DEMO
FI/ SE
 
 
 

Kevään taitokurssit Helsingissä

TEKEMISTÄ - TAITOA - ILOISTA MIELTÄ

Taitokurssien opetuspaikka on CraftCorner, Eteläesplanadi 4, Helsinki.

Tiedustelut 044 4938 185 tai 050 3508 470

Klikkaa kurssin nimeä niin pääset ilmoittautumaan.


Neulekoulu - neulotaan yhdessä!

Haluaisitko aloittaa uuden harrastuksen, neulomisen ja oppia neulomaan pipon tai villasukat? Tämä kurssi on suunnattu aivan vasta-alkajille ja käymme neulonnan vaiheet läpi rauhallisesti ohjeistaen. Tällä kurssilla opit neulonnan perusteet ja neulomisen tekniikat. Tälle kurssille voit tulla, olitpa sitten aloitteleva neulonnan harrastaja tai jo perusteet hallitseva.

Tälle kurssille voit tulla matalalla kynnyksellä ja se onkin tarkoitettu aloittelijoille tai neulonnan alkeet hallitseville.

Ajankohta: Ma 25.1., Ma 1.2. ja Ma 8.2. klo 18.30-21

Hinta: 46€ + materiaalit

Tekemisen iloa! Pyörre- ja Hyrrä-varjostin

Tämä kurssi on kevään 2021 suosikkikurssimme! Pyörre- ja Hyrrä -varjostimet kuuluvat Taitojärjestön Tekemisen iloa -mallistoon. Kurssilla opit valmistamaan punomalla kattovarjostimen. Pyörre ja Hyrrä ovat kattovarjostimia, jotka luovat ympärilleen taianomaisen valon ja varjon leikin. Varjostimet punotaan valmiisiin kehikkoihin Raffia-paperinauhalla. Nauha on valmistettu 100 % kierrätettävästä puukuidusta. Se on litteää kuten paperinauha, mutta pehmeämpää, muistuttaen niintä. Tule kurssillemme opettelemaan tämän kauniisti valoa läpäisevän kattovarjostimen valmistus. 

Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, ei vaadi aiempaa osaamista.

Ajankohta: To 28.1. klo 17.30-20.30 ja Pe 5.2. klo 17.30-20.30

Hinta: 46 € + materiaalit


Macraweaving

Uutta tarjonnassamme! 

Macraweaving -kurssilla valmistetaan suurikokoinen, boho-henkinen seinätekstiili. Tämä tekniikka on nyt suuressa suosiossa ja Pinterestistä voit innostua tästä tekniikasta ja saat ideoita oman mallisi suunnitteluun. Tekniikkana macraweaving yhdistää huippusuosittua makramee-solmeilua ja kudontaa. Makramee-solmeillun pohjan päälle kudotaan ja solmitaan hapsuja, lenkkejä, lettejä ja palttinaa. Paksut ja ohuet, sekä karkeat ja pehmeän pörröiset langat tekevät tästä seinätekstiilistä näyttävän katseenvangitsijan kotiisi. Voit suunnitella oman mallisi, valita värisi ja päästää luovuutesi valloilleen.

Innostu kanssamme tästä tekniikasta ja ilmoittaudu mukaan.

Ajankohta: To 4.2. klo 17.30-20.00, Ma 22.2. ja To 25.2. klo 17.30-20.30.

Hinta: 54€ + materiaalit

Punch needle -tuftausta

Opi kurssillamme tuftauksen perusteet ja innostu tästä koukuttavasta tekniikasta, joka on maailmalla niin suosittua. Punch Needle, eli neulatuftaus on työtapana helppo ja nopea tapa valmistaa kodin sisustustekstiilejä. Voit aloittaa pienillä kuvioilla ja edetä suuriin pintoihin, voit itse suunnitella vapaasti kuvioita tai hyödyntää valmiita mallejamme. Valmista tyyny, seinätekstiili tai taulu. Työ valmistuu kätevästi kehikon ja Punch Needle -neulan avulla. Tarvittavat työvälineet ja materiaalit voit hankkia taitokeskuksesta. Miellä on laaja valikoima erilaisia villalankoja ja muita tuftaukseen käytettäviä tarvikkeita. 

Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, ei vaadi aiempaa osaamista.


Kurssi 1. TÄYNNÄ

Ajankohta: Ma 1.2. ja Ma 15.2. klo 17-20.00

Hinta: 46 € + materiaalit

Kurssi 2.

Ajankohta: Ma 1.3. ja Ma 8.3. klo 17-20.00

Hinta: 46 € + materiaalit

Allium-kori virkaten iltapäiväkurssi

Ihastu sinäkin tähän uutuus korimalliin kodin sisustuksessa!

