DEMO
FI/ SE
 
 
 

Kevään taitokurssit Helsingissä

TEKEMISTÄ - TAITOA - ILOISTA MIELTÄ

Taitokurssien opetuspaikka on CraftCorner, Eteläesplanadi 4, Helsinki.

Tiedustelut: suunnittelijaopettaja Anna Siekkinen (anna.siekkinen@taitoetelasuomi.fi / 044-4910998)

Klikkaamalla kurssin nimeä pääset ilmoittautumaan.

Taitokurssien maksutavat. 

Tekemisen iloa! Terho-kori

Terho-korista on jo muodostunut klassikko! Terho-kori on säilytin, mihin voit vaikka päivän ajaksi piilottaa puikoilla olevan käsityön tai aseta kori eteiseen ja täytä villasukilla, huiveilla, pipoilla ja lapasilla. Valmistamme korin luonnonmateriaaleista, juutista ja pellavakankaasta, kurssilla letitämme, punomme ja ompelemme. Värivalinnoilla saat korista juuri omaan sisustukseesi sopivan.

Ilmoittautuneille lähetämme lisää ohjeistusta materiaaleista ja valmistautumisesta kurssille. Koria valmistetaan kotona kurssikertojen välissä.Tekemisen iloa! Pyörre- ja Hyrrä-varjostin

Tyylikkäiden ja suomalaiseen kotiin sopivien Pyörre- ja Hyrrä -varjostimien suosio jatkuu. Pyörre- ja Hyrrä-varjostimet ovat osa Taitojärjestön Tekemisen iloa -mallistoa. Kurssilla punomme kehikon päälle tyylikkäät Pyörre- ja Hyrrä-varjostimet. Sinulla on valittavanasi kolme erilaista mallia ja useita värityksiä. Syksy on sisustamisen aikaa ja näillä tunnelmallisilla varjostimilla uudistavat helposti kodin ilmettä, varjostimet luovat kotiisi taianomaisen valon ja varjojen leikin.

Kurssilla pääset hyvään alkuun ja osa punontatyöstä tehdään kotona. Varjostinta valmistetaan kotona myös kurssikertojen välissä.

Ilmoittautuneille lähetämme lisää ohjeistusta materiaali- ja mallivalinnoista ennen kurssin alkua.Posliinikorut

Pilkomme, vasaroimme ja paloittelemme posliinia - kuppeja, lautasia, kulhoja ja koriste-esineitä. Palasista suunnittelemme, hiomme ja kokoamme yksilöllisen korun.

Kurssin ensimmäisellä kokoontumiskerralla suunnittelemme korut ja pilkomme niitä varten sopivan kokoiset kappaleet. Korun reunojen hiomisen saat tehdä sen jälkeen ohjatusti ja yksilöllisesti taitokeskuksessa. Saat varata itsellesi sopivan ajan ja tehdä hiontatyön rauhassa, ilman tiukkaa aikataulua. Kurssilaisten käytössä on 2 hiontalaitetta ja hiontatyö tehdään taitokeskuksessa 2 viikon kuluessa kurssin ensimmäisestä kokoontumiskerrasta. Koruun liitetään ripustuslenkit esim.riipusnauhalle tai korvakorulenkeille.

Ota mukaan kurssille omia kahvikuppeja, lautasia tai muita posliiniesineitä. Varaudu siihen, että ihan kaikki valitsemasi posliinit eivät sovellu työstettäväksi, ota mukaasi muutamia vaihtoehtoja. Lähetämme ilmoittautuneille lisää ohjeistusta mukaan otettavista materiaaleista. Kurssipaikalla on käytettävänäsi jonkin verran posliinia ja lisäksi koruihin tarvittavat materiaalit.Anemone-ryijy

Anemone – Valkovuokko on Uudenmaan maakuntakukka.
Anemone-ryijystä löytyy 4 eri värivaihtoehtoa; kevät, kesä, syksy ja talvi - voit tehdä ne kaikki tai vain yhden, voit ripustaa ne yksittäin, kaikki rinnakkain, päällekkäin tai luoda oman sommitelman. Aloitamme yhdessä ryijyn solmimisen valmiille pohjakankaalle, aloituskerran opeilla osaat ommella ryijyn valmiiksi. Jos kuitenkin tarvitset apua, saat sen taitokeskuksesta.
Kurssin aikana voit vaihtoehtoisesti aloittaa jonkin toisen ryijypaketin kuin Anemonen valmistamisen.


