DEMO
FI/ SE
 
 
 

Syksyn taitokurssit Helsingissä

TEKEMISTÄ - TAITOA - ILOISTA MIELTÄ

Taitokurssien opetuspaikka on CraftCorner, Eteläesplanadi 4, Helsinki.

Tiedustelut 044 4938 185 tai 050 3508 470

Klikkaa kurssin nimeä niin pääset ilmoittautumaan.


Tekemisen iloa! Terho-kori

Tämä säilytyskori valmistetaan aidoista luonnonmateriaaleista juutista ja pellavakankaasta. Säilytyskori valmistuu juutista letittämällä ja muotoilemalla kerros kerrokselta. Muodoltaan tammenterhoa muistuttava kori kätkee sisäänsä kodin pikkutavaroita ja on kaunis yksityiskohta kodin sisustuksessa. Kori sopii sävyiltään ja ilmeeltään hyvin moderniin sisustukseen ja on itsessään todella kaunis tuote. Tällä korilla on varmasti käyttöä kodin pikkutavaroiden säilytyksessä. Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, ei vaadi aiempaa osaamista.

TÄYNNÄ! Aika: Ti 6.10 ja ti 20.10 klo 17.30-19.45
Hinta: 37 € + materiaalit

TÄYNNÄ! Kurssi Ti 29.9. ja Ti 27.10 klo 17:30-19:45. 

Suuren kysynnän vuoksi järjestämme lisäkurssin Tammikuussa 2021.

Ti 12.1. ja Ti 26.1. klo 17.30-19.45


Tekemisen iloa! Block printing - kuvioi kangasta painamalla ja kirjomalla

Tällä kurssilla pääset suunnittelemaan ja luomaan omia kuvioita ja kuoseja! Pääset painamaan itse kaivertamillasi leimasimilla, joiden avulla painetaan kuviot kankaalle. Tuotteet viimeistellään Sashiko-kirjonnalla, joka on helppo tekniikka vasta alkajallekin. Sashiko-kirjonta tehdään etupistoilla siihen tarkoitetulla neulalla. Tämä vanha japanilainen tekniikka on lähtöisin köyhien maaseudun asukkaiden ja kalastajien tavasta käyttää kaikki kangastilkut ja yhdistää ne Sashiko- pistoilla toisiinsa. Sinä saat kaksi tuotetta yhdellä kurssilla: pehmeän kankaisen tuotteen, sekä kätevän tarjottimen tai leikkuulaudan. Valmiista työstä otetaan kuva, joka lähetetään laminoitavaksi. Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, ei vaadi aiempaa osaamista.

Aika: To 22.10 ja to 29.10 klo 17.30-20.30
Hinta:  37 € + materiaalit

Kotelolaukku

Tällä kurssilla valmistetaan kotelomallinen pikkulaukku valitsemallasi kankaalla. Voit valita juuri mieleisesi kankaan, josta valmistat laukun. Opitaan työstämään kangas kehyksiin. Voit tuoda mukanasi mieleisesi tiiviin ja ohuen kankaan. Myös trikookangas tai nahka sopii hyvin tämän laukun valmistukseen. Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, ei vaadi aiempaa osaamista.

Aika: Ma 26.10 klo 17.30-19.45
Hinta: 28 € + materiaalit

Joulupuu

Millainen on sinun joulupuusi? Moderni vai perinteinen malli. Päästä luovuutesi valloilleen ja kokoa joulupuu joko luonnon kepeistä, alumiiniputkesta tai puurimasta. Valitsi sisustukseesi sopiva malli ja tule valmistamaan unelmiesi joulupuu kurssillemme. Valmista koristeet joulupuuhun eri käsityötekniikoilla mm. pienet himmelit lasipilleistä, tähtiä helmistä, sydämiä makrameella jne. Kurssilla opettelemme kaikkien näiden tekniikoiden valmistusta. Valitse mieluisesi malli ja toteutustapa ja valmista sinun joulupuusi. Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, ei vaadi aiempaa osaamista.

Aika: La 31.10 klo 10-15.15
Hinta: 37 €+ materiaalit

Tekemisen iloa! Pyörre- ja Hyrrä-valaisin

Tämä kurssi on syksyn 2020 suosikkikurssimme! Kurssilla valmistat punomalla kattovalaisimen. Pyörre ja Hyrrä ovat kattovalaisimia, jotka luovat ympärilleen taianomaisen valon ja varjon leikin. Varjostimet punotaan valmiisiin kehikkoihin Raffia-paperinauhalla. Nauha on valmistettu 100 % kierrätettävästä puukuidusta. Se on litteää kuten paperinauha, mutta pehmeämpää, muistuttaen niintä. Tule kurssillemme opettelemaan tämän kauniisti valoa läpäisevän kattovalaisimen valmistus. Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, ei vaadi aiempaa osaamista.