Allium-kori valmistetaan virkaten luonnonmateriaaleista. Korin muodon ja koon voit määritellä itse, oman tarpeesi ja käytettävissä olevan tilan mukaan. Korissa yhdistyy ekologiset luonnonmateriaalit, manillaköysi ja juuttinaru. Tämä kori sopiikin hyvin boheemiin sisustukseen. Korin kannen voit viimeistellä luonnosta löytämällä oksalla, saaden siihen näin rouheamman ilmeen. Tällä kurssilla opit valmistamaan virkkaamalla kuvan Allium-korin.

Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, ei vaadi aiempaa osaamista. 

Tämä kurssi järjestetään iltapäivällä.

Ajankohta: To 18.2. klo 13-16.00

Hinta: 31€ + materiaalit

Hexagon-kori

Innostus hexagon punontaan alkoi jo syksyllä ja jatkuu varmasti vielä pitkään. Luonnonmateriaalit ja perinteinen punontatekniikka yhdistyvät tässä korissa. Valmistamme kurssilla monikäyttöisen säilytyskorin 100 % luonnonmateriaalista. Punonta on mukavaa ja rentouttavaa puuhaa ja opettelemme tällä kurssilla nauhamaisesta puukuidusta valmistettavaa Hexagon-punontaa. Tule innostumaan tästä tekniikasta ja  ja valmista itsellesi kori luonnonmateriaalista. Kurssilla punotaan vaaleasta tai tummasta rottinki-nauhasta kauniita, ilmavia ja moderneja säilytyskoreja. Kurssilla opetellaan Hexagon-punonnan tekniikkaa ja voit soveltaa sitä taitoa jatkossakin. 

Tule valmistamaan kurssilla moderni säilytyskori, joka ihastuttaa kauneudellaan ja sopii mainiosti moderniin sisustukseen. 

Suuren kysynnän vuoksi järjestämme kolme kurssia:

Kurssi 1. 

Ajankohta: Su 24.1. klo 10.00-16.30

Hinta: 46 € + materiaalit

Kurssi 2.

Ajankohta: La 6.3. klo 10-16.30

Hinta: 46€ + materiaalit

Kurssi 3.

Ajankohta: La 17.4. klo 10-16.30

Hinta: 46€ + materiaalit

Kranssit luonnonmateriaaleista tai kuivakukista

Siankärsämöä, kanervaa, heinää, pellavaa, laventelia vai eukalyptuksen oksia-mistä on sinun kranssi tehty! Valmista kranssi, josta juuri sinä pidät. Tule kurssille oppimaan kranssin sitomisen eri tekniikat ja opi valmistamaan erilaisia kransseja. Kranssiin voit käyttää erilaisia havuja, oksia ja muita kranssiin sopivia kasveja. Aiempaa kokemusta kranssin sitomisesta et tarvitse. Kaiken tarvittavan materiaalin saat hankittua taitokeskuksesta, mutta halutessasi voit tuoda materiaalia myös mukanasi.

Tule yksin tai yhdessä ystävän kanssa.

Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, ei vaadi aiempaa osaamista.

Ajankohta: La 20.3. klo 11-16.00

Hinta: 41 €  + materiaalit 

Makrameen perusteet

Onko makramee-tekniikkana sinulle uusi ja haluaisitko oppia makramee-solmimisen perusteet.Tällä kurssilla opit makrameen perussolmut, tekniikat ja käyttötarkoitukset. Aloitamme aivan alkeista ja etenemme rauhalliseen tahtiin opetellen ensin perussolmut helpolla langalla harjoitellen. Tällä kurssilla valmistat pienen valitsemasi makramee tuotteen ja opit makrameen perussolmut ja tekniikan, jota voit soveltaa jatkossa haastavampiin makramee töihin.

Tämä kurssi sopii hyvin makramee -tekniikan vasta-alkajalle.

Ajankohta: Ti 16.3. ja Ti 23.3. klo 18-20.30

Hinta: 37 € + materiaalit

DIY Kangaskassipaja

Tule painamaan ja suunnittelemaan kangaskasseja käsityöpajaamme. Totetutamme tämän kangaskassipajan yhteistyössä Sisustussuunnittelija (TaM) Elina Jaakkolan kanssa. Tällä kurssilla painetaan kuvioita kankaalle ja näin valmistuu juuri tekijänsä näköinen kassi. Lapset voivat osallistua tähän pajaan vanhemman seurassa. Tämä työpaja sopiikin hyvin vanhemman, isovanhemman, tädin ja lapsen kanssa tapahtuvaksi toiminnaksi.
Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, ei vaadi aiempaa osaamista.

Kurssi 1.

Ajankohta: Ma 8.3. klo 17-20.30

Hinta: 31€ + materiaalit

Kurssi 2.

Ajankohta: Ma 15.3. klo 17-20.30

Hinta: 31€ + materiaalit

Kirjoitathan kommenttikenttään kummalle kurssille ilmoittaudut.