Punottu Hexagon-kori

Tyylikäs Hexagon-kori valmistetaan luonnonmateriaaleista, tummasta tai vaaleasta, nauhamaisesta rottingista. Leveästä rottinkinauhasta valmistettava kori valmistuu pikaisesti ja nopeimmat ehtivät valmistaa kaksikin koria kurssikerran aikana.

Korin viimeistelevät tyylikkäät, nahkaiset kannikkeet. Opittuasi hexagon-punonnan, voit valmistaa tekniikalla lisää koreja, pieniä tai suuria ja hyödyntää opittua myös muihin tuotteisiin.


Makrameekorut

Koruja ei voi koskaan olla liikaa! Makrameekoruista saat aina yksilöllisiä, voit valmistaa ne oman värisiksi ja mallisiksi, voit käyttää monenlaisia lankoja paksusta puuvillasta hohtavaan efektilankaan, materiaalit voit valita asuun ja tilanteeseen sopiviksi.

Opettelemme makrameetekniikan perussolmut ja käytämme niitä valmistaessamme koruja jokaiseen käyttötarkoitukseen. Voit valmistaa mm. korvakoruja tai riipuksia.

Kurssipaikalla on ostettavissa lankoja ja korunosia. Lähetämme ilmoittautuneille lisää ohjeistusta mukaan otettavista materiaaleista.

Virkattu seinätekstiili

Ryhdytään taas virkkaamaan! Kokeile kurssillamme virkkausta monella eri tyylillä ja tekniikalla, hiukan uudella tavalla. Pieni seinäkoriste on kiva virkata. Kuvan seinäkoristeissa on sovellettu eri tekniikoita, yhdistetty kirjo- ja ruutuvirkkausta, virkattu pampuloita ja muita kuvioita. Rouhea pinta ja reunojen hapsut syntyvät eripaksuisilla ja -mittaisilla juuttinaruilla.

Pieni seinäkoriste sopii hyvin ensiasuntoon, opiskelijakämppään, mökille ja kaikkialle missä kaipaat persoonallista ilmettä tai hiukan piristystä. Pieni, virkattu tekstiili on myös mainio ovikoriste.

Virkattuun seinäkoristeeseen voit käyttää monenlaisia ja -värisiä materiaaleja – aina oman suunnitelmasi mukaan. Virkattuun seinäkoristeeseen voit käyttää taitokeskuksesta hankittavia materiaaleja tai hyödyntää omaa varastoasi.Makramee sisustuksessa

Aloitamme tekniikan opettelun alkeista ja opettelemme makrameetöissä käytettävät helpot perussolmut. Jo muutamalla makrameesolmulla voit valmistaa kauniita ja mielenkiintoisia tuotteita.

Tunnelmalliset lyhtypurkit ja yksilölliset varjostimet on valmistettu ainoastaan yhtä perussolmua käyttäen! Varjostimesta tulee aina oman näköinen, kurssilla saat valita kotiisi sopivat värit ja materiaalit, kerromme myös niksit miten luot varjostimelle yksilöllisen muodon. Opittuasi perusteet, voit edetä haastavampiin töihin ja suunnitella omia malleja.

Kurssipaikalla on ostettavissa materiaaleja, erivärisiä makrameetöihin sopivia lankoja ja Saaristo-valaisimen tarvikkeita. Lähetämme ilmoittautuneille lisää ohjeistusta mukaan otettavista materiaaleista, purkeista tai tarvikkeista.Allium-kori virkaten

Ryhdytään taas virkkaamaan! Ihastu tähän sisustuskoriin! Tämän virkatun korin muodon ja koon voit määritellä itse, oman tarpeesi mukaan.

Korissa yhdistyvät ekologiset luonnonmateriaalit, sisal- tai manillaköysi ja juuttinaru. Tämä kori sopiikin hyvin boheemiin sisustukseen. Korin kannen voit viimeistellä luonnosta poimitulla oksalla ja saada korille kivan rouhean ilmeen.

Voit valmistaa juuri sinulle sopivan kokoisen korin, aloita vaikka virkkaamalla aluksi pieni kori tai astia ja suunnittele seuraavaksi työksesi hiukan suurempi säilytyskori.

