon sidottu harja, jolla saa kätevästi lakaistua muruset pöydältä, roskat pois matoista ja lumet kengistä. Se on myös kaunis koriste keittiössä, terassilla tai mökillä. Sudit soveltuvat hyvin grillien ja valurautapannujen puhdistukseen ja juuresten pesuun. Nämä ovat ihania sisustuksessa ja koristeena keittiössäsi. Materiaalit suteihin ja huiskiin voit ostaa taitokeskuksesta.

Taitotaso: Aloittelija, osaaja, taitaja
Aika: Ke 3.5. klo 17.30-20.30.
Hinta: 35 € + materiaalit 5-8 €/työ
Opettaja: Tiina Valaranta
HUOM. maksu paikan päällä
ILMOITTAUTUMINEN:Ilmoittaudu huiskat ja sudit luonnonmateriaaleista -kurssille TÄSTÄ