Huiskat-ja sudit luonnonmateriaaleista

Tällä kurssilla opit valmistamaan erilaisia muruharjoja, suteja ja huiskia luonnonmateriaaleista. Kurssilla valmistetaan sitomalla erikokoisia ja mallisia huiskia sekä opit niissä käytettäviä erilaisia solmu-tekniikoita. Huiska on perinteisen lakaisuluudan muotoon sidottu harjamainen huiska, jolla saa kätevästi lakaistua muruset pöydältä, roskat pois matoista ja lumet kengistä. Se on myös kaunis koriste keittiössä, terassilla tai mökillä. Huiskan voit sitoa joko riisinoljesta tai bassinakuidusta.  Käytämme sidonnassa riisinjuurta ja bassinakuitua ja ne soveltuvat hyvin grillien ja valurautapannujen puhdistukseen ja juuresten pesuun. 

Nämä ovat ihania sisustuksessa ja koristeena keittiössäsi.

Ajankohta: To 4.3. klo 17.30-20.30

Hinta: 31 € + materiaalit

Boro-paikkausta ja Sashiko kirjontaa denimille

Tämä kurssi sopii hyvin vuoden käsityötekniikan parsimisen- ja paikkaamisen teemavuoteen!

Kurssilla opit DIY-tuunamaan vanhoja vaatteitasi tai luomaan uutta Boro-paikaten ja Sashiko-kirjomalla. Paikka paikan päälle, tilkku tilkun viereen ja kaikki kiinnitetään yhteen kauniilla ja luovalla kirjonnalla – Sashiko-pistoilla ja pistojen muodostamilla kuvioilla.Tällä kurssilla saat suunnitella luovasti omat ideat ja kirjontakuviot, et tarvitse aiempaa osaamista, kokeilunhalu ja innostus riittävät.

Sashiko-kirjonta on vanha japanilainen työtapa, jossa kaksi kangaskerrosta liitetään yhteen lyhyillä pistoilla. Sashiko sana tarkoittaakin pieniä pistoja.Tällä kurssilla opit tekniikat jolla voit uudistaa vanhoja vaatteitasi kirjomalla tai luoda samalla jotain uutta.

Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, ei vaadi aiempaa osaamista.

Aika: Ma 12.4. Ma 19.4. ja Ti 27.4. klo 17.30-20.00

Hinta:  46 € + materiaalit

Makrameekorut

Tule kurssille valmistamaan ihania ja suosittuja makrameekoruja. Tämä kurssi vie sinut solmeilun saloihin ja kurssillamme pääset opettelemaan makramee korujen solmimista. Opettelemme eri solmimistekniikoita mm. korvakoruihin, rannekoruihin ja kaulakoruihin. Käytämme koruissa monipuolisesti makramee tekniikan erilaisia solmuja, leikimme väreillä ja annamme mielikuvitukselle vallan. Muutamalla makrameesolmulla saat loihdittua itsellesi kivoja koruja tällä suositulla ja mukaansa tempaavalla tekniikalla. Tule yksin tai yhdessä ystävän kanssa. 

Innostu kanssamme koukuttavasta makrameetekniikasta. 

Ajankohta: Ma 26.4. klo 18-20.30 

Hinta: 28 € + materiaalit

Makramee sisustuksessa

Makramee-solmeilulla voit valmistaa persoonallisia sisustustuotteita, esimerkiksi varjostimia, amppeleita, pieniä seinätekstiilejä tai hyllyjä.Taitojen ja rohkeuden karttuessa voit siirtyä vaativampiin sisustustekstiileihin. Kuvan varjostin on solmittu rouhealla pellavalangalla - sopisiko tämä sinun terassille, mökille, puutarhajuhliin vai toimiiko se amppelina - sinä päätät.Tällä kurssilla valmistamme erilaisia makramee-tekniikalla toteutettuja sisustustuotteita. Voit itse valita, mitä tuotteita haluat valmistaa.

Ajankohta: Ma 3.5. ja Ma 10.5. klo 17.30-20

Hinta: 37 € + materiaalit

Tekemisen iloa! Terho-kori

Tämä säilytyskori valmistetaan aidoista luonnonmateriaaleista juutista ja pellavakankaasta. Säilytyskori valmistuu juutista letittämällä ja muotoilemalla kerros kerrokselta. Muodoltaan tammenterhoa muistuttava kori kätkee sisäänsä kodin pikkutavaroita ja on kaunis yksityiskohta kodin sisustuksessa. Kori sopii sävyiltään ja ilmeeltään hyvin moderniin sisustukseen ja on itsessään todella kaunis tuote. Tällä korilla on varmasti käyttöä kodin pikkutavaroiden säilytyksessä. 

Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, ei vaadi aiempaa osaamista.

TÄYNNÄ! Kurssi 1. Ti 26.1. ja Ti 9.2. klo 17.30-19.45
Hinta: 37+ materiaalit

Kurssi 2. Ti 2.2. ja Ti 16.2. klo 17.30-19.45

Hinta 37 + materiaalit