Ilmoittautuneille lähetämme lisää ohjeistusta materiaaleista ja valmistautumisesta kurssille. Korin virkkaamista jatketaan kotona kurssin jälkeen.Huiskat ja sudit luonnonmateriaaleista

Kurssilla valmistamme erilaisia muruharjoja, suteja ja huiskia luonnonmateriaaleista. Kuituniput kootaan varresta yhteen valitsemillasi langoilla ja väreillä. Kurssilla opettelemme varsien sidonnassa käytettäviä erilaisia solmuja, tapoja ja tekniikoita.

Huiska on perinteisen lakaisuluudan muotoon sidottu harja, jolla saat kätevästi lakaistua muruset pöydältä, roskat pois matoista ja lumet kengistä. Huiskan voit sitoa joko riisinoljesta tai bassinakuidusta.

Riisinjuuresta ja bassinakuidusta valmistettavat harjat soveltuvat hyvin mm. grillin ja valurautapannun puhdistukseen sekä juuresten pesuun.

Kaikki huiskat, sudit ja harjat ovat ihania sisustuksessa ja koristeita keittiössäsi.

Kuituja ja materiaaleja on ostettavissa kurssipaikalla. Lähetämme ilmoittautuneille lisää ohjeistusta kurssille valmistautumisesta.


Punch needle -tuftausta

Kurssillamme voit valmistaa omia mallejamme Jäällä, Kevät, Pisarat ja syksy tai omia suunnitelmiasi. Tässä tekniikassa kuvioilla ja kuviomuodoilla ei ole rajoja, voit luonnostella vapaasti kaarevia muotoja, suuria pintoja tai pieniä yksityiskohtia. Kurssilla opit tuftauksen perusteet tai voit ohjatusti toteuttaa haastaviakin malleja. Valmista esimerkiksi tyyny, seinätekstiili tai taulu. Tummalla pohjalla lentävät linnut on uusin mallimme; tyynyssä vain linnut on tuftattu ja pohjakangas jää upeasti näkyville.

Kurssilla saat käyttöösi tuftausneulan. Kurssipaikalla on myynnissä tarvikepaketteja, pohjakangasta, neuloja ja tuftaukseen sopivia lankoja. Ilmoittautuneille lähetämme lisää ohjeistusta kurssille valmistautumisesta.Macraweaving

Yhdistämme kahta eri tekniikkaa - makrameeta ja kudontaa. Tällä kurssilla valmistamme seinätekstiilin. Aloitamme opettelemalla makrameetekniikan perussolmut ja solmimme niillä pohjan. Pohjan päälle kudomme erilaisia pintoja, eri tekniikoin ja erilaisilla langoilla, paksuilla ja pehmeillä tai kiiltävillä ja ylellisillä. Lanka- ja värivalinnoilla seinätekstiilistä tulee varmasti yksilöllinen ja omaan kotiin sopiva.

Ilmoittautuneille lähetämme lisää ohjeistusta materiaaleista ja valmistautumisesta kurssille. Seinätekstiiliä valmistetaan kotona kurssikertojen välissä.


Neulekoulu - helppo mohairpipo

Tyylikkäänä talveen! Syksyn ja talven viimoilla lämmittävät käsintehty pipo ja asusteet. Kurssilla valmistetaan pehmeä mohairpipo sekä annetaan vinkit ja ohjeet asusteiden valmistukseen: tule mukaan valmistamaan mieleisesi väriset asusteet talveen!

Tälle kurssille voit tulla matalalla kynnyksellä ja se onkin tarkoitettu aloittelijoille tai neulonnan alkeet hallitseville. Ilmoittautuneille annetaan tiedot materiaalien ja työvälineiden hankkimisesta.


Boro-paikkausta ja Sashiko-kirjontaa farkulle

Boro tarkoittaa tekemisen lopputulosta, tarkasti käännettynä räsyä ja resuista. Sashiko-sana tarkoittaa pieniä pistoja. Yhdistämme nämä kaksi vanhaa, Japanilaista tekniikkaa ja luomme uutta.

Vanha farkku on kaunis materiaali, jota useimmilta löytyy kotivarastoista ja sitä on myös helppo hankkia kirpputoreilta, myös sen sininen väritys on kuin luotu näihin tekniikoihin.

Kurssilla opettelemme perustekniikan, tutustumme perinteisiin kirjontamalleihin ja -kuvioihin, lopuksi saat kokeilla ja suunnitella omat kuviosi, väritykset ja tuotteet.

