DEMO
FI/ SE
 
 
 

Lahti

TEKEMISTÄ - TAITOA - ILOISTA MIELTÄ

Taitokursseilla pääset valmistamaan ajankohtaisia ja trendikkäitä tuotteita itselle tai lahjaksi. Taitokursseilla on luvassa mielenkiintoista tekemistä hyvässä ja innostavassa seurassa.

Opetuspaikka
: Taitokeskus Lahti, Vesijärvenkatu 19, 15140 Lahti
Tiedustelut: puh. 044 - 4934 700, outi.heino@taitoetelasuomi.fi

Taitotasot: aloittelija, osaaja ja taitaja. Taitotasot antavat suuntaa kurssien valinnalle. Ota rohkeasti yhteyttä; suurin osa kursseistamme sopii kaikille, myös aloittelijoille.

Aloittelija – Kurssi sopii kaikille taitotasosta riippumatta.
Osaaja – Kurssi on jo hiukan vaikeampi ja vaatii keskittymistä.
Taitaja – Kurssi on hieman haastavampi ja saattaa sisältää erikoistekniikoita.

Toivotamme myös alle 12-vuotiaat tervetulleiksi osallistumaan taitokursseillemme vanhemman seurassa. Vanhemmalta veloitamme kurssimaksun ja hänen seurassaan olevalta, alle 12-vuotiaalta lapselta puolet kurssimaksun suuruudesta. Yli 12-vuotiaat maksavat täyden kurssimaksun. Materiaalit veloitamme käytön mukaan.

Tutustu tarjontaan ja ilmoittaudu sähköpostilla tai soittamalla.

Osan kursseista toteutamme Opintokeskus Siviksen tuella. 

Tekemisen iloa: Saviset sisustusruukut

Nyt saat laittaa kädet saveen ja muotoilla! Ruukku viimeistellään paperinarulla tai muulla kuidulla. Saven muotoilu on luovaa ja rentouttavaa. Kurssilla saat suunnitella ja muotoilla käsin oman astiasi. Kurssikertojen välissä astian pinta viimeistellään ja toisella kurssikerralla siihen lisätään tekstiiliosat; langat, kuidut tai paperinarut.

Taitotaso: osaaja
Ajankohta: to 25.8.klo 17.30-20.30 ja la 17.9.klo 12.00-15.00
Hinta: 48 € + käytetyt materiaalit
Maksutapa: VAIN PAIKAN PÄÄLLÄ
Lisätietoja: outi.heino@taitoetelasuomi.fi tai 044 4934700
Ilmottadu tästä.

Huiskat ja sudit luonnonmateriaaleista

Kurssilla valmistamme erilaisia muruharjoja, suteja ja huiskia luonnonmateriaaleista. Kuituniput kootaan varresta yhteen valitsemillasi langoilla ja väreillä. Kurssilla opettelemme varsien sidonnassa käytettäviä erilaisia solmuja, tapoja ja tekniikoita.

Huiska on perinteisen lakaisuluudan muotoon sidottu harja, jolla saat kätevästi lakaistua muruset pöydältä, roskat pois matoista ja lumet kengistä. Huiskan voit sitoa joko aranga- tai bassinakuidusta.

Aranga- ja bassinakuidusta valmistettavat harjat soveltuvat hyvin mm. grillin ja valurautapannun puhdistukseen sekä juuresten pesuun.

Kaikki huiskat, sudit ja harjat ovat ihania sisustuksessa ja koristeita keittiössäsi.

Kuituja ja materiaaleja on ostettavissa kurssipaikalla. Lähetämme ilmoittautuneille lisää ohjeistusta kurssille valmistautumisesta.

Taitotaso: aloittelija
Ajankohta: la 15.10. klo 12.00-15.00
Hinta: 33 € + materiaalit 5-7 €/kpl
Maksutapa: VAIN PAIKAN PÄÄLLÄ.
Lisätietoja ja mahdolliset peruutukset: outi.heino@taitoetelasuomi.fi tai 044 4934700

Ilmoittaudu tästä.


