DEMO
FI/ SE
 
 
 

Syksyn 2019 taitokurssit Helsingissä

TEKEMISTÄ - TAITOA - ILOISTA MIELTÄ

Taitokurssien opetuspaikka on CraftCorner, Eteläesplanadi 4, Helsinki.

Tiedustelut 044 5569 324 tai 050 3508 470


Klikkaa kurssin tai pajan nimeä niin pääset ilmoittautumaan.


Kurssi: Kudottu koru

Koru kudotaan loistavilla metallilangoilla, väreissä hehkuvat pronssi-, kupari- ja hopea, tätä ei voi vastustaa. Voit valmistaa rannekorun tai riipuksen.

Aika: La 21.9.2019 klo 13-16
Hinta: 30 € + materiaalit

Kurssi: Kuvioi kangasta - Block Printing

Tekemisen iloa -mallisto, lisänä kuviointia sashiko-kirjonnalla

Kurssilla opit ainakin kaksi uutta tekniikkaa! Kaiverramme leimasinpalat, sommittelemme kuviopinnan ja painamme kuviot kankaalle. Annamme työn kuivua rauhassa ja toisella kokoontumiskerralla viimeistelemme pinnan Sashiko-kirjonnoilla.

Aika: Ma 16. ja 23.9 klo 17.30-20.30
Hinta: 45 € + materiaalit

Paja: Helpot pipot

Taitopajassa pääset alkuun helpon pipon tekemisisestä joko neuloen tai virkaten. Ihanilla luonnonvärisillä SeVilla -langoilla. Langat ovat värjäämättömästä suomenlampaan villasta kehrättyä lankaa. Suomenlampaanvillalle ominaista on langan pehmeys ja kiiltävyys. Villoja on käsitelty kaikissa valmistusvaiheissa hellävaraisesti ja viimeistelyyn on käytetty ainoastaan koinsuojausta, joten villan luonnolliset ominaisuudet ovat säilyneet langassa mahdollisimman hyvin.  

Aika: Ti 24.9. klo 17.30-20
Hinta: 16 € tai Taitoedulla + materiaalit

Kurssi: Laukku korkkikankaasta

Korkkikangas on uusi, kestävä materiaali suoraan luonnosta. Yhdistämme korkkikankaaseen kangasta ja ompelemme erikokoisia, toimivia kasseja ja laukkuja moneen menoon.

Aika La 28.9. klo 11-16
Hinta: 36 €+ materiaalit

Kurssi: Punottu tuolinpäällinen ja tyyny

Ompelemme ja punomme tuolinpäällisen ja tyynyn. Istuinosan voit kiinnittää vanhaan tai uuteen jakkaraan. Myös irtopäällinen mahdollinen. Tyyny samoista materiaaleista täydentää kokonaisuutta. Voit tuoda oman pehmeän ja joustavan materiaalin. Taitokeskuksesta voit ostaa huopakangasta, väritoive 2 viikkoa ennen kurssin alkua.

Aika: La 12.10. klo 11-16
Hinta: 36 € + materiaalit

Paja: Kauluri ja Domino-lapaset

Yksinkertainen on aina kaunista. Kauluri on suora kappale, jonka neulepinta tekee siitä mielenkiintoisen mutta helposti valmistettavan. Domino-lapaset ovat kuin ruutuleikki raidoilla ja väreillä, alkuun päästyäsi et halua lopettaa neulomista!

Aika: Ke 16.10. klo 17.30-20
Hinta: 16 € tai Taitoedulla + materiaalit

Kurssi: Kide -himmelivarjostin

Kokoamme mielenkiintoisen ja valoa kauniisti heijastavan pinnan lasiputkista. Asetamme työn lasisen pohja-astian päälle, valosarja viimeistelee tuotteen.

Aika: Ti 22.10. klo 17.30-20.30
Hinta: 30 €+ materiaalit

Kurssi: Kämmekkään ja päähine ommellen

Syksyn tullessa on kiva vetää pipo päähän ja laittaa jotakin lämmintä käsiin. Kurssilla ompelet päähineen ja kämmekkäät, ne valmistuvat helpommin kuin uskotkaan!


Aika: Ma 4.11. klo 17.30-20.30
Hinta: 30 € + materiaalit

Kurssi: Laukku nahkapaperista

Muokkaamme ja kuvioimme nahkapaperia, valmistamme yksilöllisiä tuotteita, laukkuja, pussukoita ja koreja.

Aika: Ma 11.11. klo 17.30-20.30
Hinta: 30 € + materiaalit

Kurssi: Himmelit eri materiaaleista

Kurssilla pääset valmistamaan himmelin oman valintasi mukaan seuraavista vaihtoehdoista ruoko-, lasiputki-, ja pillihimmeleitä.

Aika: Ma 18.11. klo 17.30-20.30
Hinta: 30 € + materiaalit

Kurssi: Kranssit luonnonmateriaaleista

Sidomme kranssin erilaisista luonnonmateriaaleista. Kranssin voit ripustaa ulko-oveen, sisälle seinälle tai asettaa vaikka pöytäkorsiteeksi. Käytämme erilaisia havuja, oksamateriaaleja ja muista talviseen kranssiin sopivia kasveja. Voit halutessasi koristella kranssin esim kävyillä, kauniilla rusetilla tai kauniilla lasikoristeella. Aiempaa kokemusta kranssinsitomisesta ei tarvita

Aika: La 16.11. klo 11-15
Hinta: 33 € + materiaalit

Kurssi: Kudottu koru

Koru kudotaan loistavilla metallilangoilla, väreissä hehkuvat pronssi-, kupari- ja hopea, tätä ei voi vastustaa. Voit valmistaa rannekorun tai riipuksen.

Aika: To 21.11. klo 17.30-20.30
Hinta: 30 € + materiaalit

Joulu käsillä paja: Räsymattokynttilät

Räsymaton iloinen tunnelma välittyy taitopajassamme valmistettavassa kynttilässä. Valamme pieniä kapearaitaisia pöytäkynttilöitä. 

Aika: La 23.11. klo 11-15.
Hinta: Taitoedulla tai 16 € + materiaalit

Joulu käsillä paja: Kortit

Joulukortin kuviot pistellään kierrätyspaperiselle pohjalle. Enkelit, himmelit, kuuset ja tähdet syntyvät langoilla, helmillä ja muilla lisätarvikkeilla. Materiaalia voi ostaa taitokeskuksesta.

Aika: To 28.11. klo 17.30-20
Hinta: Taitoedulla tai 16 € + materiaalit

Kurssi: Joulukukka-asetelmat

Teemme joulukukkaistutuksen kakkuvuokaan. Käytössämme on joulun sipulikukkia, kuten esimerkiksi amaryllis tai hyasintti. Viimeistelemme istutuksen sammaleella ja kauniilla koristeilla, esim joulupalloilla. Hyödynnä koristeeksi myös kotona olevat joulukoristevarastosi. Tuo kakkuvuoka ja mieleiset koristeet ja mukanasi. Kasvit ja muut tarvikkeet saat kurssipaikalta.

Aiempaa kokemusta kukkaistutuksien tekemisestä ei tarvita.

 Aika: La 14.12. klo 11-14
Hinta: 30 € + materiaalit