DEMO
FI/ SE
 
 
 

YHDESSÄ JA ERIKSEEN – käsityössä on voimaa

Malmitalon aulassa 4.3.–11.4.2023

Taito Etelä-Suomen aikuisten käsityö- ja muotoilukoulun oppilaiden suunnittelema ja toteuttama näyttely sekä työpaja, joka toteutettiin opintojen palveluympäristö jaksolla. Jakson alussa pohdittiin hyvinvointia, kokemuksellisuutta ja asiakaslähtöisyyttä, yhdessä ryhmän kanssa suunniteltiin ja toteutettiin projekti, johon valittiin yhdessä asiakas / kohde. Työskentely oli asiakaslähtöistä ja yhdessä ryhmässä työskentelyä. Opintojakso oli prosessi, jossa hyödynnettiin palvelumuotoilun menetelmiä sekä opintojakson tavoitteena oli hyödyntää aiemmin opittuja käsityötekniikoita luovasti ja innovatiivisesti sekä suunnitella yhdessä taiteellisia ilmaisukeinoja hyödyntäen palveluympäristökokonaisuus. Jaksolla kehittyivät taidot ja muotoilu, pohdittiin yhteiskuntaa ja kulttuuria sekä hyödynnettiin taiteiden ja tieteiden välisyyttä.

Ryhmän asiakkaaksi valikoitui Malmitalo, joka on opiskelijoille tuttu paikka opiskelujen myötä. Yhteisteos koostuu kuudesta palapelin palasta, jossa jokainen suunnitteli ”omakuvan” valitsemillaan käsityötekniikoilla ja materiaaleilla. Vihreä väri yhdistää palat toisiinsa.

Näyttelyn ”Yhdessä ja erikseen – käsityössä on voimaa” avajaisten yhteydessä 4.3.2023 klo 13–15 järjestämme työpajan ”Millainen pala sinä olet?”

Tervetuloa tutustumaan teokseen ja osallistumaan työpajaan!