Himmelit eri tekniikoin

Voit valmistaa kanssamme perinteisen tai modernin himmelin, materiaalina on mm. järviruoko. Himmeli voi koristaa kotia vuodenajasta riippumatta, tehdään siitä nyt oman näköinen - perushimmelin voi koristaa vanhan perinteen mukaan mm. helmin, lankatupsuin, tilkuin tai vaikka kristallein. Valittavanasi on useita erilaisia malleja ja materiaaleja himmelin valmistukseen ja viimeistelyyn.

Taitotaso: aloittelija
Ajankohta: la 12.11. klo 12.00-15.00
Hinta: 33 € + materiaalit
Maksutapa: VAIN PAIKAN PÄÄLLÄ.
Lisätietoja ja mahdolliset peruutukset: outi.heino@taitoetelasuomi.fi tai 044 4934700

Ilmoittaudu tästä.

Makramee ja makraweaving

Yhdistämme kahta eri tekniikkaa - makrameeta ja kudontaa. Tällä kurssilla valmistamme seinätekstiilin. Aloitamme opettelemalla makrameetekniikan perussolmut ja solmimme niillä pohjan. Pohjan päälle kudomme erilaisia pintoja, eri tekniikoin ja erilaisilla langoilla, paksuilla ja pehmeillä tai kiiltävillä ja ylellisillä. Lanka- ja värivalinnoilla seinätekstiilistä tulee varmasti yksilöllinen ja omaan kotiin sopiva.

Ilmoittautuneille lähetämme lisää ohjeistusta materiaaleista ja valmistautumisesta kurssille.

Taitotaso: aloittelija, osaaja ja taitaja
Ajankohta: to 8.12. klo 17.30-20.30
Hinta: 33 € + materiaalit
Maksutapa: MAKSU VAIN PAIKAN PÄÄLLÄ
Lisätietoja ja mahdolliset peruutukset: outi.heino@taitoetelasuomi.fi tai 044-4934700

Ilmoittaudu tästä.


Punch needle -tuftaus

Kurssillamme voit valmistaa työn tarvikepaketista tai tehdä oman mallin. Tässä tekniikassa kuvioilla ja kuviomuodoilla ei ole rajoja, voit luonnostella vapaasti kaarevia muotoja, suuria pintoja tai pieniä yksityiskohtia. Kurssilla opit tuftauksen perusteet tai voit ohjatusti toteuttaa haastaviakin malleja. Valmista esimerkiksi seinätekstiili tai taulu.

Kurssilla saat käyttöösi tuftausneulan ja halutessasi voit ostaa sen omaksi. Kurssipaikalla on myynnissä tarvikepaketteja, pohjakangasta ja tuftaukseen sopivia lankoja. Ilmoittautuneille lähetämme lisää ohjeistusta kurssille valmistautumisesta.

Taitotaso: aloittelija
Ajankohta: la 10.12.klo 10.00-14.45
Hinta: 39 € + käytetyt materiaali
Lisätietoja: outi.heino@taitoetelasuomi.fi tai 044 4934700

Ilmoittaudu tästä.

Kynttiläpaja

Kynttilä on täynnä tunnelmaa, räsymattomaiset raidat luovat kodikkaan valon, mielen täyttävät lämpö ja hyvä olo. Räsymattokynttilät syntyvät raita raidalta ja siinä välissä ehdit valmistaa vaikka mehiläisvahasta kynttilöitä tai muotoilla ja dippailla sytykeruusuja.

Taitotaso: aloittelija
Ajankohta: to 15.12. klo 17.30-19.45
Hinta: 29 € + materiaalit
Maksutapa: MAKSU VAIN PAIKAN PÄÄLLÄ
Lisätietoja ja mahdolliset peruutukset: outi.heino@taitoetelasuomi.fi tai 044 4934700

Ilmoittaudu tästä.