DEMO
FI/ SE
 
 
 

Tammikuun ikkunanäyttelyssä T:mi Erja Tanskanen


Tuotteistani Pikkulaineita ja uutuutena Pärskeitä on myynnissä Taito Shop Helsingin ikkunanäyttelyn yhteydessä joulukuun ajan.


Aloitin Pikkulaineiden suunnittelun, kun sain hartiani ja vasemman käsivarteni kipeäksi liiasta kutomisesta. Lämpimästä alpakasta kangaspuilla kutomani hartialämmitin helpotti kipua. Sen vuoksi ajattelin, että tästä ponchosta voisi olla iloa vaikka tietokoneella työskentelevälle, jonka hartiat ovat kipeytyneet. Koska poncho on pieni, se ei ole liian lämmin, jolloin sitä voi käyttää sisätiloissa. Se mahtuu myös takin alle, jolloin ei tarvitse erillistä kaulahuivia. Avaamalla vetoketjun kokonaan ja taittamalla ponchon pituussuunnassa, siitä saa myös paksun kaulahuivin. Alpakka on erittäin lämmin materiaali. Se on seitsemän kertaa lämpimämpää kuin lampaanvilla. Pikkulaineessa on kaksi kerrosta ja se on käännettävä. Näin yhdestä Pikkulaineesta saa kaksi erilaista ponchoa. Myös vetoketjun vedin on käännettävä.


Pärske on hyvin lämmin ja pehmeä poncho, josta saa vetoketjujen avulla ponchon lisäksi villapaidan ja kaulurin huppuineen. Ponchon Pärskeestä saa, kun etu- ja takakappaleet kiinnittää yhteen vetoketjuilla.

Jos taas kiinnittää yhteen etukappaleiden vetoketjut ja takakappaleiden vetoketjut, Pärskeestä saa hapsuhihaisen villapaidan.

Hupullisen kaulurin Pärskeestä saa jos vetää villapaidan toisen hihan toisen hihan sisälle ja taittaa hapsureunat kauluriksi. Sisemmän reunan voi sen jälkeen nostaa tarvittaessa päähineeksi.


Pärskeet olen kutonut kampavillaloimeen pääosin alpakkaa tai mohairia sisältävällä lenkkilangalla, jonka ansiosta pinta näyttää vedeltä, johon räiskyvä vesi tai sade muodostaa pärskeitä. Pärskeessä on kaksi puolta: pörröinen karstattu puoli ja lenkkilankapuoli, joita vaihtamalla Pärskeestä saa erinäköisen asun. Sen mahdollistavat vetoketjut, joiden vedin on käännettävä.

Suunnittelen ja valmistan käsityönä itse kaikki tuotteeni alusta loppuun.

Erja Tanskanen

www.erjatanskanen.fi