Kurssilla pääsemme töissä vasta alkuun ja suurimman osan kirjonnoista saat tehdä kotona. Tekniikka on innostava useimmat ovatkin saaneet tästä pitkäaikaisen harrastuksen.Sisustuskori rottingista

Tätä maalaishenkistä koria kutsutaan myös tupakkakoriksi, se on perinteinen malli menneeltä ajalta, sieltä missä tupakanlehtiä kerättiin ja korit saivat olla harvoja - niissä lehdet kuivuivat ja säilyivät ilmavasti. Kori syntyy helpolla tekniikalla lyhyistä rottinkikuidun säikeistä. Reunan huolittelu viimeistelee tämän helpon korin. Aseta kori seinälle somisteeksi tai täytä se kauniilla ja tunnelmallisilla tavaroilla.

Kori valmistetaan rottinkilastusta. Opittuasi tämän helpon tekniikan, voit hyödyntää taitoasi ja varioida koria erikokoiseksi monista eri materiaaleista.


Pitsihuivi sylikangaspuilla

Miltä tuntuisi kutoa ihan rauhassa kotona, keittiön pöydän ääressä ja laittaa sitten työ hyllylle odottamaan seuraavaa, sopivaa kudontahetkeä? Kurssilla voit kutoa kauniin ja herkän pitsihuivin varioimalla kuvioita mielesi mukaan. Voit myös suunnitella kokonaan oman huivimallisi. Kurssillamme voit kutoa myös mm. pikkupyyhkeen, kaitaliinan tai pienen seinävaatteen. Oma työ suunnitellaan ja rakennetaan puihin yhdessä ja kudotaan pääosin kotona.


Kurssillamme olemme varanneet jokaiselle osallistujalle sylikangaspuut käyttöön. Ilmoittautuneille lähetämme lisää ohjeistusta materiaaleista ja valmistautumisesta kurssille.Himmelit

Himmelit ihastuttavat herkällä ilmeellä, kauniilla luonnonmateriaaleilla ja ne luovat kauniita varjoja tilaan. Voit ripustaa himmelin esimerkiksi ikkunan eteen, pöydän päälle tai lukunurkkaukseen. Kurssin aikana himmeli valmistetaan valmiin tarvikepaketin materiaaleista. Valittavissa ovat Boho-himmeli, Kruunuhimmeli tai Ruokohimmeli-tarvikepaketit.


Kranssit luonnonmateriaaleista talviseen sisustukseen

Siankärsämöä, kanervaa, heinää, pellavaa, laventelia vai eukalyptuksen oksia - mistä on sinun kranssi tehty! Valmista kranssi, josta juuri sinä pidät. Tule kurssille oppimaan kranssin sitomisen eri tekniikat ja opi valmistamaan erilaisia kransseja. Kranssiin voit käyttää erilaisia havuja, oksia ja muita kranssiin ja talviseen sisustukseen sopivia kasveja. Aiempaa kokemusta kranssin sitomisesta et tarvitse. Kaiken tarvittavan materiaalin saat hankittua taitokeskuksesta, mutta halutessasi voit tuoda materiaalia myös mukanasi.

Tule yksin tai yhdessä ystävän kanssa.


Kudottu joulukuusi

Tämän kuusen kudot vapaasti muotoillen, ihanan rennosti ja luovasti. Aloitamme valitsemalla lankoja ja värejä, esimerkiksi glitteriä ja koristeellista jouluksi, valkoista ja luonnon värejä talveen, vihreän sävyt sopivat kuuseen ympäri vuoden. Kuvan kuusessa on tehosteena hentoa pinkkiä! Kuusen voi valmistaa yksin tai yhdessä perheenjäsenen kanssa ja virittäytyä samalla joulutunnelmaan.


Paistopussi- ja mehiläisvahakynttilät

Kynttilä on täynnä tunnelmaa! Itsetehty kynttilä luo kodikkaan valon ja mielen täyttää lämpö ja hyvä olo. Kurssin aikana valmistamme monenlaiseen sisustukseen sopivat kynttilät paistopusseissa; pussi antaa hauskan muodon kynttilälle. Lisäksi valmistamme helppoja mehiläisvahakynttilöitä. Mehiläisvahasta on saatavilla mitä upeimpia ja mehukkaimpia värejä! Kynttilän voi valmistaa omaan sisustukseen sopivaksi tai ne sopivat oivasti myös joululahjoiksi.