Aika: To 5.11 klo 17.30-19 ja ti 24.11 klo 17.30-20.30
Hinta: 37 € + materiaalit


Kudottu kangasmerkki tai Mini-seinätekstiili

Mini-seinätekstiili on persoonallinen ja moderni sisustustekstiili, jonka voit toteuttaa luovasti ja suunnitella sellaiseksi kuin haluat. Mini-seinätekstiili on tämän ajan moderni versio ryijystä. Kudotulla kangasmerkillä uudistat, paikkaat tai muodistat vaatteitasi. Itsetehdyllä kangasmerkillä voit helposti piristää tylsäksi käynyttä takkia, laukkua tai voit lisätä merkin käsilaukun koristeeksi. Kutominen onnistuu helposti pienellä kudontakehyksellä. Työhösi voit hyödyntää erilaisia jämä- lankoja ja materiaaleja.  Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, ei vaadi aiempaa osaamista.     

Aika: La 7.11 klo 10.30-15
Hinta: 37 € + materiaalit 


Maalaa oma lankasi

Langan maalaaminen käy kätevästi, kun opit muutaman niksin. Voit värjätä valkoista lankaa tai hyödyntää lankakoriin käyttämättä jääneet langat, kuvioida ja uudistaa ne halutun värisiksi. Tule innostumaan tästä tekniikasta ja maalaamaan lankoja haluamallasi sävyillä. Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, ei vaadi aiempaa osaamista.

Aika: To 12.11 klo 17.30-20.30
Hinta: 31 € + materiaalit

Laukut nahkapaperista tai korkkikankaasta

Tällä kurssilla valmistetaan kotelomallinen pikkulaukku valitsemallasi kankaalla. Voit valita juuri mieleisesi kankaan, josta valmistat laukun. Opitaan työstämään kangas kehyksiin. Voit tuoda mukanasi mieleisesi tiiviin ja ohuen kankaan. Myös trikookangas tai nahka sopii hyvin tämän laukun valmistukseen. Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, ei vaadi aiempaa osaamista.

Aika: La 14.11 klo 10-16
Hinta: 42 € + materiaalit

Sydän paperipilleistä

Tällä kurssilla valmistamme modernin himmelin paperipilleistä. Himmeli sopii moderniin sisustukseen, vaikka ympäri vuoden. Himmeli saa uudenlaisen sydämellisen muodon näistä paperipilleistä. Tule mukaan tämän rentouttavan himmelin tekoon. Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, ei vaadi aiempaa osaamista.

Aika: Ma 16.11 klo 17.30-19.45
Hinta: 28 € + materiaalit

Räsymattokynttilät

Tule kurssillemme valmistamaan värikkäitä kynttilöitä syksyn pimeneviin iltoihin. Kynttilöiden valmistus on helppoa ja mukavaa puuhaa. Räsymaton iloinen ja värikäs tunnelma välittyy näissä kynttilöissä. Voit sekoittaa omat sävysi ja raidoittaa kynttilän haluamallasi tavalla. Valmistamme kynttilöitä valamalla. Kurssillamme voit valmistaa useampia kynttilöitä, vaikka lahjaksi. Tule yksin tai yhdessä ystävän kanssa. Valmista kurssillamme käsitehdyt joululahjat mm. opettajalle, päiväkotiin tms. Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, ei vaadi aiempaa osaamista.

Kurssi 1.

Aika: Ti 17.11 klo 17.30-20.30
Hinta: 31 €+ materiaalit

Kurssi 2.

Aika: To 19.11. klo 17.30-20.30


Joulukalenteri tai -tonttu

Onko teidän joulutonttunne kaapin vai takan päällä, vai missähän se onkaan? Tällä kurssillamme valmistat yksilöllisen ja monivuotisen joulukalenterin/joulutontun itsellesi, lahjaksi tai koko perheelle joulun odotukseen. Tonttu ihastuttaa ja on hauska jouluinen satuhahmo kodissa. Eri käsityötekniikoita käyttämällä saadaan ihastuttava tuote, josta on iloa lapsille ja aikuisille monta vuotta. Joulutontulla on pussukka, johon päivän yllätys sujautetaan. Tästä joulutontusta on iloa monta vuotta ja se on ystävä, jota perheessä odotetaan joka joulu. Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, ei vaadi aiempaa osaamista.

Aika: La 21.11 klo 10-15.15
Hinta: 37 € + materiaalit

Kuppikynttilät soijavahasta

Tällä kurssilla valmistat kynttilöitä vanhoihin kahvikuppeihin. Valitse mieluisia kuppeja, vaikka kierrätyskeskuksesta ja tule mukaan kuppikynttiläkurssille. Innostu kynttilän valmistamisesta, se onnistuu helposti ja kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille. Kuppikynttilät valetaan nimensä mukaisesti kahvikuppiin. Tuo mukanasi 4-6 kpl kuppeja, vanhat kahvikupit sopivat tähän tarkoitukseen mainiosti. Tule kurssille yksin tai yhdessä kaverin kanssa. Tällä kurssilla valmistat ihastuttavia ja yksilöllisiä lahjoja tai itselle. Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, ei vaadi aiempaa osaamista.

Aika: Ti 1.12 klo 17.30-19.45
Hinta: 28 € + materiaalit